Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

Bu kepazelik ancak Türkiye’de olur…

İki yıl önceydi. Çin zulmünü elinden geldiğince İsveç kamuoyuna anlatmak isteyen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin çabası ve Türk asıllı milletvekili Mehmet Kaplan’ın desteği ile İsveç parlamentosunda Uygur- İsveç Parlamenter dostluk gurubu kuruldu.

Dostluk grubunun kurulacağı gün parlamento binasında bende basın mensubu olarak programı takip ediyordum. Hatırladığım kadarıyla, programa katılmak için Türkiye’den gelen bir misafirde benim yanımda oturuyordu.  Biz odanın içerisinde uzun bir masada oturuyor, programın başlamasını bekliyorduk. Hemen yan masada da, bir kahve makinesi ve küçük kâğıt tabakların içerisinde de servis edilmek için bekleyen kurabiyeler vardı. Sarışın bir bayan bize dönerek, çay mı içersiniz, kahve mi ?’’ Diye seslendi. Türkiye’den gelen misafir, çay, bende kahve istedim. Bayan bize çayımızı ve kahvemizi servis ettikten sonra, misafire dönerek, ‘’kim bu bayan biliyor musun? Diye sordum. O’da kafasını sallayarak, ‘bilmem, sekreter, ya da mecliste çalışan hizmetçidir’’ diye cevap verdi.

Yanıldın dostum’’dedim ve’’ bu Bayan hükümeti oluşturan koalisyon partisinin hukukçu milletvekili Ulrika Karlsson’’ şeklinde cevap verdiğimde, ‘’yani şimdi bize servis yapan dostluk grubunun içerisinde bulunan bir milletvekili mi? Diye sordu ve büyük şok geçirdi. Program bitene kadar hiç konuşmadı.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde emniyet müdürlüğünde AK Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğluyla tartışan Komiser Yardımcısı Murat Emer ertesi gün görevinden alındığı skandal haberini okuduğum da aklıma yukarda anlattığım olay geldi.

Basında çıkan haberlere göre, Emniyet müdürlüğünün kantinini işleten AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun, polis memuru Alper Atilla ile tartıştı. Atilla’yı sürdürmekle tehdit eden Uzun, üniformasını çıkarmasını istedi. Ardından arkadaşı, AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu’nun oğlunu olay yerine çağırdı. İddiaya göre, milletvekilinin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu da emniyet bahçesine gelerek polisleri tehdit etti. Olaya müdahale eden komiser yardımcısı Murat Emer, Türkoğlu’na “Sen benim memurumla bu şekilde konuşamazsın” diyerek uyarıda bulundu.

Dörtyol Emniyet Müdürü çok sayıda polisi bir odaya dizerek ellerine numara verdi ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı’ndan ve AK Parti milletvekilinin oğlundan kendisi ile tartışan polisleri teşhis etmesini istedi. İstemi Kağan Türkoğlu, odadaki polisleri uzun uzun inceledikten sonra kendisiyle tartışan komiser yardımcısını teşhis etti.

Böyle bir rezalet ancak Türkiye’de ve gelişmemiş 3. Dünya ülkelerinde görülür. Sırf milletvekili oğlu diye, canı pahasına görev yapan gencecik polislerimiz, başlarını eğerek sıraya geçiyor, milletvekilinin oğlu da dalga geçer gibi teşhis ediyor. Bu gencecik polis memurlarının hiç mi, şerefi, onuru yok? Bu skandal görüntüye izin veren Dörtyol Emniyet Müdürü hiç mi utanmadı? Yazıklar olsun o gencecik polis memurlarının onurları, şerefleri ayaklar altına aldıran Emniyet Müdürüne…

İsveç gibi dünyanın en gelişmiş ülkesinde milletvekili vatandaşın hizmetkârı iken bizde bırakın milletvekilini, milletvekilinin yakınlarına bile milletin başına kral kesiliyor…

Olay basına yansıdıktan sonra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik bir açıklama yaparak, olayı kınadı ve Valinin soruşturma açtığını belirtti. Sayın Çelik yetmez! Milletvekilinin istifa etmesi, oğlunun da tüm Türkiye’den özür dilemesi gerekir. Ya değilse kamuoyunun vicdanında büyük yara açar… 

verildi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.