Evreni Dolaşan Düşünceler

Evreni Dolaşan Düşünceler

 

İnsanoğlu ağzından çıkan cümlelerin, beyninden geçen düşüncelerin bütün evreni dolaşıp tekrar onlara geri döndüğünü bilse eminim çok daha dikkatli olurdu. Albert Einsteine

 

En modern beyin araştırmacılarının da onayladıkları gibi; düşünce gücümüzü, inancımızı ve duy­gularımızı rehber edinerek değiştirmek istediğimiz her şeyi değiştirebilir ve istediğimiz gibi bir hayata sahip olabiliriz. Düşüncelerimizle vücudumuzu yö­netebiliyoruz hatta DNA üzerinde bile etkili olabili­yoruz. Düşüncelerimiz sayesinde hayatımızdaki olumsuzlukları çözebilir ya da hastalıklarımızın iyileşmesine yardımcı olabiliriz.

 

Beyin araştırmacılarının yeni keşiflerine paralel olarak; düşüncelerimiz, beynimiz ve vücudumuz arasında yoğun etkileşim olduğunu ve düşüncelerimizle vücudumuzu değiştirebileceğimizi biliyoruz.

 

Dış dünyamızda gerçekleşen her şeyin içsel bir nedeni bulunuyor. Teta healing – ruh şifası- çalışmalarında sözcükler ve düşünceler çok önemlidir. Düşüncelerimiz bizim hayattaki gerçekliğimizi oluşturur. Bir kişinin kelimelerine bakarak düşünceleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Aynı durumda/ şartlarda olan insanlar, düşünceleri ve bakış açıları ile hayatlarını farklı tanımlayabilirler.

 

Odak noktamıza hangi düşünceleri koyarsak onların büyümesine izin vermiş oluyoruz. Günlük hayatta kullandığımız olumsuz cümleler bizim negatif yönde etkilenmemize sebep oluyor.

 

Bunlara birkaç örnek vermek gerekirse;
Yapamam:  Tüm yapabilme imkanlarınızı kısıtladınız. Başaracak güce sahip olsanız da artık başaramazsınız. Kendi hayatınızı olumsuz yönde etkilediniz.

Olmaz: Olabilecek olan tüm olasılıkların önüne bir set çekmiş oldunuz. Olabilecek olasılıkları da devre dışı bırakarak bloke ettiniz. Artık ne yaparsanız ne kadar çabalarsanız çabalayın sistem devre dışı. Bilinç düzeyinde istediğinizi söyleseniz de artık yapamazsınız. 
Değişmez:  Böyle geldi böyle gider zihniyetinde olmak. Yapacak hiçbir gücünüz de kalmadı. Böyle diyerek olabilecek olumlu değişimleri yok ettiniz.
Şansızım: Talihsizlikler yakanızı bırakmaz. İşleriniz ters gider, olacak işleriniz bir anda olmaz, her şey bozulur da bozulur. Şanssızım diyerek kötü şansı da kendinize çekersiniz.
Hep kötüler beni bulur: Yeni insanların ve yeni işlerin hayatınıza girmesini bloke ettiniz. Ve tabi sizi olumsuz etkileyecek özellikte insanları hayatınıza davet etmiş oldunuz.

İnsanlara güven olmaz: Size güven vermeyecek insanları hayatınıza davet ettiniz. İnsanların siz aldatıp kandıracağı inancını zihninizi işgal etti.
Hemen hastalanırım: İşte yine kendi kendinizi hasta etmek için bağışıklık sisteminizi bloke ettiniz. İlaç şirketleri için potansiyel biri oldunuz. 

Korktuğum şey başıma gelir/ aklıma gelen başıma gelir: Ben medyum gibiyim. Falanca zaman kötü bir rüya gördüm. Bak işte çıktı. Korkularınızın gerçekleşmesi için onu güçlendirdiniz.  
Bıktım usandım: Olumsuz her şey sürekli olarak üstünüze üstünüze gelmeye başlayacak. Hayattan bıkma mesajı verdiğiniz içinde ağır hastalıklara yakalanma potansiyelinizin artmasına sebep olacaksınız.

Neye elimi atsam kurur: Bereket kapılarını kapattınız. Hayatınızda olmasını istediklerinizin önünü kapatmış oldunuz. Olmasını istediğiniz konular gerçekleşmesin diye yolları kapadınız.

İmkansız:  Ben asla başaramam. Ne kadar çalışırsanız çalışın başarılı olamazsınız. Olabileceğine dair inancınız olmadığı için bu yönde durumları kendinize çekeceksiniz. Fırsatlar size uğramaz.

Bunu asla affetmeyeceğim: Geçmişe takılı kaldınız. Ve aynı zamanda affetmediğiniz kişilere benzer insanları ve durumları da hayatınıza çekmeye devam edersiniz. Kendi özgürlüğünüzü kısıtlamış olursunuz.

Buna param yetmez: Hiçbir zaman karşılayacak miktarda bolluk hayatınıza gelmeyecek.

Kilo veremiyorum:  Su içsem yarıyor inancını zihninize kazıdınız. Ne kadar az da yeseniz vücudunuz kilo almaya devam edecek. Kilo vermekte zorluk çekeceksiniz.

 

Bu örnekler daha çoğaltılabilir. Günlük konuşmalarımıza dikkat etsek ne kadar olumsuz kelimeler, cümleler kullanarak olumsuzlukları hayatımıza bile isteye davet ettiğimiz görebiliriz. Bunun tam tersini yapmak yine bizim elimizde.  Kötücül, olumsuz cümlelerimizi olumlularda değiştirerek hayatımızda pozitif dönüşümlere sebep olabiliriz.

 

Hayatımıza en güzel şekilde yön veren, kullanma kılavuzumuz Kur’an-ı Kerim’de de güzel düşünceyle ilgili birçok örnek yer almaktadır.

 

Görmedin mi ki, Allah nasıl bir örnek vermiştir:  Güzel bir söz, güzel bir ağaç gibidir ki, onun kökü sabit, dalı ise göktedir. ( İbrahim Suresi- 24. Ayet )

 

Ağacın diri kalması için nasıl sulama ve budama gibi bakıma ihtiyacı varsa kalpteki iman – kök anlamı olarak inanç-  da böyledir. Eğer mümin faydalı ilim, güzel amel, zikir ve tefekkürle onu beslemezse o da zayıflayıp yok olabilir!

 

Aynı şekilde hayata dair olumlu inançlarımızı da gözden geçirmeliyiz. Zihnimizde hangi düşünceleri, cümleleri beslersek onlar büyüyecektir.  Toplumda meydana gelen olumsuz durum ve olaylardan yola çıkarak geneli yargılamak bize katkı sağlamaz.

 

O, gece ile gündüzü birbiri ardınca kılandır; öğüt alıp-düşünmek isteyenler ya da şükretmek isteyenler için. ( Furkan Suresi- 62. Ayet.)

 

Gündüz geceyi, gece de gündüzü mutlaka takip eder. Dünyanın karanlıkta kalan kesimi geceyi, aydınlıkta olan kesimi gündüzü temsil eder. İnsanlar, gündüz ve gecenin neden olduğunu, her şeyin birbiriyle ilişkisi olduğunu düşünebilsinler diye Allah (c.c.) gece ile gündüzü birbirinin ardında kılmıştır.

 

Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır! Düşüncelerimiz değişirse dünyamız değişir. Ve dolayısıyla dünya değişir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.