Büyüklüğünü ifade edemediğim Büyük İNSAN

Hangi kâlem, hangi kâtîp ve yazar seni hakkıyla anlatabilirki, Hür Adam. „Hür adam“ Bediüzzaman Said Nursi. Veya Kûrd-î. Veya Nûrs-i ya da Okur. Hiç farketmiyor. Ad önemli değil çünkü. Yaşadıkları ve aktarmaya çalıştıklarıydı önem arz eden. Türklük-Kürtlük üstünlüğü değildi konu bahis. İmandı, kardeşlikti, dürüstlüktü ve dahasıydı.

Hür adam; nasip oldu ben de izledim seni sinema salonlarında. İzlerken ruhumun derinliklerinde seni yaşadım. Seninle hemhal oldum. 15 gün aç bıraktıklarında seni, susuz kaldım yutkunamadım. Bir lokma ekmeği senden esirgediklerinde ben de aç kaldım. Akan o binnur gözyaşlarını kalbimin ta derinliklerine akıttım.

Hür adam; „Allah herşeyi yapar“ derken sen, ben de amenna dedim. Senin sözlerini acizane tasdik ettim. Seni yalnız bırakmak istemedim.

Hür adam; zehirlerken seni zındıklar ben de zehirlendim. Hür Adamı değilde beni zehirleyin istedim. Çünkü iman için çırpınan sendin. Senin yaptıklarını ben yapamazdım. O yüzden hayatta sen kalmalıydın.

Hür Adam; seni sürgüne mahkum ettiklerinde, ben de sürgün edildim gönül evimden. Uzaklaştım. Yaklaştım varlık âlemine varlığın özüne. Varılması gereken yere.

Hür adam; cesaretine ve cesurluğuna aşık oldum. Hiçbir şeyden tırsmadan, iman gücünü âlem-î cihana ispat edişine sadece MaşALLAH diyebildim.

Hür Adam; izzeti- islâmiyeyi koruyarak bir mücahid oldun, kâinata meydan okudun tek başına. Tek vûcütla tek başla. Ve dedin ki gür bir edayla her defasında; “Vallahi şu anda başımdaki saçlarım adedince başlarım olmasını ne kadar arzu ederdim... Keşke öyle olsaydı da her gün birisini Hak namına verebilseydim…“.

Hür Adam; korkuttun zifiri karanlıkta kalmışları. Küffarın bataklığında çırpınanları.

Hür Adam; ben seni seviyorum. Senin uğraştığın davayı seviyorum. Ben hürriyetimi seviyorum. "Bu sarık ancak bu başla beraber çıkar" deyişini seviyorum.

Ben, yazdırdığın yazdığın sözleri seviyorum.

Kısacası Hür Adam; sen baştan sona “zindan” hayatı yaşasanda “Hür” adam kalmayı başardın. Öyle bir iman gücü vardıki sende, her mahkeme seni azâd etmek zorunda kaldı.  Yok edemedi. Mahkemelere ve eziyetlere boyun eğmeyişin seni “HÜR ADAM” yaptı.  Senin hayatının her karesi büyük bir destan.

Senin gibi destan yazacak destanlara kavuşmak duası ile…

 

Vesselam

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.