Fatih KAPLANDERE

Fatih KAPLANDERE

RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN MU?

RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN MU?

Dünya kan ve gözyaşı içinde bir Ramazan Bayramını daha kutluyor. İçlerinde bir birlik sağlayamamış sözüm ona İslam ülkeleri daha kendi içlerinde kutladıkları bayramı dahi farklı günlerde kutlamaktadır.

Bu garabet içerisinde kendi iç dinamiğini ve kendi içlerinde bir birliği sağlayamamış bir İslam dünyasının aynı dini paylaşan bir kardeş ülkeye yapılan terör saldırılarına nasıl dur diyeceği zaten muhaldir.

Bu karmaşa, kargaşa, kan, vahşet, soykırım ve acımasızca yok edilişin vebalini nasıl ödemeyi düşünüyor acaba İslam ülkeleri yöneticileri, kralları, başkanları veya sözüm ona kanaat önderleri ve cemaat liderleri.

Kendi menfaatlerine bir dokunduğunda görüldüğü gibi yaygarayı koparan, mangalda kül bırakmayan, nerdeyse ülkenin en mahrem meselelerini başka ülkelerin istihbarat birimlerine servis edebilecek kadar ileri gidebilen yapılarla karşı karşıya kalmış ülkemiz.

Yalnızca biri değil şimdiye kadar hiçbir cemaat liderinden veya cemaatten çıkıp ta mevcut durumu protesto eden, beyanat ve demeçlerle kınayan ve zulüm altındaki İslam ülkelerine yardım ulaştırma gayreti içinde olan bir yapı ne duyuldu nede görüldü.

İslam ülkelerinin arap ülkeleri hariç hepsinin halkından bu durumu kınayan gösteriler sürekli basında yer aldı.

En güçlü ses uluslar arası baz da yine İslam dünyasının lideri konumunda olan Türkiye’den çıktı. Uluslar arası kamuoyunu harekete geçiren ve kalıcı bir ateşkesi sağlamaya çalışan tek ülke yine Gazze’de Türkiye olmuştur.

Nereye baksanız bir kargaşa, kan ve iç savaş hali İslam dünyasında devam etmektedir. Libya’daki gruplar bu sefer kendilerini yok etmekte, Suriye’de iç savaş hüküm sürmekte, Irak diye bir ülke bitme aşamasında, Afganistan ve Pakistan’da her an bombalar patlayabilmekte yani kısacası nereye elinizi atsanız, çektiğinizde eliniz kanlı olarak size dönmekte.

Bu halde bir İslam dünyası bir Ramazan Bayramına daha girmektedir.

‘’Bir boks karşılaşmasında boksör habire dayak yiyiyormuş.

Antrenörde boksöre aslanım çok iyi devam et çok güzel dövüşüyorsun deyip duruyormuş.

Boksör en sonunda dayanamamış ve demiş ki iyide beni kim dövüyor öyleyse’’

İslam dünyasının sırtını sıvazlayan antrenörünü değiştirmedikçe dayak yemeye devam edeceği kesin. Böyle giderse nakavt olacak işte o zaman boksörü değiştirmek isteyebilir, sahipleri. Eğer değişim olursa ebedi saadeti kaybetmiş oluruz.

Aklımızı başımıza alalım Bayramlarımızı huzur ve saadet içinde kutlamak için ne gerekiyorsa onu yapalım yoksa bayram kutlamaya yer bulamayacağız.

Ramazan Bayramımız kutlu olsun mu buna siz karar verin?

Buna rağmen yinede ben siz değerli okuyucularımın Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.

Vesselam. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.