Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

BAŞLARKEN

BAŞLARKEN

 

            Sevgili habername.com okuyucuları, yeni açılan bu haber sitesine katılmaktan onur duydum. Ayrıca bana bu sitede, yazı yazma imkanı tanıyan tüm yöneticilere de huzurunuzda teşekkür ederim.

 

            Yaşadığımız bilgi çağında, teknolojinin bas döndürücü bir şekilde geliştiği, dünya üzerinde yeni haritaların çizildiği bu dönemde, basının ve doğru haberciliğin önemi inanılmaz şekilde arttı.

 

            Özellikle 90`lı yıllarda, iki başlı olan dünya aktörlerden biri olan Rusya`nın dağılması ile birlikte bu arenada Amerika tek kalarak, dünyada bir sanal rahatlama olmuş, bununla beraber birçok sosyolog ve toplum mühendisleri artık dünyanın ve bütün insanların enerjisini gelişen teknoloji, akıl ve bilgi ile birleştirerek daha refah, silahların sustuğu, açlığın bittiği, toplumların ve ülkelerin dostça yaşadığı bir dünyanın müjdesini veriyorlardı.

 

            Ama, yanıldılar! 2000 li yılları geçtiğimizde, etnik ve dinsel savaşların tavan yaptığı, küresel terörün tüm dünyayı vurduğu, özellikle orta doğudaki enerji kaynaklarından dolayı emperyalist güçlerin oraları cehenneme çevirdiği bir dönemde sosyologların yanılmasında en büyük pay basınındı.

 

            Çünkü dünyanın büyük medyaları emperyalist ve çıkar odaklarının elinde olup bu süper gücü kendi ülkeleri, kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktan çekinmeyip, dünyadaki geniş kitlelere yanlış bilgi pompalaması ve propagandalarla etkileyip, karmakarışık bir hale sokmuşlardır. Somut bir örnek verecek olursak yakin zamanda Irak"ın işgal edilmesi altyapısını hazırlamışlardır. O dönemde uluslararası medyada bu konular öyle güçlü işlenmişti ki, dünyanın büyük bir bölümü Irak ta bu silahların varlığına inanmışlardı.

 

            İşte biz habername.com ailesi olarak dünyayı fitne, fesata boğan insanlığın büyük bir kısmını mutsuzluğa iten bu devasal basının karsısında durarak, hiç bir çıkar gözetmeden, doğru ve seviyeli bir haber yaparak tüm dünya insanlarının mutluluğu için çalışacağız. Allah utandırmasın....

 

             Saygılarımla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum