Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

Mısır'daki katlimı göremeyen iki yüzlü batı!

Mısır’ın başkenti Kahire’de ordu, 2 aydır oturma eylemi yapan darbe karşıtı halka müdahale etti, Adeviye ve Nahda meydanları kan gölüne döndü. Haber kaynakları, binaların tepesindeki keskin nişancıların ve güvenlik güçlerinin saldırılarında binlerce insanın  hayatını kaybettiğini belirtti.
 
 Mısır'daki olaylar karşısında batı sessiz kalmaya devam ediyor. Nahda ve Adeviyye meydanlarında insanlık boğazlanırken, kimseden doğru-dürüst bir ses çıkmıyor.
 
Dünyanın en barışçıl eylemi karşısında İnsanlar yakılıyor, bebekler kurşunlanıyor, kadınlara katliamın envay çeşidi yapılıyor. ''Darbeye, darbe'' diyemeyen AB ve ABD, sadece topu taca atarak vakit geçirmeye çalışıyor. Batının maskesi Mısır meydanlarında yere düştü ve iki yüzlülüğü tescillendi. Zira Orta Doğu halklarının hayatı, batı için konuşulmaya bile değmeyecek kadar ucuz. Batı nezdinde bu insanlar karnını kaşıyan bidon kafalı Müslüman. 
 
Maalesef Mısır'da insanlıkla birlikte batı dünyasının: demokrasi, insan hakları hukukun üstünlüğü gibi önem verdiği değerler de ölmüştür. Bir kez daha görüldü ki, batı dünyası demokrasiyi sadece kendisi için istiyor. Çünkü, biliyor ki, Orta Doğuya gerçek demokrasi geldiğinde oradaki zengin kaynakları sömüremeyecek....
 
BU MAKALENİN İSVEÇÇE YAYIMLANAN LİNKİ
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.