Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

Vesayet el mi değiştiriyor?

Bugün kısa ve öz yazacağım. Sözü uzatmaya zaten gerek yok!

28 Şubat darbe dönemi ve sonrasında, "Genelkurmay Başkanlığı'ndan bugün ne açıklama gelecek" merakı yaşanırdı. Genelkurmay Başkanı neredeyse her gün bir açıklama yapar ve koskoca ülkenin gündemi de bu açıklamalara göre şekillenirdi.

Ergenekon sürecinden sonra Genelkurmay merkezli gündem oluşturulması uygulamaları son bulurken, özellikle son 1 yıldan bu tarafa "Bu konuda Hocaefendi ne diyecek?" yollu bir gündem oluşturulmaya başlandı. İdeal bir tipleme belirlenmiş, tarih yıkan bir nesil kodlanmış, kitle iletişim araçları devreye sokulmuştu. Daha önceki çalışmalarda meydana getirilen korku imparatorluğu zaman zaman hatırlatılarak, zırh da giydirilmişti. Her eleştiri yasak, her uyarı fitne, her dik duruş düşman ilan edilmişti. Ülkenin Başbakanına eleştiri, hakaret, iftira serbest ama cemaatin liderine eleştiri bile toplum mühendisliği ile yasaklanmıştı.

Son yaşanan 17 Aralık operasyonuyla birlikte neredeyse her gün Fethullah Gülen’in gündeme ilişkin siyasi açıklamaları beklenir oldu. O ise siyasi açıklamalarını beddua ve hakaretler ile süsleyerek beklentinin bile üstüne çıkmayı başardı.

Fethullah Gülen’in beddua ederken vücut dilini kullanması ise bana eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u hatırlattı. Defalarca Başbuğ’un parmağını sallaya sallaya medyayı tehdit ettiği görüntüleri izledim. Gülen’in görüntüleri ile karşılaştırdım. (Parmak sallayan Başbuğ’u ilk hedefe oturtan Zaman Gazetesi’nin tutumunu da gözümde canlandırdım.) Biri parmak sallıyor, biri ise hop oturup hop kalkarak vücut dilini kullanıyordu. Allah var, Başbuğ sadece tehdit ediyor, Fethullah Gülen ise düşmanlara bile edilmeyecek beddualar ediyor…

Yani 28 Şubat döneminde cunta merkezli yürüyen vesayetçi anlayıştan günümüzde cemaat merkezli bir vesayetçi anlayışa geçildiği gözleniyor. Dün askeri vesayetin çevresinde toplanan malum çevrelerin ve medyanın da cemaate yanaştığını izliyoruz.

28 Şubat’a değinmiş iken sormadan geçemeyeceğim: Yeni vesayet post-modern darbenin mimarlarına karşı neden hiç beddua etmedi?

www.twitter.com/aslandegirmenci

degirmenciaslan@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.