Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

AB Bakanı Egemen Bağış, Süryani ve Asuri’lere küfür mü etti?

İsveççe yayın yapan europa portelen adlı bir internet sitesi, İsveç’te yaşayan Türk, Süryani ve Ermeni toplumu birbirine düşürmek için fitne çıkaracak haberin altına imza attı.

Haberde, AB BakanıEgemen Bağış’ın İsveç ziyareti esnasında16 Ocak 2013’te Asurî/Süryani yetkilileri ile Stockholm’deki Türkiye’nin konsolosluk binasında bir toplantıyaptığı ve toplantıda Süryani halkı temsilcilerine hakaretlerde bulunduğu öne sürüldü.

Yazıyı kaleme alan Dikran Ego, bakan Bağış’ın sözde İsveç meclisinden geçen sözde ’’Ermeni ve Süryani ’’ soykırımı tasarısına atıfta bulunarak, Süryani ve Asuri temsilcilerine küfür ederek hakaretlerde bulunduğunu yazdı.

Bu haberin çıkmasından sonra bazı çevreler Süryani ve Asurî toplumun AB bakanı Egemen Bağış’a ateş püskürdüklerini ve TC. Hükümeti ve devletinden özür beklediklerini, özür dilenmediği takdirde ilişkiler askıya alınacak asılsız haberleri yayıldı.

Hafta boyunca bu tür haberlerle kara propaganda yayılırken, haberin yalan olduğuna dair büyük bir zirve gerçekleşti. Türk devletine ateş püskürdüğü öne sürülen Süryani ve Asurî toplumunun önde gelenleri geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti.

Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Zeynel Abidin Erdem’in organize ettiği görüşmede, Süryani kökenli Milletvekili Robert Halef, İsveç Asurî Federasyonu Başkanı Afram Yakoub, İsveç Süryani Federasyonu Başkanı Kenan Anter, Asurî Futbol Kulübü Başkanı Nail Yoken ve İşadamı Hobil Rhawl gibi isimler yer aldı.İsveç’ten giden heyete, Türkiye’den de Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin eşlik etti. Buluşmada Süryani ve Asurilere hakaret ettiği iddia edilen, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de hazır bulundu.

Görüşme sonrasıziyarete katılan Süryani ve Asuri toplumunun önderleri, dostluk, barış,kardeşlik ve işbirliğine dair açıklamalar yaparken, aynı saatlerde İsveç’te kara propaganda yapan haberlere de tokat gibi cevap vermiş oldu. Ziyaret esnasında AB bakanı Egemen Bağış’ında katılımcılarla yakından ilgilenmesi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bulunduğu fotoğraf karesinde topluca resim çektirmeside, haberin ne kadar asılsız olduğuna dair kanıt olsa gerek.

Sonuç olarak önyargılar, kin, nefret ve düşmanlıklar yerini dostluk, kardeşlik iklimine bırakarak diyalog kapılarını aralarken, birileri de görevi gereği fitne- fesat çıkarmaya devam ediyor…

 http://www.europaportalen.se/2013/02/turkisk-eu-minister-jamfor-folkmord-med-masturbation 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.