Av. Fatih ÜNAL

Av. Fatih ÜNAL

KÂBUSUMUZDU AĞUSTOS

 

    Ağustos Ayı içerisindeyiz.Ülkemiz için önemlidir Ağustos.Eskiden (eski demişken 3-5 sene öncesine kadar) Ağustos ayı geldiğinde aklı başında herkeste bir stres hissederdiniz.Öyle böyle değil.

    Basın organlarında her gün şu komutan şuraya,şu komutanın re'sen emeklisi geldi,şu komutanın önü açık,3 yıl bilemedin 4 yıl sonra şu komutan genel kurmay başkanı,şu komutan çok sert bak gör tüm sivilleri hizaya sokar,şu komutan hükümete birşey diyemez gibi türlü türlü dedikodular üretilirdi.

    Türkiye normalleştikçe bu gibi askeri vesayet kaygılarından da kurtulmaya başladık hamdolsun.Mesela bu sene atama süreci 2 bilemediniz 3 günde sona erdi.Farklı haberler peşinde koşan basına da pek ekmek çıkmadı bu süreçten.Böylelikle askerlerimiz de asli vazifesine odaklanabiliyor artık.Ağustos sonunda görevi devredecek olan Necdet Paşa ile görevi devralacak olan Hulusi Paşa, Başbakan Ahmet Davudoğlu ile birlikte hudut karakollarımızı ziyarete gittiler geçen gün.Böylesi davranışlar dosta güven düşmana gözdağı vermesi bakımından çok önemli özellikle cephede bilfiil görev yapan askerlerimizin motivasyonu açısından fevkalade yararlı.

    Rabbim Devletimize Zeval Vermesin.Ne güzel bir duadır bu.Devlet olma olgusunu ülkesini terketmek zorunda kalarak ülkemizde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizden, Çin'de zulme maruz kalan Doğu Türkistanlı soydaşlarımızdan, Arakanlı Müslümanların çektiği çilelerden, Filistinlilere yapılan zulümlerden ve ülkesini terketmek uğruna yapılan deniz yolculuklarından, o yolculuklarda yiten hayatlardan hissetmeye çalışıyoruz.

    Evet Rabbim Devletimize zeval vermesin.Vatamıza göz dikenlere fırsat vermesin.Bayrağımıza,Ezanımıza kastedenlere karşı bizi her daim muzaffer kılsın inşallah.
 
    Bu dualarımızın ete kemiğe bürünmüş halidir Askeriye.Tartışmasız Devleti devlet yapan kurumların en önemlilerinden biridir Ülkenin Silahlı Kuvvetleri.Ne dediğimi Balkanlar'a Kosova'ya,Bosna'ya gidenler çok iyi bilirler.Oralarda Silahlı Kuvvet kurmak Müslümanlar'a yasaktır hâlâ. KFOR denilen çok uluslu güçlerin denetimindedir güvenlik. O yüzden oradaki Müslümanlar Türk Askerini gördü mü bağrına basar.Bize güvenir,bize dayanırlar.

    Askerlik bizim için kutsaldır. Kutsallığı vatanın,ezanın,bayrağın,dinin koruyucusu olduğundan gelmektedir.Bu yüzden Mehmetçik deriz biz Askerimize.Yüce bir mertebeden gelir adımız.Çanakkale Şehitlerine şiirinde ne güzel anlatmıştır bunu Üstad Mehmet Akif;

        Âsım'ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:
        İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.
        Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
        O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,

        Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
        Bir hilâl uğruna, yâ Rap, ne güneşler batıyor!
        Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
        Gökten ecdad inerek öpse o pâk alnı değer.
        ......

        Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât...
        Ey şehît oğlu şehît, isteme benden makber,
        Sana ağûşunu açmış duruyor peygamber.

    
    Üstad Mehmet Akif bu güzel şiiri yedi düvele karşı mücadele ettiğimiz 1. Dünya Savaşı'nda başta Çanakkale'de olmak üzere Sarıkamış'ta, Galiçya'da, Filistin Cephesinde, Medine Müdafaasında ve daha bir çok yerde yiğitçe mücadele eden Mehmetçiklerimiz için kaleme almıştı.Aradan 100 yıl geçti ancak mücadele tüm şiddeti ile devam ediyor.

    Uluslarası Şer odakları şimdilerde piyon kullanıyor. Kendi evlatlarını Savaş'a göndermek yerine kandırılmaya müsait zavallıların ağzına biraz bal sürerek kendi âli menfaatlerinin devam etmesi adına piyasaya sürüyorlar.Ümmetin dağınıklığı ve iç çekişmeleri maalesef onlara böyle bir fırsat sunuyor.

    Ülke olarak bizim ayağa kalkmaya çalışmamızdan çok korkuyorlar, 100 yıl önce yıktığımız çınar tekrar ayağa kalkarsa tüm menfaatlerimiz elimizden gider endişesi içerisindeler. Bu yüzden basın organlarında bile tek gündemleri Türkiye

    Ancak başarılı olamayacaklar. Askerimizden ve Devletimizden gerekli dersi alacaklar inşallah. Türkiye eski Türkiye değil. Devletiyle, Milletiyle, Silahlı Kuvvetleriyle, İstihbaratıyla geleceğe emin adımlarla yürüyoruz hamdolsun.

    Son zamanlarda Terör örgütündeki ve onları kullananlardaki endişe, kahpece yapılan suikastler köşeye sıkıştıklarının en bariz örnekleri. Ancak bu kahpelikleri Yanlarına kalmayacak. Bu sefer Terörü ve onun kaynaklarını kurutmak isteyen kararlı bir irade var. Devletin bekası için Silahlı Kuvvetlerimiz ne yaptığının farkında. Ülkenin nereye doğru yürüdüğünün bilincinde. Devletimiz tüm kurumları ile görevinin başındadır evvelallah.

    Ülkemizin bekası için hayatını ortaya koyan tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bu vesile ile tekrar Rahmetle Anıyorum.Aziz Hatıranızı ilelebet yaşatacağız.

    Velhasıl Ağustos ayı yine önemlidir bizim için Çünkü Zafer Bayramını Kutlarız Ağustos'ta...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum