Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

HUKUK SKANDALI!

                                             HUKUK  SKANDALI!

Anayasa Mahkemesi 367 de olduğu gibi," başörtüsü" kararında da büyük bir skandala imza attı. Bu karar; siyasi olmaktan da çıktı,  bana göre Anayasa Mahkemesi taraf olmuştur. Bir taraf da millet var, bir tarafta da kendini bu ülke"nin asıl sahibi sanan elit bürokratlar.

           ”Orman"cının bir tanesi alış veriş yapmak için pazara çıkar.  Göz"üne, sapı meşe ağaç"ı olan güzel bir balta erişir. Hemen baltayı satın alıp ağaç kesmek için,  orman"ın yolunu tutar. Orman"a varınca karşısına büyük, görkemli bir meşe ağacı çıkar. Ağaçı kesmeye karar verir,  süratli bir şekilde baltayı ağaçın köküne indirir.  Birden bire,  ağaçtan gürültülü bir ses duyulur." Ah"! Ormancı; "balta darbesinin sana bu kadar acı vereceğini bilseydim seni kesmeye yeltenmezdim" der.  Ağaç;" Hayır! Acıdığı için ah çekmedim,  elinde tuttuğun balta"nın sapı bir zamanlar benim gövdemde güzel bir daldı,  özenle büyüttüğüm bu dal,  balta sapı olmuş beni kesiyor”.

Maalesef!  Bu milletin,  parasıyla,  bu milletin okullarında okumuş, şu anda da millettin ödediği vergilerle,  yüksek maaş alan Anayasa Mahkemesi üyeleri,  hem hukuk"a, hem de milletin iradesine balta indirirken,  vicdanları sızlamadı.

Avrupa"da da hukuk var.  Yaşadığım ülke İsveç dünya"nın en adaletli hukuk devleti,  böyle durumlarda buralarda hukuk nasıl bir karar veriyor?  Mesela! İsveç"te başörtüsü; kamu alnında, askeriyede, polis teşkilatında serbest. Bütün okullarda (ilk ve orta dereceli) olmak üzere serbest. Hatta; Bir çok okulda Müslüman öğrenciler için mescit bile var.

Buna rağmen 6 ay kadar önce,  İsveç"in iki ayrı mahkemesi, kendilerine intikal eden 2 tane başörtüsü olayında hukuk"un üstünlüğü doğrultusunda karar verdi.  Olayın ilki,  İsveç"in 2. Büyük şehri olan Göteborg"da meydana geldi.

"İki tane kapalı bayan çocuklarını belediye"nin kapalı yüzme havuzuna götürür, havuz yetkilileri, bayanların kılık kıyafetleri, havuz yönetmeliğine uymadığı için, onları içeri almaz " Bu hareket karşısında, çok üzülen bayanlar, olayı yargıya taşır."

Basın"a yansıyan,  mahkeme kararı: "Dini inançlarından dolayı, farklı giyinen hiç kimsenin kamudan hizmet alması engellenemez,  şahısların onurları kırıldığı içinde, belediye tarafından 5 bin dolar tazminat ödenmesine hüküm verildi."

Diğer ikinci olayda İsveç"in 3. Büyük şehri olan Malmö"de  meydana geldi. "Bir bayan peçeli başörtüsü taktığı için, özel bir şirkete ait halk otobüsüne, şöför tarafından alınmadığı gerekçesiyle,  rencide olan bayan,  olayı mahkemeye taşıdı.

Mahkeme olayı "Bireysel, hak, özgürlükler açısından değerlendirip,  bayan lehine bir karar aldı. Özel otobüs şirketini de, bayana 4 bin dolar tazminat ödemeye mahkum etti. Otobüs şirket müdürü hem kamuoyundan özür diledi, hem de şöför"ü iş den çıkardıklarını kamuoyuna açıkladı.

Fazla söze gerek yok bu adamlarda da hukuk var

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum