Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

Roboski kimin günahı?

PARALEL DEVLET ROBOSKİ’YE ÇADIR KURDU

Dershane kalkışması üzerinden hükümeti bitirme planı için düğmeye basılmıştı. Amaçlarına ulaşmak için kara propagandayı hayati bir araç olarak kullanıyorlardı.

Ansızın işaret fişeği ve Abdülhamit Bilici: “Uludere/Roboski’nin 700 gündür aydınlatılamamış olması, demokrasimiz için büyük ayıp.” 26 Kasım’da Bilici attığı bu twit ile yeni sosyolojik savaş alanının Roboski olduğunu ilan ediyordu.

O anda kendisine attığım twit şu olmuştu: “Az önce @ahamitbilici Roboski olayının aydınlatılmamasını ayıpladı. Zaman Uludere'de özürlük durum yok diyen İ.N.Şahin'i niye hiç eleştirmedi.”

Tabi bu twitime cevap gelmemişti. Derin sessizlik. Paralel bir düşünce de kaybolma. Bir anda irkilme! Hepsini yaşıyordu, Bilici… Oyunu anında fark edenler vardı. Çünkü düne kadar aynı medya organı olayı gariban kaçakçılara yıkmış hatta Taraf’ın peşine takılarak MİT’i hedefe koymuştu. Aynı Oslo sürecinde ve tabi 7 Şubat krizinde olduğu gibi.

Oysa Oslo’yu deşifre eden, 7 Şubat kalkışmasını organize eden Roboski’yi kan gölüne döndüren aynı yapıydı! Neo-Conlar ve Paralel devlet! Amaç Çözüm Süreci ve çözümsüzlüktü. İşi direk havale eden MOSSAD, uygulayan yerli tetikçileriydi. Müthiş bir bilgi kirliliği… Dost bir kaynaktan aktarılıyormuş gibi görünen, tersten propaganda. Zehirlenmeye çalışan çözüm süreci ve kurban seçilen Kürtler… Zamanlaması da oldukça dikkat çekiciydi. 28 Şubat sürecinde askerin Öcalan ile görüşmesine tepki göstermeyenler devletin İmralı’da görüşmelere başlayacağını öğrenmişti. Sızma sağlamdı. Bilgiyi doğrulattıklarında, barış için atılacak dev adım öncesi Roboski katliamını organize ettiler. Olan mazlumlara oldu. Devletin İmralı hamlesine Roboski ile karşılık verdiler!

Devletin yeniden yapılanma sürecine dâhil olamayan ve yeni süreç ile birlikte kurumlar içerisinde pasifize edilen kadrolarla ağız birliği içerisine girenler ‘Yeni Türkiye’nin inşasını engellemek için güç birliği yaparak savaşıyorlardı. Geçmişiyle yüzleşen Türkiye’de onlara yer olmayacağını çok iyi biliyorlardı.

Bugün yine Kürtler üzerinden sahadalar. Şuanda Roboskideler… Hem de sahada elemanları ile algı çalışması yapıyor, bir yandan da katliamı hükümete yıkmaya çalışıyorlar.

Gezi’de tutmamıştı. Kürtler barışa sahip çıkmış, küresel kalkışmanın figüranı olmayı reddetmişlerdi. Onurlu bir duruş ile küresel Ergenekoncuların derin planını yerle bir etmişlerdi. Tüm bunlara rağmen ikinci bir deneme gelmişti karşı taraftan… Can veren gencecik çocuklar üzerinden iki yıl sonra rant devşirmek…

26 Kasım’da yani Bilici’nin twitinin ardından malum medya yarayı kaşıyor, şeytani bir zekâya yaraşır cinsten haberlere imza atıyordu. Ama tutmuyordu! Roboski Katliamı’nda kardeşi ve 11 yakınını kaybeden Veli Encü Haber10 aracılığıyla malum medyaya sesleniyordu: “Çekin elinizi üzerimizden. Bizi dün terörist ilan etmiştiniz. Dershane kalkışması ile bizi hatırladınız. Utanç verici bir durum… Bizi savunanları bile hain ilan ettiniz. Biz dostumuzu düşmanımızı iyi biliyoruz. Biz onları tanıyoruz.”

Encü, kirli planın farkındaydı. Sözlerini şu şekilde sürdürüyordu: “Amaç çözüm sürecini baltalamaktı. Paralel devlet ortada... Eğer paralel devlet olmasaydı bu olay kapanmaz, bizler hedefe oturtulmazdık.

Sanırım olay bu kadar açık. Şimdi yapılması gereken 34 sivil yetişkin ve çocuğun katledilişi karşısında derincilere karşı siyasi kararlılık ve toplumsal duyarlılık sergilemek. Ve Roboski yargılamasını sıradan bir adli vaka gibi zamana yayanları ve katliam üzerinden rant devşirmek isteyenleri deşifre etmek.

www.twitter.com/aslandegirmenci

degirmenciaslan@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.