'SEN BİLİRSİN BAHÇELİ'

Devlet Bahçeli’yi siyasi parti genel başkanı olarak görüyorsanız, büyük bir yanılgıya düştüğünüzü peşinen söyleyebilirim.

Devlet Bahçeli, hususi vazifeli bir ak saçlıdır ve Türkiye’nin yüce menfaatleri neyi yapmasını gerektiriyorsa onu yapar.

2002 yılında koalisyon hükümetini bozup ‘haydi bakalım erken seçime’ dediği günden beri bu böyledir. Her durum ve şartta AK Partinin işini kolaylaştırmış, önündeki siyasi engelleri bir buldozer gibi silip süpürmüştür.

7 Haziran’dan bu yana yaşadıklarımıza bir bakın, ne söylemek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

7 Haziran akşamında seçim sonuçlarını değerlendiren Devlet Bahçeli, bütün olmazları  bir bir sıralayarak, Kasım ayında yapılacak tekrar seçimin fitilini ateşleyen ilk isim olmuştur.

Herkes seçim sonuçlarının şaşkınlığı içindeyken ‘Eğer bir koalisyon kuracaksan CHP ile  kur, olmadı HDP ile kur. Koalisyon için bana gelme, azınlık hükümetini hiç düşünme. Kasım’daki seçime hazırlan.’ diyerek AK Partinin yol haritasını çizen Bahçeli’dir.

MHP içinde gizliden gizliye AK Partiyle koalisyon görüşmeleri yapıp ‘efendim, bize 7 bakanlık veriyorlar.’ diyenlere set çeken Bahçeli’dir.

AK Partiyle koalisyon şartlarını 4 katı maddeye (tahta, demir, tuğla,  beton) bağlayarak tek koalisyon ihtimaline de duvar ören Bahçeli'dir. 

Tuğrul Türkeş’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştüğünü bilmesine rağmen, son dakikaya kadar bekleyen ve Türkeş’i AK Partiye armağan eden Bahçeli’nin ta kendisidir.

CHP ile koalisyon kurmayacağını, HDP’nin olduğu hiçbir yerde olmayacağını cümle aleme ilan eden Bahçeli’dir.

TBMM Başkanlığı seçiminde, Baykal’a destek vermeyerek AK Partili İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı olmasının yolunu açan yine ve tabii ki Bahçeli’dir.

Terörle Mücadelede iktidara sınırsız destek vererek, kendi seçmenini AK Partiye iten Bahçeli’dir.

Kendisinden ve partisinden fedakarlık ederek AK Partisiz bir Türkiye yönetimi olamayacağını milletin gözüne sokan Bahçeli’dir.

1 Kasım seçimleri öncesinde, hiçbir şey söylemeden ‘Sen Bilirsin Türkiye’ diyerek seçmene gerekli işareti veren elbette ki Bahçeli’dir.

AK Partinin seçim başarısının gizli mimarı katiyetle Bahçeli’dir.

Tebrikler ve teşekkürler Sayın Devlet Bahçeli. Türkiye için yaptığın bu fedakarlık hiçbir zaman unutulmayacak.

‘İyi de aga, Devlet Bahçeli, bunca şeyi hangi akla hizmet ve neden yaptı?’

Sorunuzun cevabı, gelecek yazımızda…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar