Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

LİDER OLUNMAZ LİDER DOĞULUR

LİDER OLUNMAZ LİDER DOĞULUR

Ülkemiz önemli bir seçimi daha yüzünün akıyla ve ufak tefek birkaç olayla birlikte geride bıraktı. Malumunuz Recep Tayyip ERDOĞAN rakiplerini geride bırakarak Cumhurbaşkanlığı yarışında ipi göğüsledi. Hem de oylarını arttırarak en yakın rakibine beş milyon oy gibi bir fark atarak.

Sayın başbakan bir seçimi daha kazanarak gerçek bir lider olduğunu bir kez daha kanıtladı.

CHP ve MHP ayrıca kendilerinin adayına destek veren diğer on iki parti çıkan sonuç karşısında özbenliklerine dönerek nerede yanlışlık yaptık sorusunu sormaları gerekiyor.

Girdiği dokuz seçimden de galip çıkan bir lider ve partisinin halkta oluşturduğu sağlam imajı, verdiği güven duygusunu ve ülkesi ve milleti adına katlandığı fedakârlıkları bir çırpıda lafla silmeye kalkan muhalefet parti liderlerine bu halkın artık prim vermediğini öğrenmek zor olmasa gerek.

Bu seçimden de hala matematiği bile ters köşeye yatıran bir hesap tablosu ile kendilerine pay çıkarmaya çalışan liderler arkalarında sürükledikleri tabanlarının bir gün kendilerini bir çırpıda silebileceğini öngörmemekte direnmelerini akıl tutulmasıyla izah etmekten başka bir izah tarzı bulamamaktayız.

Hala girdikleri seçimi zafer görenler karanlıkta yürüdüklerinin farkında olmayan gözlerine katarakt inmiş sözde liderlerdir.

Rakiplerinin elde ettiği başarıları tebrik edemeyen erdem yoksunu kişiler ülkeyi yönetmeye talip olmanın erdemini nasıl taşıyacaklar?

Sayın CHP lideri suskunluğunu hala bozamadı. Yaptığı, genel merkezlerindeki kısa toplantıdan sonra istifa çağrılarına kulak tıkayarak tıpış tıpış evinin yolunu tutmak oldu.

Aldıkları seçim hezimetini hala anlamsız ve küçük hesaplar yaparak, Akparti liderini nasıl alaşağı ederiz hesaplarının peşinde koşan sözüm ona siyasiler halkın gözünde düştükleri durumu hiç düşünmezler mi acaba?

Ülkemizin önünde en önemli bir seçim daha var oda genel seçimler.

Bu genel seçimler Türkiye’nin önünü açma konusunda kilit önem taşımaktadır.

Çünkü Başkanlık ya da yarı başkanlık her ne ise ülkemizin önünde yeni bir dönemin başlangıcının arifesinde olduğumuz görülüyor.

Meclisin yeni anayasa yapması için gerekli salt çoğunluğu öyle görünüyor ki bu seçimde Akparti sağlayacağa benziyor.

Şimdi asıl önemlisi Akparti’nin başına geçecek isim kim olacak?

Sayın Abdullah GÜL partiye tekrar döneceğini açıkladı. Eğer Sayın Gül’ü genel başkan olarak göreceksek Akparti iki kurultay geçireceğe benziyor. Biri ağustosun sonunda olacak olan birde Sayın Gül’ün partiye döndükten sonra genel seçimlerden önce yaşanacak olan.

Görünen o ki partinin başına geçecek kişi ve genel seçimlerde çok büyük bir sürpriz olmasa Akparti’nin başında Başbakan olarak Sayın Gül’ü göreceğiz.

Hayırlısı olsun ülkemiz ve milletimiz için.

Vesselam. Kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.