Bahar geldi.

Tatlı bir doğuşla, tüm tabiat yeniden bağırıyor kendi dilinde "bahar geldi "diye. Kuşlar her köşede cıvıl cıvıl şarkılarını söylüyorlar, sanki yeni öğrendiler ötmeyi... Ağaçlar bile elbiselerini yenilemenin sevinçinde, tıpkı bayram çoçukları gibi... Yağmur bahar sevincini hafifçe ıslatarak gösteriyor. Toprak ana kucağını açmış, “hoş geldin bahar, hoş geldin…" diye sesleniyor.

Bahar geldi, girdi içeriye...
Âlemlerin yaratıcısı baharla her tarafı yeniden döşüyor, donatıyor. Sergiliyor yeniden sanatını, gören görmeyen gözlere... Çoraklaşmış topraklar yeniden hayat buluyor ilahi mucizenin ışığında.
Şükrediyoruz Rabbimize bizleri böylesine bir bahara yeniden kavuşturduğu için.
            Toprağa tutunuyor papatyalar, menekşeler, laleler… Erik ağaçları bembeyaz çiçekleriyle arz-ı endam ediyor. Topraktaki canlılar uyanmış uzun kış uykusundan. Doğanın solgun yüzüne can gelmiş, kan gelmiş. Tebessüm ediyor somurtkan ağaçlar… Nereye baksan bir sevinç havası esiyor dört bir yanda. Gülümsüyor tabiat tüm evlatlarına.
Bahar taze bir gelin gibi gülen yüzüyle karşılıyor sevenlerini.
Koluna taktığı çiçek sepetinde, güzelliklerini olanca cömertliğiyle sunuyor; güzellikten anlayan, güzeli takdir etmesini bilen gözlere. Bahar bütün yüreklere aşk ve heyecan getiriyor. Karamsar yüreklerde bile ümit çiçekleri açıyor. Yemyeşil yapraklar, tomurcuklanan çiçekler, cemre düşen; hava, su ve toprak insanlığı selamlıyor. Gözler bayram ediyor, gönüller coşuyor Yaratan’ın cömertliği karşısında.

            Bahar neşeyi, ümidi, sevgiyi, kardeşliği; kısacası güzelliği müjdeliyor bütün canlılara. Yaşama sevincimizi arttırıyor. Yağmur damlaları toprağa can ve heyecan katıyor bahar mevsiminde. Gökyüzü karanlıklara inat, maviliğini gülen gözlere mertçe ve cömertçe sunuyor.
Baharla birlikte tohumlar kurtuluyor yerin altındaki hapis hayatından. Çiçeklerle böcekler buluşuyor kuytularda. Gülle bülbülün aşkı uyanıyor masmavi göğün altında. Umut treni tüm vagonlarını doldurup, yarınlara doğru yola çıkıyor. Sevgiler yaprak yaprak açıyor gönül ağacında.

Duygularımız coşkun sular gibi serinletiyor içimizi. Baharın aşkına bulutlar yağmur olup, incitmekten korkarcasına usulca düşüyor rengârenk çiçeklerin tomurcuklarına. Tabiatın canlanışına cümle yaratılmışlar eşlik ediyor. Âlemlerin Rabbini görüyor âşıklar bu eşsiz sanat tablosunda. Çağlayanların coşkun suları; sevgiliye koşarcasına zikir ile akıp gidiyor. Ovalar rengini baharın muhabbetine banıyor. Hele yaylalar, hele yüksek dağlar…  Üzerlerindeki bembeyaz elbiseyi çıkarıp, yemyeşil bir şal atıyorlar tepelerinin üzerlerine…

Tevekkülle sabredip, şükrederek bekleyenler, her gecenin gündüzü, her kışın baharı olduğuna inanarak umutla yaşayanlar, bir kez daha haklı çıkıyorlar.
Evsizlerin yüzü gülmeye başlıyor. Sıcağa hasret kalan bedenler ısınmaya, aydınlığa hasret gözler güneşe doyuyor. Bahar gelince yetimler gülmeye başlıyor, donmaya yüz tutan kalpler merhametle taşıyor. Nisan yağmurlarındaki gizli rahmet serpiliyor tüm yüreklere.   

            Bahar beraberinde her şeyin tek sahibinden ulvi bir mesaj getiriyor bizlere.  Ölüp kış mevsimiyle kefenini giyen dünyanın, yeniden dirilmesini haber verirken; ölüm kıyametiyle kefenini giyecek olan insanlığın, yeniden dirilmesinin ispatını gösteriyor mucizesiyle.
Muhteşem bir yaratıcının kudret kalemiyle resmedilmiş muazzam bir tablo gibi beliriyor. Bu bahar, ahiret bahçesinde açacak olan insan çiçeğinin sonsuz baharını anlatıyor duymak isteyen kulaklara, görmek isteyen gözlere… 

            Bu baharda da o baharı bulmak, her iki baharın da mesajlarını almak, hasat mevsiminde bereketi bulmak ve hiç bitmeyen ahiret baharını kazanmak dua ve temennileriyle,

baharınız kutlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum