CHP'liler sınavda yine çakıyor!

CHP'liler samimiyet sınavında yine çakıyor! Biliyoruz ki CHP'lilerin ne çarşaflı hanımların yakalarına altı oklu CHP rozetini takmaları ne de Mersin'de çarşaf yırtan partili hanımlara tavır koyarak tepki vermeleri samimiydi!

Bu faaliyetleri gayri samimi ilan ederken CHP'li dostlarımızın "Nereden biliyorsun samimi olmadığımızı" serzenişleri ile karşılaşıyorduk!

Nereden bildiğimizi şimdi açıklayacağız!

Biliyoruz çünkü AKP'nin Anayasa değişikliği teklifi CHP'lilerin samimiyetsizliğin bir kez daha göz önüne serilmesine vesile oldu!

Hazırlanan teklifte deniliyor ki:

"Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamak ile yükümlüdür. Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz!"

Şimdi makul ve mantıklı insanlar "ne var bunda" diyecekler!

Ama CHP'liler öyle diyemiyorlar!

Hemen öküz altında buzağı arayıp konuyu farklı yönlere çekiyorlar!

"Türban serbest mi oluyor?" diye hep beraber ayağa kalkıyorlar!

Biz bu maddeden öyle bir sonuç çıkarmadık ama diyelim ki CHP'liler haklı ve türban serbest oluyor! Peki, ne var bunda?

Çarşaflı hanımların yakalarına altı oklu CHP rozetlerini takarken iyi de "Kadın erkek eşittir, devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamak ile yükümlüdür. Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz" denilince mi kötü?

Mersin'de çarşaf yırtan partili hanımlara tavır koyarken, "CHP'lilerin kimsenin kılık kıyafetine müdahale hakkı yoktur" diye açıklama yaparken iyi de bu konu Anayasa maddesi haline getirilmeye kalkışılınca mı kötü?

CHP'liler resmen bir samimiyet sınavından geçiyorlar!

Ve maalesef sınavda yine çakıyorlar!

Eğer çarşaflı hanımların yakalarına altı oklu CHP rozetini takarken samimi olsalardı bu tasarıya asla tepki göstermemeleri gerekirdi!

Eğer Mersin'de çarşaf yırtan partili hanımlara tepki verirken samimi olsalardı yine bu madde söz konusu olunca alkışlamaları gerekirdi!

AKP'nin öteki anayasa değişiklik tekliflerine karşı çıksalar bile bu maddeye kendi politikaları ile örtüştüğü için destek vermeleri gerekirdi! Ama CHP'liler bunu başaramadılar! Fıtratları(!) neyi gerektiriyorsa onu yapıp her zaman olduğu gibi karşı çıktılar!

Feryat figan "Türban serbest mi bırakılıyor?" diye birbirlerine sordular!

Ne müftüleri ziyaret etmeleri ve ne de cami imamlarını kutlamaları CHP'lilerin değiştiği yolundaki iddiaları haklı çıkarmaya yetmiyor!

Önemli olan bu tür konularda nasıl tepki verdikleri!

Ve işte en ufacık bir değişiklikte nasıl olumsuz tepki veriyorlar!

Nasıl can-u gönülden karşı çıkıyorlar!

Üzülerek görüyoruz ki CHP'liler samimiyet sınavında yine dökülüyor!

Ve bütün bunlar milletin gözünden kaçmıyor! Yani gayri samimilikleri bir kez daha tescil ediliyor! CHP'liler klasik kafa ile yollarına devam ediyorlar!

Önceki ve Sonraki Yazılar