Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

İŞ HAYATIMIZI POZİTİF HALE SOKMANIN PÜF NOKTALARI

İŞ HAYATIMIZI POZİTİF HALE SOKMANIN PÜF NOKTALARI

Pozitif olmanın, olumlu, art niyet aramadan insanlara ve olaylara pozitif yaklaşmanın bulaşıcı olduğunu biliyor muydunuz?

Uzmanlara göre, pozitif ruh hali, etrafınızdaki insanları da olumlu olarak etkiliyor. Çalışırken pozitif olmak, meydana gelen olaylara ve insanlara pozitif yaklaşmak ise, çoğu insanın en zorlandığı konulardan biri veya başaramadığımız şeylerden maalesef. İşyerinde veya iş dışındaki hayatımızda pozitif olmak için aşağıdakileri yapmaya çalışalım.

Hayata erken başlamak hem sabah bereketi açısından hem de vücudumuzun dinçliği açısından çok önemli. Sabah güneş doğduktan sonra ki hava vücuda en yaralı olan hava imiş, bu yüzden o havayı mutlaka ciğerlerinize çekin. Bizden tavsiye, sizden denemek hiçbir şey kaybetmez aksine kazanırsınız. Denenmiştir.

İşe erken gelmek ve o gün içerisinde yapmanız gerekenleri mesai başlamadan önce planlamak, işyerinde pozitif olmanızı sağlayacaktır.

Planlama çok önemli, planlamayı iyi yaparsak işimizi de o plan içinde yerine getirirsek hem işimizi istediğimiz şekilde verimli hale getirmiş oluruz hem de moralimiz yerinde olur. Gününüzü kendi belirlediğiniz bir biçimde, iyi bir şekilde planlarsanız sonuçlarının müthiş olduğunu göreceksiniz.

Mola vermek uzun çalışma sürelerinde kısa süreli bile olsa vücuda pozitif enerji yüklüyor. Çalışırken veya sosyal hayatınızda kısa süreliğine verilen molalar, yaptığınız işe daha iyi odaklanmanızı sağlayacaktır.

Sık molalar işten sağlayacağınız verimi düşürdüğü gibi, etkiyi de azaltacaktır bu yüzden sık mola yerine sonuç molaları daha etkili olacaktır. Ne zaman mola vereceğinize ve molanızın ne kadar olacağına siz karar verin. Molalarınızın işinizi aksatmamasına özen gösterin.

Toplantılar bir işte en üst verimin alınması için olmazsa olmazların başında gelen ve etkisinin proje sonuna kadar sürdüğü altın vuruşların gücüdür. Katıldığınız toplantılardan memnun ayrılın, ters gelen bir şey olsa bile bunun sizin için bir çıkış kapısı gibi kabul ederseniz gün boyunca pozitif olmanıza yardım edecektir.

Sağlıklı yaşam tüm hayatınızı etkileyen bir olgu, bundan dolayı sağlığınızı etkileyecek hiçbir şeye elinizden geldiği kadar izin vermeyin. Sağlıklı bir yaşam sürmeniz sadece işyerinde değil, hayat boyu pozitif olmanıza yardımcı olacaktır.

Yenilikler modern hayatın kaçamakları gibi gelsin size, bu kaçamakları hayatınıza empoze ederek, ekleyerek sosyal ve iş hayatınızı zenginleştirin. Değişen koşullara ve yeniliklere daima açık olun. Bir sorunla karşılaştığınızda sorun odaklı değil de, çözüm odaklı yaklaşırsanız sizi olumlu yönde etkileyecektir.

Önyargı kişiyi yanlışa sürüklemek için yegâne yoldur. İşyerinde negatif olan çalışanlara karşı önyargılı olmayın. Tam tersine sizin onlara göstereceğiniz pozitif yaklaşım onları da pozitif hale getirecektir. Unutmayın ‘’üzüm üzüme baka baka kararır.’’

Yardım istemekten çekinmeyin çünkü Süpermen değilsiniz. Yardım istemekten korkmak acizliğin ifadesidir. Yardım almak, ortak yapılan işlerde, hedefe daha erken ulaşmanızı sağlayacaktır.

Asla taraf olmayın. Tam tersi tarafları uzlaştırıcı rol oynayın. Tartışmalarda taraf değil ortak payda da birleştirici rol oynayın.

Ufak detaylara takılmak, büyük hedefi ıskalamanızı sağlayabilir bu yüzden hiç kimseye ve hiçbir şeye takılmayın yoksa takıldığınız yerde kalır diğerlerine geçiş basamağı olursunuz. İşinizi yaparken ufak detayların motivasyonunuzu bozmasına izin vermeyin. Unutmayın ‘’ atı alan Üsküdar’ı geçti’’ lafı meşhurdur.

Eleştirileri mutlaka dikkate alın çünkü onlarda eksik yaptıklarınız gizlidir bulması size kalıyor. Yaptığınız iş ile ilgili uzun düşünün, geniş plan yapın ve mutlaka eleştirileri dikkate alın ve uzun vadede eksiklerinizi tespit edin.

Boş günler hayatınızın karlarıdır. Bu karları çok iyi kullanın çünkü her zaman karlı işler önünüze çıkmaya bilir. Hafta sonları ve tatillerde sizi mutlu, sevdiklerinizle küçükte olsa mutlu olacağınız sizi motive edecek aktiviteler yapın. Mesela kısa bile olsa imkânlar dâhilinde İyi bir tatil işe pozitif bir ruh hali ile dönmenizi sağlayacaktır.

İş esnasında dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin ki yaptığınız işten tam anlamıyla verim alın. Bir iş üzerinde çalışırken sosyal medya ve buna benzer işlerle asla uğraşmayın çünkü işinize olan odağınızı başka yöne kaydırmak için birebir tuzaklardan biridir. Bu yaptığınız işten elde edeceğiniz verimi en alt seviyeye indirecektir ve sizi ve kariyerinizi kötü şekilde etkileyecektir.

İnsanlara yardım etmenin verdiği hazzı başka hiçbir şeyde bulamazsınız. Karşılık beklemeden elinizden geldiği kadar insanlara yardım edin. Başarılarınızı iş arkadaşlarınız ile paylaşın ve onlara destek olun.

Asla acele etmeden yaşayın çünkü bu hayat bir daha size verilmeyecektir. Bir işi yetiştirmek için acele etmek eğer çok elzem değilse uzun vadede size içinden çıkamayacağınız zararlar açabilir.

Pozitif olun, olumlu olun, art niyet taşımayın.  Çalıştığınız süre içinde yalnızca değil tüm hayatınız boyunca pozitif olmaya özen gösterin.

Zamanı iyi kullanalar kazanan insanlardır. Çalıştığınız süre boyunca zamanı iyi kullanmak hem işinizi daha kolay bitirmenizi, hem diğer işlere zaman ayırmanızı, hem de pozitif olmanızı sağlayacaktır.

Vesselam. Kalın sağlıcakla.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.