Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

Müslüman katliamına sessiz kalan batının iki yüzü

Geçen sene bu zamanlara denk gelen sıcak bir Temmuz ayında, 77 kişi, Anders Behring Breivik adlı ırkçı teröristin saldırılarına hedef oldu. Olayın şokunu üzerlerinden atmadan önce bunu yapanın Müslüman bir terörist olduğu ilan edildi. Fazla araştırmaya da gerek yoktu. Bu katliamı bir tek Müslüman terörist yapabilirdi. Ancak çok geçmeden bu kişinin arî ırktan, sarışın, mavi gözlü Norveçli olduğu açıklanınca, bu kez Breivik'in terörist değil de, ruh hastası bir deli olduğu savı ortaya atıldı.

Dünya Norveç’teki ırkçı saldırının yaralarını daha saramadan bu kez de katliam haberi ABD’den geldi.'Batman Dark Knight Rises'(Kara Şövalye yükseliyor) filminin Denver'de yapılan ilk gösterimini basan maskeli ve silahlı olduğu belirtilen cani James Holmes,12 kişiyi öldürdü. Saldırıda aralarında üç aylık bir bebek ve 6 yaşında bir çocuğun da 38 kişi yaralandı. Norveç katliamından dolayı tecrübeli olan otoriteler bu sefer temkinli davranarak, katilin Müslüman terörist olduğunu ilan etmedi. Nitekim kısa bir süre sonra yakalanan saldırganın Amerikalı James Holmes, olduğu anlaşıldı. Bu saldırıyı yapan batılı genç terörist olamazdı. Ancak akli dengesi yerinde olmadığı için yapmış olabilirdi. Zira beyaz tenli James Holmes’in akıl hastası olduğu açıklandı.

Şimdi yukarda ki iki olayı baz alarak dünyayı yöneten güçlerin bakış açısıyla olayları irdelediğimizde, Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) Eyaleti'ndeki Rohingya Müslümanlarını hedef alan şiddet olaylarında, son bir ay içerisinde 1000'den fazla Müslüman katledilerek diri diri yakılmasına sesiz kalınmasını anlayabiliyoruz.

Arakan'da iki toplum yaşıyor. Yerli halk Müslümanlardan ve Rakhine Budistlerinden oluşturuyor. Müslümanlara karşı bir öfke var. Myanmar hükümeti Budizm milliyetçiliğini savunduğu için (Budist) Rakhinelere dokunmuyor. Rakhineleri kışkırtan Myanmar hükümeti, Müslümanların üzerine gidiyor. Myanmar'daki vatandaşlık yasasına göre Arakanlı Müslümanlar, 'yerleşimci halk' olarak görünüyor. Devlet dairesinde görev alamıyor. Doğan her çocuk Müslümanların başına iş açıyor. Her Müslüman, hükümetin isteği doğrultusunda ücretsiz olarak çalışmak zorunda.

Eğer Müslümanlar bu kurallara uymassa öldürülmesi katledilmesi doğal karşılanıyor.

Sonuç olarak ABD ve Batı terör kendilerini olduğu zaman, tüm güçleri ile harekete geçerler. Terör Müslümanların aleyhineyse kınamak bir yana Müslümanların canlı canlı yakılmasını görmemezlikten gelerek adeta terörizm ödüllendiriliyor.  Batılıların insan hakları savunuculuğu iddialarının yalandan başka bir şey olmadığını ortaya çıktı. Zira ''Myanmar'daki Müslümanlar evlerinden, yurtlarından ediliyor, soykırıma uğruyor ancak hiç kimseden ses çıkmıyor…

 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum