Ayşe Nur MENEKŞE

Ayşe Nur MENEKŞE

GÜNCEL BELLEK SERGİSİ

M A R M A R A Ü N İ V E RS İ TE S İ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ
“G Ü N C E L B E L L E K”
PANEL ve SERGİSİ
AÇILIŞ: 16 KASIM 2018
SAAT: 17.00
Güncel Bellek sergisi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunu usta ve genç sanatçıların eserlerinden oluşan sergi ve panel programı, Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi’nde 16 Kasım’da kapılarını sanatseverlere açıyor.
Küratörlüğünü Hakan Dağlı’nın, Sanat Danışmanlığını Dr. Öğrt. Üyesi Şehnaz Biçer Özcan’ın, Koordinatörlüğünü Ayşe Nur Menekşe Çalıkçı’nın yaptığı projede geleneğe ait düşünce ve üretim biçimlerinin yanında güncel arayışların olduğu eserlerle sanatın izi sürülmektedir. Sergi 30 Kasım tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilir.
Sergideki eserlerde, geçmişten günümüze yansıyan teknik ve estetik birikim sanatçının kendi zevk ve görüşüne göre yeni tasarımların oluşmasını sağlamıştır. Özgün tasarımlar büyük bir titizlik ve işçilikle vücuda getirilmiştir. Eserlerde yeni teknik ve yöntemler özgün ifadelerle zenginleştirilmiş ve güncel sanatın oluşması sağlanmıştır.
Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden birisi olan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 1982 yılından itibaren bünyesine dahil ettiği Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ile geleneksel sanat eğitimi vermeye başlamıştır. Bu eğitimin neticesinde Türk Sanat dünyasına katkıda bulunmuştur ve bulunmaya devam etmektedir.
   
(MEHMET AKİF ERSOY SANAT MERKEZİ)
“Gelenek Sanatta Güncel Yaklaşım”
  
35 yılını tamamlayan Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunlarının eserlerinden oluşan “Güncel Bellek” sergi projesi, şimdiye kadar yapılan en kapsamlı organizasyondur. Farklı dönemlerde geleneksel sanat eğitimi alan sanatçılar, eserlerinde özgün ve disiplinlerarası bir çalışmayla günümüz sanatının arayışı içinde yerlerini almışlardır.
Sergide, Arzu Tozlu, Abdullah Sarışen, Ayşe Karaaslan, Ayşegül Devecier, Banu Kaçkaner, Banu Yanık, Başak Balcı, Berna Karabulut, Caner Şahin, Didem Çalışkan, Ersan Perçem, Esra Karaduman, Fatıma Betül Özer, Funda Arı, Gülnur Duran, Gülşah Çaçan, Güneş Ayırtır, Hakan Dağlı, Hasan Korkmaz, Hilal Arpacıoğlu, Hülya Dönmez, İrem Büşra Coşkun, Mahir Kutulan, Mebruke Tuncel, Melek Yurtseven, Mustafa Kocabeyoğlu, Necati Sancaktutan, Neslihan Kocatürk, Nilüfer Ersoy, Nilüfer Sur, Nuran Öztürk, Nuray Açıkgöz, Nurcan Sertyüz, Ömer Okumuş, Oya Kızıldağ Atila, Pınar Güleç, Rıdvan Ak, Saliha Beyza Umurca, Seher Aşıcı, Şehnaz Biçer Özcan, Senem Kaş Tüfekçi, Serhat Tokmak, Serkan Çelik, Seval Minaz, Soner Yutseven, Taylan Uran, Ümmügülsüm Sevim, Zeynep Bato, Zeynep Dursun, Zeynep Işık Çetinkaya’nın çalışmaları yer alıyor.
Sanat ve Kimlik
Güncel Bellek projesinin panel programında panelistler, ‘’Sanat ve Kimlik’’ teması üzerine söyleşi gerçekleştirdiler. Farklı sanat kimliği oluşturan beş panelist, sanat serüvenlerini, bu yolculuktaki karşılaştığı zorlukları ve kritik kararlarını izleyicilerle paylaşacaklardır.
Pendik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Güncel Bellek sergisi 30 Kasım tarihine kadar Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.