Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

BİR DE ŞÖYLE DÜŞÜN ‘’UZUN, ENGİN VE DİNGİN’’

BİR DE ŞÖYLE DÜŞÜN ‘’UZUN, ENGİN VE DİNGİN’’

 ‘’Kabile ve ulusun dar sınırlarından kurtulmak için kendinizi Müslüman olarak düşünmeye başlayın’’ diyor Aliya İzzetbegoviç günümüzde ben müslümanım diyen insanlara ve bir set çekmeyin ufkunuza diyor düşüncesi İslam ve insan olan kişilere.

Birleşmiş milletler toplantısında Arjantin temsilcisi hanımefendinin açılış konuşması şuan Ortadoğu sarmalındaki olayları özetler gibiydi ve söyledikleri yaşanan olayları gün yüzüne çıkarır nitelikteydi.

Şöyle diyor Arjantin temsilcisi:

‘’Geçen yılki toplantımızda Esed rejimini terörist olarak değerlendirip ona karşı olanları devrimci görüp desteklediniz. Şimdi ise dün devrimci dedikleriniz Radikal İslamcılara karşı savaş açmış durumdasınız.

Hizbullah’ı terörist örgütler listesine koymuştunuz ama sonra Lübnan’da geniş bir tabanı olan saygın bir yapı olduğu anlaşıldı.

1994’ te Buenos Aires’te İsrail elçiliğine yapılan bombalı saldırıda İran parmağı aradınız ama öyle olmadığı kesinleşti.

11 Eylül sonrası El Kaide terörü gerekçesiyle Afganistan ve Irak’a savaş açtınız, o ülkeler şimdi dünyanın en ağır durumunu yaşıyor.

Arap baharını Tunus, Libya, Mısır başlatarak Radikal İslamcıları kendi elinizle orada iktidara getirdiniz ve bölge halklarının özgürlüklerini gasp ettiniz.

İsrail’in son Gazze saldırısında bir kıyım ve yıkım yaşandı, oysa siz onu görmek yerine sadece Gazze’den İsrail’e atılan ve hiçbir etki yapmayan roketleri gördünüz.

Bugün burada Işid’e karşı bir birleşmiş milletler kararı çıkartmak üzere toplandık. Oysa Işid’in bazı BM Güvenlik Konseyi ülkelerin gözetiminde dostları tarafından kurulup beslendiğini herkes görüyor.

Işid ve El Kaide’nin elindeki silahların izini kim sürebilir?

Büyük güçler çok kolay dost ve düşman kavramını değiştiriyor. Teröristler dost oluyor, dostlar ise terörist.!!!

Ortadoğu’da bir terörizm canavarı yarattınız ve bu canavar artık kontrolünüzden çıktı.’’

Diyor Arjantin temsilcisi.

Konuşmasının ufkumuzu geniş tutacağı umuduyla bu kısmı tam metin aldım. Şimdi zihinlerinizi özgür bırakın ve şu anda hem ülkemiz de ve hem Ortadoğu’da ve hem de dünyada döndürülen dolaplara ışık tutması açısından rahatlayın ve uzun, engin ve dingin bir zihinle düşünün.

Eğer kalıbımız Müslüman ise kabile ve ulus sınırlarını yıkıp küresel düşünceye varmadan şuanda yaşanan olayları izah etme şansımız yok denecek kadar az.

Yakıp yıkarak, vurup kırarak, parçalayıp bölerek ulaşılacak son noktanın başarısızlık olduğunu herkes görüyor. Nitekim hep öyle olmuş dünya tarihinde ve yakın geçmişte.

Bu yüzden dünya da yaşayan insanların; orta yolu seçmiş, evrensel dünya barışını benimsemiş, insana insan olduğu için değer veren ırk, din, dil ayırımı yapmayan bir dünya anlayışını karakterize eden kriterleri kazanmaları gerekiyor.

İSLAM BU DÜNYANIN KURTULUŞ REÇETESİDİR.

Vesselam. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.