Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

İdeolojinin kör ettiği kıskanç Ulusalcılar

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) ‘’Kendinizi kıskançlıktan uzak tutunuz. Çünkü ateş odunu yakıp kül ettiği gibi, iyi davranışlarınızı ve sevaplarınızı da alır götürür’’ buyuruyor.

Kıskançlık, sahip olduğu özellikleri küçümseyip, başkalarının özelliklerinin kendisinde olması gerektiği düşüncesiyle hissedilen çekememezlik duygusu ve takınılan tutumdur.

Tarih boyuncu peygamberler, din adamları ve filozoflar, kıskançlığın insan hayatını yaşanmaz bir hale getiren haslet olması nedeniyle, bu konu üzerinde insanlara yol göstermişve uyarıda bulunmuşlardır.

Sevgi teleskoptan bakar, kıskançlık ise mikroskoptan.Josh Billings

Kıskançlık, insanı alçaltan ve küçülten bir duygudur.Tolstoy

Kıskançlık, duyguların en korkuncu olduğu kadar, en aldatıcısıdır da. Oursler

Kıskançlık, bir güvenin kumaşı yemesi gibi, insanı yer bitirir. Chraysostorm

Biraz kıskançlık duyarsanız, yaşarken ölmenin ne demek olduğunu anlarsınız.Will Oursler

Çevresinde gördüğü iyi şeyleri taktir etmek yerine, iyi işlerin devamlı açığını bulmaya çalışmak ve kötülemektir. Kıskanç kişilerde iyiye, doğruya ve güzele kim bir adım artsa onu alaşağı etmek gibi özel dürtüleri mevcuttur.

Geçenlerde Başbakan Erdoğan'ın Time dergisi anketinde yılın kişisi sıralamasında birinci sıraya yükselmesi Ulusalcıbir gurubu öyle rahatsız etmişki, Başbakan Erdoğan'ın Time dergisi anketinde yılın kişisi olmaması için başlattığı kampanya hızlı bir şekilde devam ediyor…

Erdoğan için ‘’HAYIR’’ oyu kullanmaya davet edilen kampanyada Erdoğan'ın padişahlık hevesi içinde olduğunu ve buna fırsat verilmemesi gerektiği vurgusu yapılıyor.

Bu hazısımsızlığı anlamak mümkün değil. Time dergisinin anketinde Başbakan Erdoğan değil de, Sayın Bahçeli, Sayın Kılıçdaroğlu’nu aday gösterse, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak desteklemeyecek miyiz? Yurtiçinde eleştiririz, yerden yere vururuz, ağzımıza geleni söyleriz. Ama Uluslararası arenada birlik ve beraberlik içerisinde bütün liderlerimize sahip çıkar ve destekleriz.

Zaten bu hayır kampanyasını başlatan da kısır ideolojinin gözlerini kör ettiği malüm azınlık. Kıskançlık o kadar damarlarına kadar işlemişki, kulakları vardır duymazlar. Gözleri vardır görmezler… Görmediklerini nerden mi biliyorum? Uzun yıllardır vatandaşı   'bidon kafalı' görüyorlar da oradan…

atilaaltuntas1907@hotmail.com

ULUSALCILARIN ERDOĞAN İÇİN BAŞLATTIĞI HAYIR KAMPANYASI

_e4q9834.jpg

 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum