Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

ALTIN VURUŞ MU TEKRAR SEÇİM Mİ?

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Ülkemiz daha önce yaşadığı koalisyon hükümetlerine geri dönüşünü bayramla beraber kutlamaya hazırlanıyor.

Tabi yaşı yirmilerde olanlar eski koalisyon hükümetlerini hatırlamazlar. Rahmetli anneannemle birlikte kuyruklarda geçen saatlerimi hala unutamıyorum.

Oy kullanan halkımızın çoğunluğu bunları yaşadığı halde neden böyle bir oy kullanmışlardır hala anlamış değilim.

Seçim propagandalarının yapıldığı sıralarda seçmenin kafasını çok iyi bulandırdılar bunu çok iyi biliyorum. Kafalarımızın karışıklığı ile alakalı kanaatim hala sürüyor, çünkü şu anda mecliste bulunan tüm partiler ve başkanları kafalarımızın durulmasına fırsat vermiyorlar.

Tüm partiler seçim sonunda yaptıkları açıklamalarla bir an ülkemizin hükümetsiz kaldığı kanaatim oluşmuştu ve erken seçim kapıda demiştim.

Ancak hükümet kurma görevi verildikten sonra keskin çizgilerinden ilk cayan CHP oldu. Biliyorlar ki yakaladıkları bu fırsatı asla bir daha yakalayamayacaklar. Bu oy puanıyla hükümet olmak herkese nasip olmaz.

Bu tarihi fırsatı değerlendirip halkın önüne bizde bir şeyler yapabiliriz, icraatlarımızı gördünüz yapılanların içinde bizimde tuzumuz var fırsatını kaçırmak istemiyorlar. Halka, bakın bizde koalisyon içindeydik ve ortağımızın yaptığı her icraatta bizimde onayımız olduğu için yapıldı gibi hazır bir sofranın ev sahipliğine soyunmuşlar.

Ancak MHP nin tutumuna hala bir anlam yükleyebilmiş değilim. Akpartiyi CHP nin kucağına iterek veya zorlayarak seçmenin gözünde eksi puan almaya devam etmektedir. Herhalde bu tavırlarını doğru kabul eden vardır ama bu tavrın sergileneceği zaman bu zaman değildir.

Ülke ciddi bir dönemecin aşamasında ve bu virajı almak için uyumlu iki taban ancak MHP ve AKP de bulunmaktadır.

Akparti içinde ki her siyasi görüşe eşit mesafedeyiz söylemini de anlamış değilim.

Sayın parti yöneticileri siz tabanınıza sordunuz mu?

Her partiye eşit mesafedeler mi? Eğer öyle olsalardı diğer partilere oylarını verirler sizi tamamen iktidardan uzaklaştırırlardı.

Her partiye verilen oy emanet oylardır. Bunu düşünerek tüm partiler sorumluluklarını hatırlamalı ve seçmene net mesajlar vermelidirler.

Açıkçası benim oy verdiğim partim benimle tamamen zıt olan bir partiye asla yakın olamaz. Bu beni bir daha o partiye oy vermemek konusunda ciddi bir düşünceye sevk eder.

Akparti de bunu iyi düşünmeli kendine yakın bir parti ile koalisyona girmeli veya erken seçimi düşünmelidir.

Ülke hükümetsiz kalacakmış. Ülke sahipsiz değil ki, ciddi bir halk ile bütünleşme ve geliri biraz daha halka yaymakla eski tek parti iktidarına tekrardan kavuşulabilir.

Böyle asgari ücrete yüzde üçlerle, beşlere yapılan zamlarla, tüm refahı zenginlere aktarmakla halkı ciddi anlamda dar boğaza sokarak, taşeron işçileri ikinci sınıf gören bir zihniyetle aldığı bu oyu bir daha göremez Akparti.

Sırf ülke hükümetsiz kalmasın diye tabanının iki kutup gibi zıt olduğu bir parti ile hükümet kurmaya çalışmak Akparti’nin kendisine altın vuruşu yapmasından başka bir şey değildir.

Etrafımda görüştüğüm insanların bir çoğunun görüşü bu meyandadır.

Okurlarımızın ve tüm halkımızın bayramını tebrik ediyorum. Sevdiklerinizle beraber nice bayramlara erişmeniz dileği ile sağlıcakla kalın.

Vesselam. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.