FİLİSTİN BARAJI YIKILIRSA ORTADOĞU BATAKLIĞA DÖNER

Yazıma küçük bir hatıra ile başlamak istiyorum: 1978 yılında, Erzurum'da üniversite ikinci sınıfta okuyordum. O yıllarda Türkiye'de üniversite gençliği sağ, sol, milliyetçi, dindar... Gibi gruplara ayrılmıştı. Ben MTTB grubunda bulunuyordum. Erzurum’daki üniversite gençliği de çok politize idi.

Erzurum'da bizim gruptan rahmetli bir arkadaşımız (B.Y) , “duvar yazıları” ile meşhurdu. O, dini, siyasi görüşlerini güzelce sloganlaştırır sonra da bu sloganları tekniğine uygun bir şekilde, sanatlı bir tarzda geceleri duvarlara yazardı. Birkaç arkadaşa bu işin inceliklerini öğretmek istiyordu. Bu amaçla gece çıkılacak bir eylemin ilk çalışmasını yapmak üzere akşamın ilk saatlerinde kenar bir mahalle de bulunan metruk bir binanın duvarına yazı yazmaya başladı. Benimde içinde olduğum birkaç kişilik grup onu seyrederken (merhum- şehit) arkadaşımız “Filistin Da” yazdı, yeni harf için fırçayı duvara götürmek üzere idi ki yanımızda bir polis minibüsü durdu. Araçtan hızla inen polisler bize doğru yaklaştılar ve “ Ne yapıyorsunuz burada? Ne o elinizdekiler? Ne yazıyorsunuz duvara, haydin karakola “ deyince yazı yazan arkadaş fırladı kaçtı. Polisler biz çaylakları! Alıp karakola götürdüler: “Siz kimsiniz? Hangi gruptansınız? “ “Ne yazıyorsunuz, Filistin Da “ ne oğlum?” Gibi sorular sordular, bizi üç beş saat beklettikten sonra bir tutanak tutup bıraktılar. ( Teferruata gerek yok)

Bu hadiseyi anlatmamın sebebi o gün yarıda kalan yazımızın bu gün Türkiye’de yaşayan insanların kahır ekseriyeti tarafından benimsenmiş olması. O gün, arkadaşımız duvara “FİLİSTİN DAVAMIZDIR” yazacaktı. O günlerde diğer siyası gruplar, yöneticiler, polisler, halkın çoğunluğu bu görüşe karşı idiler: “Türkiye’yi hallettiniz de sıra Filistin’e mi geldi? “Filistin Arapların davasıdır” , “Araplar bizi arkadan vurdu” gibi karşı görüş ileri sürerlerdi. Allaha şükür bu gün bu davaya devlet ve millet sahip çıkıyor

KUDÜS FİLİSTİN GAZZE EN ÇOK BİZİ İLGİLENDİRİYOR ÇÜNKÜ

1- İnsanız

2- Müslümanız

3- Türk’üz

4- Bölge İnsanıyız

FİLİSTİN MESELESİ YARINLARIMIZI İLGİLENDİRİYOR

Bu gün Türkiye’de ve dünyada insanların bir kesimi maalesef ( ilme, bilime ve göz önünde yaşanan gerçeklere zıt olarak) “bana ne Filistin’den, bana ne Kudüs’ten, bana ne Mekke’den bana ne Yahudi’den, bana ne Gazze’den, bana ne ABD’nin, Avrupa’nın İsrail’e yardım etmesinden” diyerek kendi geleciğini büyük bir tehlikeye atıyor. Keşke böyle demekle (yani dini, tarihi, kültürü, fıtratı inkârla) bu problemler çözülmüş olsa. Keşke böyle diyerek Batı ve Siyonsit Yılanların kahrından kurtulabilsek. Hayır, hayır onlar (Batı ve Siyonistler) artık hiçbir şeyi gizlemiyorlar. Ve onlar dün Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da, bugün Gazze’de hiçbir ölçü tanımadan, hiçbir şeyden korkmadan sivil halkı, kadın çoluk çocuk demeden, Hastane okul, cami, kilise ayırmadan, kedileri, köpekleri, kuşları, ağaçları çiçekleri gaale almadan öldürüyorlar, yakıyorlar, yıkıyorlar.

“Kudüs'ten bize ne, Filistin bizi ne ilgilendirir? Diyen bir Âdemoğlu, bir Müslüman Türk evladı büyük bir gaflet içinde bulunmaktadır. Çünkü Kudüs ve Filistin en çok bizi ilgilendirir Çünkü:
1- İnsan isek bu zulüm tüm insanları ilgilendirir.
2- Müslüman olduğumuz için Allah'a, Kur'an'a, Peygambere inanıyoruz demektir ki Kur'an'ı okuyan, peygamberi tanıyan, İslam tarihini bilen biri görürki, Kudüs’ü Mescid-i Aksa’yı savunmak dini bir vecibedir.
3- Hele, Müslüman - Türk’sek o zaman bu savaş bizi çok daha fazla ilgilendirir, çünkü buralar (yani Ortadoğu, Filistin/İsrail, Yemen, Lübnan, Suriye, Suud, Mısır, Kuveyt, BAE) 5 asra yakın İslam- Türk devletleri olan Memluküler, Osmanlılar tarafından idare edilmişlerdir. ( Yavuz S.S Han 1517 burayı almış, buralar 1917’ye kadar Osmanlının yani bizim idaremiz de kalmış.)
4- Bölgede yaşadığımız için bizi ilgilendirir. Çünkü yangın gittikçe bize yaklaşıyor.Tarih, sosyoloji ve siyaset ilmi bunu gösteriyor.

ÇOK GÜRÜLTÜ ÇIKMASININ SEBEBİ

Kudüs, Filistin, Mescid-i Aksa bize, Konya kadar, İstanbul kadar, Edirne kadar, Halep kadar, Şam kadar, Bosna kadar yakın. Çünkü buraları biz daha dün yani 1917 de kaybettik. Kudüs’ün surlarında, sokaklarında, camilerinde bugün hala capcanlı bir şekilde, atalarımız Selahaddin Eyyubi’nin, Yavuz Sultan Selim Han’ın, Kanuni Sultan Süleyman’ın, II. Mahmut’un, II. Abdülhamit Han’ın izleri, hatıraları duruyor. Ve sağduyulu dünya bugün, “Kudüs’e/Ortadoğu’ya dolayısı ile dünyaya, barışı getirse getirse Osmanlıların torunları getirebilir” diye düşünüyor. Ne büyük şeref.

Not: İsrail- Filistin davasını (katliamını) önemli kılan , taraflardan birinin ( İsrail'in) tüm Dünya’nın can damarlarını (iktisadını, medyasını) elinde bulundurmasıdır. Bu yüzden büyük büyük devletler! bile İsrail’e ses çıkaramıyor, sus pus oluyorlar. Maalesef bu durum insanlığın büyük bölümünü karamsarlığa ümitsizliğe sürüklüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum