Seçkin İSLAMOĞLU

Seçkin İSLAMOĞLU

Deniz Feneri ve Mustafa Kemal, ABD-İsrail-İngiltere Terörü, Çevre

SÖZÜN ÖZÜ (KISA KISA) - 21

 

Deniz Feneri ve Mustafa Kemal (ve CHP ve İş Bankası)

 

Deniz Feneri Derneği'ni insafsızca eleştiren kemalistler (chp zihniyeti ve diğer tüm türevler), Mustafa Kemal'in Hindistan Müslümanları'nın gönderdiği paraların kalanını ne yaptığını açıklasınlar önce!.. Çok dürüstler ya, çok dokunulmazlıklara karşılar ya; buyursunlar eleştirsinler, buyursunlar dokunsunlar!..

(Not: Milli Mücadele'ye yani Türkiye'deki müslümanların cihadına ve halifenin kurtulmasına yardım maksadıyla o zamanki Hindistan (şimdiki Pakistan, Hindistan ve Bangladeş) Müslümanları, Türkiye'ye büyük maddi yardımlar göndermiş ve bunların artanı sonradan Mustafa Kemal tarafından İş Bankası'na sermaye yapılmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi (chp) de İş Bankası'nın ortağıdır, yani o paraları geri iade etmek veya bir hayır işinde kullanmak yerine böyle yapmışlardır.

Tabii hilafeti kaldırdıklarını da unutmamak lazım, tıpkı İngilizlerin istediği gibi, tıpkı İngilizlerin hayal ettikleri gibi!

(Bana göre hilafet dini değil siyasi bir konumdur, yani mutlaka gerekli değildir; fakat onu birdenbire kaldırmak müslümanların değil emperyalistlerin işine yaramıştır.)

Hilafet kaldırılacak ki o Hindistan Müslümanları İngilizlere feda edilebilsin, Lozan imzalanacak ki (barışla ne alakası varsa) Sudan, Libya, Mısır gibi koca memleketler emperyalistlere terk edilsin (tüm haklardan vazgeçilsin)!

Sözde 20. yüzyılın en büyük emperyalizme karşı mücadele savaşıymış, sanki 1919'da İngilizlere Afganistan'ı mezar edip kovan Afgan Cihadı yokmuş gibi! (Ha Afganistan'da da bir batıcı kral çıktı, üstelik de bizdeki batıcıdan gelip etkilenmiş bir kraldı; Afgan halkı bu dayatmaya boyun eğmedi, biz ise uyumaya devam!) Sanki Lozan'da İngilizlerin dayatmalarına boyun eğilmemiş gibi! Sanki bunun için 1. Meclis feshedilip de kendi adamlarından 2. Meclis kurulmamış gibi!

Evet, Mustafa Kemal, Lozan'daki dayatmaları kabul etmeyen ve Misak-ı Milli'ye uyulmasını isteyen 1. Meclis'i feshetmiştir; bu bile başlı başına Lozan'ın zafer mi hezimet mi olduğunu göstermeye yeter. Maalesef Mustafa Kemal'in ideolojisi, zihninde sakladığı planları ve aceleciliği Misak-ı Milli'den ve daha pek çok şeyden verilen ödünlerle Lozan'ı bir hezimete dönüştürmüştür. Savaşı kazanan bir millet masabaşında kaybettirilmiştir, zaferin gerektirdiği birçok kazanım elde edilememiştir. Lozan Barış Anlaşması'nın şartlarına bakarsanız çoğu Türkiye'nin yapacaklarıyla ve sorumluluklarıyla ilgilidir, yani başta İngilizler olmak üzere karşı tarafın dayatmaları belirleyici olmuş ve bizim taraf da buna boyun eğmiştir.

E millete zorla düşmanlarının kıyafetleri mesela şapkası giydirilecek, bizim devrimci pozitivistlerimiz devirmek için artık niye beklesin ki? O zaman, gelsin tek parti diktatörlüğü, susturulsun muhalefet, kurulsun İstiklal Mahkemeleri! İşte tipik kemalizm; İstiklal Marşı ruhuyla çelişen bir batıcı/taklitçi ideoloji.)

 

El-Kaide Terör Örgütü, ABD ve İsrail Terör Devleti

 

Savaşçı olmayan sivillere saldırmak terör ise, İsrail'in Filistin'de (Gazze'de) ve Lübnan'da yaptığı nedir? ABD'nin Irak, Afganistan ve Pakistan'da yaptığı nedir? ABD'nin insansız savaş uçakları kaç masumu katletti haberiniz var mı? Bunlar terör eylemi değilse nedir?

ABD, Kızılderililere uygulanan terörle kuruldu, İsrail de Filistinlilere uygulanan terörle; belki de birbirlerini desteklemeleri bundandır!

El-Kaide terör örgütü birkaç bin kişi katletmişse, ABD-İngiltere-İsrail çetesi yüzbinlerce, milyonlarca insan katletmiştir. El-Kaide birey/örgüt terörü uyguluyorsa, ABD-İngiltere-İsrail devlet terörü uyguluyor. Üstelik El-Kaide ve Taliban gibi oluşumların sebebi de ABD ve İsrail gibilerin ya desteği ya zulmüdür.

Dünya çapındaki medyalar El-Kaide saldırılarından bahsediyor da, ABD'nin veya İsrail'in saldırılarından bu kadar bahsediyorlar mı? ABD'nin insansız savaş uçaklarıyla veya füzeleriyle gerçekleştirdiği sivil katliamlarına yeterince yer ayırıyorlar mı? İsrail'in düzenlediği saldırıları haberleştiriyorlar mı? Fakat İslam düşmanlığı adına müslümanları terörist göstermekte, İslam korkusu (İslamofobi) yaymakta birbirleriyle yarışıyorlar, fikir teröristleri!..

 

İslam ve Çevre

 

İslam’da her soru’nun cevabı ve her sorun’un çözümü olduğu gibi, çevre sorunlarına karşı da İslam'ın kapsamlı çözümleri mevcuttur.

Mesela israfın haram oluşu (gereksiz çöp üretmemek, çevre-hayvan-bitki varlıklarını müsrifçe kullanıp tüketmemek vb),

Temizliğe verilen önem (çevre temizliği; mesela abdest için su gerekir, suyun da temiz olması gerekir; kurban için hayvan gerekir, hayvanın da sağlıklı olması gerekir, sağlıklı olması için de sağlıklı bir çevrede yaşaması ve sağlıklı bitkilerle beslenmesi gerekir),

Yeşilliğe verilen değer (mesela dikilen bir ağaçtan faydalanan tüm canlıların insana sevap kazandırması, kıyamet koparken bile eldeki fidanın dikilmesi vb),

Sağlığa/sıhhate/afiyete verilen önem (ibadet için sağlığın önemi tartışılmazdır, ayrıca sağlığın büyük bir nimet olduğu belirtilmiştir, sağlıklı insanlar ise sağlıklı bir çevrede yaşayabilirler, çevre kirliliği hem sağlığı, hem temizlik aracı suyu, hem havayı, hem diğer canlıları kirletir),

Tüm varlıklar gibi canlıların da Allah'ı tespih ettiğinin ve insanlar gibi birer ümmet olduklarının haber verilmesi (yani gereksiz yere bitkilerin koparılmaması, hayvanların öldürülmemesi vb),

Savaşta bile bitkilerin yakılmasının veya kesilmesinin (mutlaka gerekmedikçe) yasaklanması,

Temiz yiyeceklerin helal olması (gıda güvenliği) vb…

 

* * *

 

Kuran Meali

 

« De ki: “Rabbim ancak, açık ve gizli çirkin işleri, günahı, haksız saldırıyı, hakkında hiçbir delil indirmediği herhangi bir şeyi Allah’a ortak koşmanızı ve Allah’a karşı bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır.” » (Araf, 7/33)

 

Hâdis-i Şerif

 

Müslümanlar birbirleriyle tokalaşırlar (el sıkışırlar), hediyeleşirler ve selamlaşırlar:

 

“İki müslüman karşılaşıp musafahada bulununca (tokalaşınca, el sıkışınca), ayrılmalarından önce (küçük günahları) mutlaka affedilir.”

“(Musafaha etmek üzere mü'min kardeşin) elinden tutulması selamlaşma cümlesindendir.”

“Musafaha edin ki, kalplerdeki kin gitsin, hediyeleşin ki birbirinize sevgi doğsun ve aradaki düşmanlık bitsin.”

“Nefsim  kudret elinde olan zâta (Allah’a) yemin ederim ki, imân etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız! Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz şeyi haber vereyim mi? Aranızda selamı yaygınlaştırın!”

 

(Buhârî, Müslim, Ebû Dâvud, Tirmizî, Muvattâ)

 

Seçkin'ce

 

“Atasözleri eskimez de “Allah Sözü” (Tanrı Sözleri) eskir mi?..”

 

www.dunyaislamgunu.org - www.worldislamday.org - www.seckinislamicebooks.com

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum