Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

Tatlıses Suikasti ve Aygan gerçeği!

Sanat dünyasını derinden sarsan ve Türkiye’de günlerce konuşulan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin hazırlanan iddianame sonunda mahkemeye sunuldu.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, Tatlıses'in İddianamede yer alan bilgilere göre İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırının arkasından da terör örgütü PKK çıktı. 58 sayfalık iddianamede, suikastın arkasındaki güç olarak terör örgütü işaret edildi.

Olayın şoku atlatılmadan herkes bir kafa karışıklığı içerisindeyken Sayın A. Kadir Aygan basına verdiği demeçte olayın arkasında PKK olduğunu iddia etmişti;(İbrahim Tatlıses’i hedef alan saldırı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Abdülkadir Aygan, Osman Öcalan’a yakın kaynaklardan aldığı bilgilere dayanarak, olayın arkasında bu kişiye bağlı intikam grubunun olduğunu söyledi. “Bu grup daha önce de; Tokat-Reşadiye'de, Hatay-Dörtyol'da ve İstanbul-Taksim'deki terörist saldırılarını gerçekleştirmiştir.” diyen Aygan, Tatlıses’i hedef alan eylemin amacının, Türkiye'ye dönüş hazırlığı yapan diğer Kürt aydınlarına, ses sanatçılarına ve yaklaşan genel seçimde BDP'nin oylarını bölmeye çalıştığı düşünülen demokratik Kürt muhalefetine gözdağı vermek olduğunu öne sürdü. Aygan, “Bu eylem ile ayrıca; PKK ve Abdullah Öcalan dışında hiçbir şahsı ve grubu muhatap almaması için hükümete ve devlete bir uyarı mesajı verilmek istenmiştir.” şeklinde konuştu.)

İbrahim Tatlıses’in ilk vurulduğu günleri hatırlarsak, Beyaz TV’ye ait stüdyoda İbo Şov çekimini tamamladıktan sonra çıkıp arabasına binerken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

 

Kendisi başından, yanında bulunan asistanı Buket Çakıvı ise omzundan yaralandı. İbrahim Tatlıses ve asistanı önce Özel Levent Hastanesi’ne kaldırıldı ardından Maslak Acıbadem Hastanesi’ne sevk edildi. Olay duyulur duyulmaz tüm medya mensupları hastane kapısına hücum ederken, poliste bir taraftan delilleri toplayarak olayı geniş çaplı araştırmaya başladı. Tabi bir taraftan da Tatlıses’in vurulma olayının perde arkasını aralamaya çalışan medya organları birbiri ardına senaryolar sıralıyordu. Kimi, ‘’mafya hesaplaşması’’, kimi, ‘’Kuzey Irak’taki eski inşaat ortağının parmağı olduğunu’’ söylüyordu. Bazıları da korumalarının ihaneti olabileceğine dair onlarca senaryo yazıp çiziyorlardı. Tam bu bilgi kirliliği içerisinde herkes bir şeyler yazarçizerken, Sayın A.Kadir Aygan, beni arayarak, ‘’İbrahim Tatlıses’in vurulmasının arkasında PKK Terör örgütünün olduğunu iddia etti. Bizde Sayın Aygan’ın ifadeleri doğrultusunda ‘’Tatlıses suikastının arkasında PKK’’ olabileceğinin haberini yaptık. O gün haber Türk basınına bomba gibi düştü. Birçok basın yayın organı haberi flaş olarak geçti. Bugün Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın üstte belirttiğim gibi  Tatlıses suikastının İddianamede yer alan bilgilere baktığımızda Sayın A.Kadir Aygan’ın kamuoyunu doğru bilgilendirdiğinin farkına varıyoruz…


TÜRKİYE’Yİ UTANDIRAN HUKUK SKANDALI

Türkiye, Avrupa Konseyi’nin çocuk istismarını önlemek için hazırladığı sözleşmeye geçen ay imza attı ve uygulama sözünü verdi. Ancak Türk yargısı, çocuk cinsel istismarının sembol davası haline gelen N.Ç. hakkında “para karşılığı ve kısmen gönüllü olarak cinsel istismara uğradığı” yorumunda bulunarak sözleşmeye aykırı karar verdi.

Mardin’de 8 yıl önce, iki kadın tarafından para karşılığı 26 erkekle birlikte olmaya zorlanan 13 yaşındaki N.Ç. davasında, Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi “para karşılığı ve kısmen gönüllü olarak cinsel istismara uğradığı” yorumu yapmıştı.

Kararı veren Yargıtay üyelerini çok merak ediyorum "13 yaşında bir çocuğun acaba kendi rızasıyla böyle bir şeyi kabul edebileceğine nasıl inandınız?" 74 MİLYON İNANMADI DA! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.