Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

El Kaideli Bir Özbekistanlının İsveç ve Türkiye'ye bakışı

 Yıl 2008 Stockholm Älvsjö'de Cebrail Erdoğan isimli bir arkadaşın restoranın da pizza bölümünde çalışıyorum. Cebrail aşçı, bende pizza yapıyorum. İsveç'e iltica etmiş, 30 yaşlarında bir Özbekisatnlı geldi. Türkçesi iyi. Afganistan'da El Kaide saflarında savaşmış. Sonra nasıl geldiyse İsveç'e gelmiş ve iltica etmiş.


İltica yardım parası alıyor, kaçak olarakta iş bulursa inşaat işinde çalışıyordu.

Bir makarna yemeği istedi. Yemek önüne geldi, yemek yerken bizlede sohbet etmeye başladı. Bize ''siz kafirsiniz'' dedi.

Bende ''Bir insana kafir dersen, o insan kafir değilse, söz sahibine geri döner o sözü söyleyen kafir olur'' diye cevap verdim.

''Yok'' dedi. ''Atatürk Deccaldi. Onun kurduğu sistemde yaşıyorsunuz. Dindar geçinenler de tarikatçı, tespih çeker. Batı'nın yaptığı Müslümanlara karşı zulme sessiz kalır. Zaten İslamda tarikat yok. Onun için hiçbiriniz Müslüman değilsiniz'' dedi.
Baktık saçma sapan konuşuyor, kafa kırık muhatap olmayı bıraktık.

Aradan 3-4 ay geçti. Bir yerde makinanın başına oturmuş kumar oynuyordu. Arkadan yaklaştım, 'Hani sen iyi Müslümandın, nasıl kumar oynarsın?'' Diye sordum. ''Burası Darul Harp, bu kafirleri kumarda yenip, paralarını kazanmaya İslam'da cevaz var'' diye cevap verdi.

''Madem öyle burası Darhul Harp, buraya iltica edip, sosyaldan para alıyorsun. Bu nasıl oluyor?'' Diye sordum.

''Bunlar, Müslüman ülkelerinin elindeki kaynakları sömürdü. Bunlardan aldığım para benim öz hakkım'' diye cevap verdi.

Dün gece yarısı yakalanan Reina saldırganının, hayat hikayesi haber bültenine yansıyınca yukarıda anlattığım şahsietle hiç bir farkı olmadığını anladım. 

Adamlar herşeyi kendilerine göre mubah görüp, İslam dininide alçakça bu şahsiyetsizliklerine alet ediyorlar. İstihbarat örgütleri de bu beyinsizleri kendi çıkarları için kullanınca haliyle suç makinesina dönüyorlar.

Allah bunların şerrinden herkesi korusun.
 
NOT: Gazeteci Cem Küçük ve Fuat Fuat Ugur'un TGRT Haber'de her sabah sunduğu Medya Kritik programında, benim dün yazdığım mahalede konular arasında yer aldı.
Facebook ve isvecgundemi.com adlı sayfamdan köşemde paylaştığım, ''Stockholm'deki El Kaideli saflarında yer almış bir militanı' anlarrığım yazı ele alındı.
Sevgili Cem Küçük ve Fuat Uğur'a benim yazımı gündeme getirerek kamuoyuna sunduğu için kendilerine çok teşekkür ediyorum.
 
Videoyu izlemek için: 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.