Baykal'ın gözyaşları!

Baykal'ın gözyaşları sizi tatmin etti mi? Mersin'de CHP'li kadınların düzenlediği "Çarşaf yırtma" eylemine karşı söyledikleri sizi ikna etti mi? Baykal'ın gerçekten üzgün olduğuna inandınız mı?

Sizi bilemiyoruz ama biz Baykal'ın bu açıklamalarını hiç de inandırıcı bulmadık! Ne "Hiçbir CHP'linin başkasının kılık kıyafetine karışma hakkı yoktur" yollu sözleri ne de "Derinden üzüldüm" şeklindeki açıklamalarında samimiyetten eser yoktu!

Mersin'de CHP'li hanımlar çarşaf yırtınca "Kimsenin kılık kıyafetine karışma hakkınız yoktur" diye gürleyen insanın başörtülü kızların üniversitelere girişi konusunda çıkarılan güçlüklere karşı da aynı hassasiyeti göstermesi gerekmez mi? Var mı böyle bir hassasiyet?

Böyle bir hassasiyet olsa İzmir'de başörtülü bir öğrencinin belediye otobüsüne indirimli binmesine karşı çıkılır mıydı?

Ha çarşaf yırtılmış ha başı örtülü kızlar üniversiteye alınmamış, belediye otobüsüne bindirilmemiş! Netice itibarıyla hepsi de aynı kapıya çıkan eylemler!

Birine karşı çıkacak "Derinden üzüldüm" diye gözyaşı dökeceksiniz, ötekine ise hiç aldırmayacak ve kendinizi hiç üzmeyeceksiniz!

Baykal acaba "Üniversite kapısında bekleyen bu kızların derdi ne" diye hiç düşündü mü dersiniz?  Düşünmek bir yana onlara kapı aralayacak çalışmaların önünü kesmek için soluğu Anayasa Mahkemesi'nde almadı mı?

Hem böyle davranacak hem de döktüğü gözyaşlarına inanmamızı bekleyecek!

Boşa bekler! Bizce Mersin'de çarşaf yırtan CHP'li hanımlar Baykal'dan çok daha samimiler! İzmir'de başörtülü öğrencilere indirimli binme hakkı tanımayanlar bile Baykal'dan daha samimiler!

Hiç olmazsa oldukları gibi davranıyorlar! Neye inanıyorlarsa onun mücadelesini veriyorlar! Baykal için aynı şeyleri söylemek mümkün mü?

Evet, bir süre önce çarşaf açılımı diye bir şey başlatıldı ama bu konuda ne kadar samimi olduklarını henüz ispatlayabilmiş değiller!

Baykal ve arkadaşları bu konuda samimiyetlerini ispatlamak istiyorlarsa şu "kamusal alan" saçmalığına biran evvel karşı çıkmalılar ve bu sakil durumun düzeltilmesi için harekete geçmelidirler!

Üniversitelerde ve de öteki kamusal alanlarda başörtülülerin özgürce bulunabilmelerinin yolunu açmak için çalışmalıdırlar! Lafta değil özde samimi olduklarını ancak böyle kanıtlayabilirler!

Parti kongrelerinde çarşaflı hanımlara altı oklu rozetler takarak özgürlük mücadelesi verilmiş olmuyor ki! Bu yolla ancak dindar kesimin oyları devşirilmeye çalışılır! Yani din istismarı yapılmış olur! Lafta kalan bir özgürlük mücadelesi verilmiş olur!

İşin özünde samimi olduklarını göstermek istiyorlarsa bir önce harekete geçip "kamusal alan" ile ilgili tüm yasaklamaların ve sınırlamaların karşısına dikilmeleri şarttır! Aksi takdirde oldukları gibi görünen CHP'li hanımlar olduğu gibi görünmeyen Baykal'dan katbekat daha samimi davranmış olacaklardır.

Baykal mızrağı çuvala sığdırmaya çabalıyor ama mızrak çuvala bir türlü girmiyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar