Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

Yeni CHP’ye direnen ekip

Türkiye normalleşirken, CHP’de kabuk değiştirmeye çalışıyor.

Sistem partisi ömrünü tamamlarken direnen ekip her yerde kendini belli ediyor.

Birileri CHP’yi tarih sahnesinden silinip gitmesini engellemeye çalışırken,

O ekip ısrarla CHP’yi marjinalleştirmeye ve tüketmeye gayret ediyor.

İşte Yasama yılı açılışı…

TBMM’ye gelen Cumhurbaşkanı Gül ve ayağa kalkma zahmetini göstermeyenler:

İlhan Cihaner, Nur Serter, İsa Gök…

Salonu terk eden Kamer Genç…

Ortak özelliklerini 2 maddede toplayalım:

*Statükodan yanalar, değişime yanaşmıyorlar…

Hemen bu maddemizi örneklendirelim. Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi’nde Anayasa paneli düzenleniyor. Panel katılımcıları, CHP’ye Anayasa’ya Komisyonundan çekil çağrısı yapıyor. Panele katılanlar arasında İlhan Cihaner ve Kamer Genç’de var.

Bakın İlhan Cihaner, partisinin Anayasa çalışmalarına dâhil olmasını nasıl değerlendiriyor: “Anayasa komisyonu konusunda benim kişisel görüşlerim farklı. Ancak parti organlarında alınan bir karardır, komisyondayız.”

Paneldeki çağrıcıları ikna etmeye çalışan Kamer Genç ise, komisyon çalışmalarına gönülsüz katıldıklarını açıkça beyan ediyor. Panelde Anayasa konusunda konuşan Genç, “Anayasa komisyonunda oturmalıyız.’Sonra bunlar militarist bir parti, gördünüz mü bak.’ diyecekler” diyor.

Nur Serter ise 28 Şubat'ın ünlü paşası (bu aralar kendisini gören yok!) emekli tümgeneral Osman Özbek ile İşçi Partililerin organize ettiği bir forumda şunları söylüyor: “AKP, Atatürksüz bir anayasa yapmak istiyor. CHP, Anayasa Komisyonu’na girerek bu yapılanlara meşruluk kazandırdı.”

İsa Gök de çok farklı düşünmüyor: “Türkiye'yi bölecek bir anayasanın yapılmasına izin verecek miyiz? 10 yıldır yeni Türkiye'nin duvarları örülüyor. Yeni anayasa ile çatısı yapılacak. Ulusal onuru olan bir devlet buna izin vermez.”

*Darbe tortuları temizlensin istemiyorlar…

Belki CHP yeni eğitim sistemine topyekun karşı çıksa da bu dört isim işi eleştirinin ötesine çıkartarak darbecilere topuk selamı verdiler. Başörtü konusunda parti de genel bir yumuşama izlenirken bu isimler aksi bir tutum içerisine girdiler.

İşte örnekler;

İsa Gök: “Üniversitede türbanın serbest hale gelmesinden şu anda türbanın ilkokullara kadar inmesine dahlimizi düşünmenizi istiyorum. 4 + 4 + 4 anayasa kadar önemlidir. Bu kanun gelecekteki nesilleri dönüştürecek.”

Nur Serter:Çocuklarımız siyasi projelerine devşirme olarak yetiştirilecek. Ayrıca yeni türban dalgasıyla karşı karşıyayız. Bu dalga diğerlerine benzemiyor, bu tsunamiye dönüşüyor.”

Kamer Genç: “Küçücük çocukları imam hatip okullarına göndermeye çalışıyorlar küçücük yaşta beyni Kur’an la dolan çocuk fizik Kimya matematiği nasıl öğrenecek? Eğitim geriye gidiyor. Bugün hain, gerici, alçak insanlar, Atatürk’ün kurduğu rejimi yıkmak için çabalıyorlar.”

İlhan Cihaner: “Düzenlemeye karşı gerekirse çocuklarımızı okula göndermeyerek mücadele ederiz. Ayrımcılık yapıyor, eğitimi dini bir zemine taşıyor, bu yasaya karşı direnişe devam etmek gerekir.”

Sanırım yeterince açık. Daha fazla örnek verip, konuyu dağıtmanın anlamı yok. CHP yenileşmeyi gerçekten istiyorsa önce bu dörtlüye müdahale etmeli!

***

Apoletli medya patronlarından mesaj var

TBMM Darbe komisyonundan bir kulis paylaşarak yazıma son vereyim. Bugünlerde darbe komisyonu biliyorsunuz 28 Şubat döneminin gazetecilerini dinliyor. Kısa süre sonra da medya patronlarını dinleyecek. Bazı medya patronları ise komisyonda bulunan vekillere dolaylı mesajlar göndermeye başlamışlar. Hatta direk olarak bazılarını arayarak, “Komisyonda bize zor sorular sormayın” diyerek ricacı olmuş. Beynin kötü bir şakası olan panik atak hali…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.