ÇOK ENDİŞE ETMİŞTİK

1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlandı. AK Parti, ‘’açık ara zafer kazanma’’ başarısını 5 ay sonra tekrar etti. Türkiye’nin çok partili siyaset tarihinde, rekorların partisi olan AK Parti yaklaşık % 50 oy alarak yine 2 kişiden birinin oyunu almış oldu.

Başarının pek çok sebebe dayandırılması mümkün olmakla birlikte, başlıca nedenleri şöyle sıralayabiliriz:

-07 Haziran seçimlerinden ders çıkarılarak, parti kurmaylarının yeniden belirlenmesi,

-Aday profilinin yerel dinamiklere göre tespit edilmesi,

-‘’Vaat ettiğini yapan parti’’ etiketine ilave olarak yeni vaatlerde bulunulması (özellikle ekonomik taahhütler önemliydi.),

-Zor bir coğrafyada bulunan Ülkemizin maceraya tahammülünün olmayışı,

-Ekonomik, siyasi, konjonktürel ve sosyolojik istikrara duyulan özlem,

-Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun verdiği güleryüzlü, kararlı, samimi fotoğraf,

-Özellikle terörle mücadelede ‘’tek parti iktidarının’’ elzem olduğu anlayışı.

Bunlarla birlikte onlarca sebep sayılabilir. Ak Parti’yi tebrik ediyoruz. Milletimiz, Memleketimiz adına muvaffakiyetler diliyoruz.

Ahmet Davutoğlu’nun balkon konuşmasında diğer partilere oy veren vatandaşlarımızı kucaklayıcı açıklamalar yapması kendisinden beklenen bir husustu. Gereğini yapmış oldu. Sayın Davutoğlu’nu kutluyoruz.

CHP’nin aynı oy oranında kalması, MHP’nin adeta çakılması, HDP’nin oylarının düşmesi elbette kamuoyunu uzun süre meşgul edecektir. Muhtemel istifalar da söz konusu olabilir. Ancak Türkiye’nin kaybedecek zamanı yoktur. Bir an önce dalgalı denizden sakin sulara dümen kırılması gerekir.

Haaretz, The Guardian, The Economist gibi dış mihrakların heveslerini kursaklarında bıraktığı için Rabbimize (CC) şükrediyoruz. Memleketimiz için seviniyoruz.

Ancak;

Allah (Azze ve Celle) İsra Suresi 37.Ayet-i Kerimesinde; "Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın, boyca da dağlara asla erişemezsin.’’ buyurmuştur. Hz. Mevlana ise ‘’kendini büyük görme, bugün ayağının altında biten ot yarın üstünde bitecektir’’ demiştir.

Şimdi itidal zamanı... İnsanımızın tamamını kucaklama zamanı... Gizli ve açık kibirden Allah'a (CC) sığınma, önce Hak (CC) rızası, sonra ''halk'' rızası için çalışma zamanı. Ak Parti’nin bu ilkelere her zamankinden daha çok sarılması gerekiyor.

Sonuç itibari ile seçimin kaybedeni yoktur. Lekesiz bir seçimle demokrasi dersi veren Ülkemiz topyekûn kazanmıştır.

Elhamdulillah!

Tekrar görüşünceye kadar, yüzünüzden tebessüm, yüreğinizden sevgi eksik olmasın efendim.

Hoşça bakın zatınıza…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.