Çabalama kaptan, dolmuºa binemem…

Ergenekon Soruºturması kapsamında tutuklanan eski polis ºefi İbrahim ªahin'in 12 kiºilik “suikast listesi” hazırladığı, bu bağlamda Ermeni cemaati lideri ile Alevi derneği yöneticisinin de hedefte olduğu gün ıºığına çıktı.

ªahin'in evinde Ergenekon'un üst yöneticilerinden gelen “sabotaj ve suikast” emirli mesajlar bulunmuº…

Mesajlarda, yerel seçimler öncesinde kaos oluºturmak için sarsıcı suikastlar planlandığı ayrıca Ankara'nın önde gelen alıºveriº merkezlerine yönelik sabotajlar düzenleneceği bilgisi yer alıyor.

Özel Harekat Dairesi eski baºkan vekili İbrahim ªahin'in birden fazla “suikast timi” oluºturduğundan söz ediliyor.

Söz konusu suikastlar için, Gölbaºı Kazısı'nda ele geçirilen seri numaraları silinmiº silah ve patlayıcıların da kullanılmasının öngörüldüğüne dikkat çekiliyor.

Gölbaºı'ndaki Ergenekon cephaneliğinin -akim kalan Sarıkız&Ayıºığı darbe giriºimleri sonrasında toprağa gömüldüğünü silahların sarılı olduğu gazetelerin tarihlerinden (Temmuz 2004) çıkarmak mümkündü.

*

Bütün bunlar, baºından beri “Susurlukçu” diye tanımlanarak gelen İbrahim ªahin'in Ergenekon yapılanması tarafından günümüzde de kullanıldığını gösteriyor.

“Susurluk” ve “Ergenekon” aynı mekanizmadır.

Sadece 'İbrahim ªahin Portresi' üzerinden bile “Gizli Devlet” yapısının imal ettiği derin örgütlenme zincirini gözleyebilmek mümkün:

Darbeci Ergenekon yapılanmasının, Susurluk “kaza”sında açığa çıkan mekanizma ile bağlantısı bizi 12 Eylül'ün dehºet arka planına kadar götürüyor.

1980 öncesinin provokasyonlarıyla son iki yıldır Türkiye'ye kabus yaºatan provokasyonlar tıpkıbasımdır.

Evinde ele geçen belgeler, ªahin'in Ergenekon'daki iºlevinin yerel seçim öncesinde planlanan provokasyonlar kapsamında olduğunu ortaya koyuyor.

*

Peki ya, Ergenekoncu İbrahim ªahin'in mahkemedeki ifadeleri?

ªahin, özelde kendisiyle genel manada da Ergenekon'la ilgili gerçeğin üzerini örtebilmek maksadıyla kamuoyunu ters köºeye yatırmaya çalıºıyor.

Optik çarpıtma yapıyor.

İbrahim ªahin'in “Devlet beni üç ay önce göreve çağırdı. İki üst düzey komutan beni terörle mücadele için davet etti” ºeklindeki iddialarını Genelkurmay dün yaptığı açıklamayla yalanladı.

Ergenekon destekçisi Hürriyet'in, İbrahim ªahin'in mahkemedeki ifadelerinin üzerine sürmanºetinden balıklama atlaması -bu gözbağcılığa yarım sayfa ayırması- bile ortadaki numarayı anlatmaya yetiyor.

Aydın Doğan'ın Hürriyet'i Ergenekon gerçeğini lekeleyebilmek gayesiyle ne yapacağını ºaºırmıº durumda; çünkü çok büyük bir sıkıntı yaºıyorlar.

*

Hürriyet'i yöneten Zat-ı ªahane adli tıp eksenli polisiye gerilim romanlara bayılır…

Patricia Cornwell hastasıdır.

Ahmet Necdet Sezer'in İbrahim ªahin'i affetmesine neden olan Adli Tıp raporunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığını da merak eder mi, acaba?

Sahi, “O rapor kurgusal mıydı?” diye kuºkulanır mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar