Fatma Ç. KABADAYI

Fatma Ç. KABADAYI

Ramazan AYDOĞMUŞ’un Eseri Üzerine

Bazı Kitaplar vardır başlamak için sabırsızlanırsınız. Başladığınızda elinizden bırakamazsınız. Bitirdiğinizde de “iyi geldi” dersiniz.

İşte öyle bir eser yazmış Ramazan AYDOĞMUŞ. “HAYATA TUTUNMAK”

 

Kitap babasının ani vefatıyla hayatı değişen bir çocuğun yaşantısını belli bir kesimiyle anlatıyor. Hayatı nasıl değişiyor derseniz vahim olayın ardından beklenmedik bir çabuklukla bir yurda verilmesiyle başlıyor. Kendini oraya ait hissedene dek yaşadıklarını, arkadaşlarıyla ilişkilerini, yurtta yaşananları öylesine akıcı ve sade dille yazmış ki okurken hem heyecanlanıyor hem de dinleniyorsunuz. En çok betimlemeleri beğendim, gözünüzün önüne gelmesini geçin sanki yanınızdaymış gibi. Diyaloglar gerçekçi ve tam yerinde.

Kitabın en önemli özelliği içiniz rahat bir şekilde her yaş grubuna tavsiye edebilecek olmanız. Kesinlikle içerisinde küfür, kötü söz, olumsuz bir örnek yok. Elbette bu kitapta da iyiler kötüler, umursamazlar, duygusallar, sevenler, sevilenler var ama şu sıralar bizleri hayal kırıklığına uğratan bazı kitapları görünce “İşte yazar dediğin böyle yazmalı” diye içinizden geçiriyorsunuz. Hem gençlere hem büyüklere okumalarını ısrarla öneriyorum.

Ağladığım çok bölüm oldu benim. Annesinin bu acıyı kaldıramayıp psikolojik olarak rahatsızlanması, küçük kız kardeşin başına gelenler, yurtta umutla bekleyişin hüsranı… Fazla bilgi de vermek istemiyorum ama insan bazen elinde olanların kıymetini hatırlamaya, hatırlatılmaya ihtiyaç duyuyor. Şimdi oğlum okuyacak, ardından da diğeri…

Yazar ve şairler gerçekten duygusal oluyor. İnanır mısınız şimdi bu tanıtımı yazarken bile gözlerim doluyor.

Yazarımız Ramazan AYDOĞMUŞ  bu kitabı bir amaç için yazmış. Hem de gerçek hayatından. Bir kere olayların gerçekliği sizin dikkatiniz dağılmasını daima engelliyor. Amacına ulaşmış mı derseniz; kesinlikle. İşte o yüzden tavsiye ediyorum. Kendisini tanımıyorum iki eseri olduğunun dışında ama sosyal medyadan kurduğumuz iletişimden ne kadar ince düşünceli, olgun, sabırlı ve adam gibi adam olduğunu söyleyebilirim. Kitabın sonunda verdiği kısa bilgiyle de insan bir huzura kavuşuyor. Kızarmış gözleriyle elbette.

Kısacası ben kitaptan çok şey öğrendim. Ne kadar bilirseniz bilin sizin de bu kitaptan öğreneceğiniz çok şey olduğuna eminim.

İmla ve basıma gelince…

Yirmi bölüm başlığıyla hazırlanan kitap son sözle bitiyor ve toplam 128 sayfadan oluşuyor. Öyle sayfa doldurmak için yazılmış hiç bir bölüm yok.  Ve bundan öte kitapta hiç imla hatası yok. Yazarı bu bakımdan da gönülden kutluyorum. Kitap orta boy ama geniş basımıyla rahat okunuyor. Sadece okurken ilk baştan bir iki sayfa ayrılıp gitmek istiyor ama bırakmayın. Başı da sonu da zaman zaman gözden geçirmek isteyeceğiniz bir eser. Kapak da olması gerektiği gibi. Ne fazlası var ne eksiği.

Yazarı gönülden kutluyorum. Bundan sonra daimi bir okuyucusu daha oldu. Nice başarılara diyerek saygılarımı yolluyorum.

Okumak lazım azizim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.