Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

AKŞAM SERİNLİĞİNDE

AKŞAM SERİNLİĞİNDE

Genel seçimlere yaklaştıkça partilerdeki hareketlilik gittikçe artıyor. Ana muhalefet partimiz merkez sağdan kopan ve kendi başlarına hareket ederek belki siyasi bir şeyler bulma umuduyla yola çıkan ve hüsrana uğrayan kişilerle dirsek teması kurmaya hazırlandığının sinyallerini verdi.

Bunu yaparken de söylemini sosyalist enternasyonal sağ imaj olarak lanse etmeyi de ihmal etmedi. Halkımızın artık sağ eğilimli olduğu gerçeğini ister istemez kabul etmiş olduğunu açık bir eylemle ortaya koymuş oldu.

Ancak vizyon olarak baktığımızda ortak amaç için bir araya geldiği kişiler zamanlarında bayrak açıp ortaya çıkan ancak hizmet adına ortaya bir şey koyabilmiş siyasi kişiler değil, tam tersine hepsi seçmen tarafından eylemleri tasvip görmemiş, teveccüh edilmeyen siyasi kimlikli kişiler.

Ana muhalefet liderinin bir araya geldiği kişiler başarı konusunda aynı kendi partisinin çizgisinden çıkamayan siyasi kimlikteki kişilerden başka birileri değil.

Yalnız ana muhalefet liderinin yakaladığı bir gerçek var seçmen artık sağ eğilimli ve icraat konusunda ülkeye hizmet etmiş kişilere prim veriyor.

Bu yönden geldiği nokta olarak takdiri hak ettiği bir gerçek olduğu apaçık ortada. Fakat kendi içinde hala vazgeçemediği statükoyu her görüşmesinde ister istemez dile getirdiğini danışmanları tarafından ana muhalefet liderinin kulağına fısıldanması gerekiyor zira bu halk artık bazı şeyleri net olarak biliyor ve görüyor.

Siz bir iktidar yarışması içerisinde olduğunuzu unutmadan ve seçmenin gözüne girmek için muhalefet partisisiniz diye eğrilere hayır demeniz doğruda doğrulara eğri demeniz halka artık ters gelmektedir.

Bu yüzden size olan güvenlerini yitirmiş olduklarından sürekli kan kaybetme durumundasınız.

Seçmen bu ülkeye son on yıldır hizmet eden, iktidarda olan partiye güveniyor ve oyunu veriyorsa bunu diğer partilerin oturup bir düşünce trafiğinden geçirmeleri gerekiyor.

Ülkemizde her iki kişiden biri iktidar partisine oy veriyorsa bunda bir iş var demeli ve muhalefet partilerinin oturup konuyu derinlemesine irdelemeleri gerekmektedir.

Birde sürekli kan kaybettiğinizi görmeli ve milletvekillerinizin sizleri neden eleştirdiğini ve partilerini neden bıraktıklarını düşünmek gerektiğini bulmalı ve ona göre seçim ve icraat stratejinizi geliştirmeniz gerekmektedir.

Bu ülkeye ciddi, yapıcı ve etkili bir muhalefet borcunuzun olduğunu unutmadan halka hizmeti ön plana alarak, hiçbir menfaat gözetmeksizin etkin bir muhalefet partisi olduğunuzu ve iktidara adaylığınızı, hizmetinizi göstererek gerçekleştirmelisiniz.

Ayrıca sağa sola, komşulara bakarak oradaki düzensizlik üzerine hükümet kurmayı hedeflemiş siyasi partilerin kazandığı akamet içeren zaferlerden kendinize pay çıkarmak tam bir zaaf göstergesi, bu hem size, hem partinize ve de hem vizyonunuza, en önemlisi seçmeninize tam hayal kırıklığı olduğunu lütfen unutmayınız.

Seçmen artık yapılanları görüyor, tartıyor, değerlendiriyor ve ona göre oyunu atıyor.

 Ama siz hala seçmenin karşısına yapılan iyi işleri de kötü göstermek ve engel olmak için her türlü yolu denerseniz ve bu halkın örf, anane ve kutsal değerlerine her fırsatta kota koyar, alay eder, çıkmaz yola sokarsanız temelin güneşe akşam serinliğinde gitmesi fıkrasındaki gibi iktidarı asla göremezsizin.

‘’ Amerikalıların Ay’a gittiği dönemlerde uluslararası bir uzay toplantısında bizim Temel de bulunuyormuş. Sıra Temel’e geldiğinde gayet sakin “Biz Güneş’e gidiyoruz” demiş. Herkes şaşkınlık içinde. “Sıcaklık sorununu nasıl hallettiniz” dediklerinde Temel, “Biz akşam serinliğinde gidiyoruz” cevabını yapıştırmış’’

Vesselam. Kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.