Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

ESKİ HAL MUHAL YA YENİ HAL YA İZMİHLAL

                                                   ESKİ HAL MUHAL YA YENİ HAL YA İZMİHLAL

 

Son çeyrekte gelişen olaylara bakarsak dünya yeni bir düzen içine girmeye doğru koşar adımlarla gitmekte. Bu yeni oluşan dünya düzenin de, elinde teknik gücü ve olanlar kalabalık ta olsa karşılarındaki topluluklara galip geleceğe benziyor.

Ancak bunun yanında eski halini devam ettirmekte ısrarlı olan yapılar bu değişime ayak uydurmadıkları takdirde yıkılmaya mahkum olacaklar. Bu sebeple ya yeni hal ya izmihlale doğru yol alacaklar.

Bu eskiden de böyle olmamışmıydı?

Yeni gelişmeler kapalı toplumlar veya devletler belli zamanlar sonunda tarihteki yerlerini bir bir aldılar. Yeniliğe ve yeni fikirlere açık olan uluslar tarihi şekillendirmeye ve yön vermeye devam ettiler.

Son derece modern fikirlerle çok güçlü topluluklara hükmettiler, yönettiler. İstedikleri yönü verdiler. Toprak altı ve toprak üstü zenginliklerini sömürdüler. Kendilerine yakın veya kendi adamlarını toplulukların içine yerleştirerek onlardanmış gibi gösterip, kendi yönetimlerini kurdular.

Nerde çıkarları varsa oraya el attılar. Biten enerji, dünyada enerji yoğunluğu olan yerlere, yeni fikirler olmadı yeni durumlar üreterek girmelerine zemin hazırlattılar.

Bu da olmazsa çeşitli, bahaneler üretip koruma adı altında gelip oturdular.

Bu duruma uyanıp, silkinip kendine gelmeye çalışan toplumları ekonomik ve siyasal baskılarla kendilerine olan bağlılıklarını devam ettirmeye zorladılar.

Yeni gelişen dünya da bu duruma dur diyen çok az toplum yaşayabildi. Ya yok oldular, ya da prangaya mahkum oldular.

Ülkemizde ki 15 Temmuz’u tam bu şekilde görmek gerekiyor.

Ülkemiz bu duruma:

Eski Hal Muhal

Ya Yeni Hal Ya İzmihlal

Dedi.

Böyle çıktı yola.

Bu yüzden etrafımızda ki olayları bu şekilde algılarsak, bu şekilde anlamlandırmaya kalkarsak daha rahat algılar ve izah edebiliriz.

Hiçbir şey boşuna olmuyor, bunu böyle bilmek lazım.

Vesselam.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.