Teslime Gülsen NURDOĞAN

Teslime Gülsen NURDOĞAN

DARBE DEDİKLERİ

On beş Temmuz 2016 darbesı T.C. devletine ve milletine yapılan son darbedir inşallah. Onlarca yıldan sonra necip milletimiz cesur ve kahramanca bir direniş göstererek dunyaya bir kahramanlık destanı daha seyrettirdi. Allah bu millete ve evlatlarına kıyamete kadar esaret ve hezimet göstermesin.

13754298_1090860054329353_1136545321730636381_n-001.jpg

Milletçe tatlı ve kutlu bir heyecan yaşıyoruz. Bu heyecanın sebebi ise bu ülkenin insanları olarak

birlik ve beraberlik içinde oluşumuzdur. Ne kadar da özlemişiz birlikteliği. Ne kadar da güzelmiş el ele olmak. Müslümanı hristiyanı, Türk Kürd, alevi sünni, şu grup, bu grup, şu parti bu parti değil aynı gökyüzünün altında olduğumuz için, aynı ülkede birlikte yaşadığımız için, vatandaş olduğumuz için düşmana karşı birlik olduk.Tek yürek, tek yumruk olduk. Allah bizim kalplerimizi birleştirdi.

Televizyondan defalarca izlememize rağmen doyamıyoruz. Tankın önüne göğsünü siper eden abimizi. Tankın paletinin önüne yatan yiğit kardeşimizi, bir kamyon insanla meydana gelen çarşaflı bacımızı seyretmeye doyamıyoruz. Gözlerimiz doluyor izlerken.

Her gün darbe gecesinden yeni görüntüler çıkıyor. Darbe yapıldığını duyar duymaz meyhaneden şehit olmak için koşan gençler varmış. Allahım sen ne büyüksün, bizi nasıl da kenetledin böyle birbirimize.

Her gece uykuya dalarken Allaha sığınmışlığın huzuru sarar yüreğimi. Ülkemi yönetenlerin de Allaha inandığını ve Ona yalvarışını, huzuru divanında elpençe divan durduğunu düşünürüm. Ve yüreğim mütmain bir şekilde gecelerim. Sabahım da böyle hayır içinde aydınlanır.

Çobansız sürü ne kadar da mahzundur. Başımızda mılletıne karşı şefkatli bir cumhurbaşkanı var. Allah ondan razı olsun. Ömrünü uzun ve bereketli kılsın. Korktuğuna uğratmasın. Umduğuna nail kılsın.

On beş Temmuz gecesinin karanlık planlarını Rabbimiz bu milleti kenetleyerek alt üst etti. Hamdü senalar olsun. Ne kadar şükretsek azdır. İçimizde Allahı anan, adaletle davranan ve yetim ve yoksullara acıyanlar hürmetinedir belki bu kurtuluşlarımız, diyorum. Allahı ananlar hürmetine, ehli iman hürmetine dönüyor bu çark. Bunun farkında olmalıyız.

Bizi yöneten cumhurbaşkanımızın duaları var. Rabbine yalvarışları var.Onun yeryüzü halkına İyilik ve ihsanları var. Allah böyle bir liderin dualarını geri çevirmez diye düşünüyorum. ''Adil emirin duası kabul olur'' buyuruyor Peygamber Efendimiz sallallahü aleyhi veselellem. Ve buyuruyor ki, ''Şu üç kişiyle münafıktan başkası alay etmez: Bunlardan biri adaletlı devlet başkanı, biri saçını müslüman olarak ağartmış ihtiyar. '' Diğerini hatırlamıyorum. O da alimler olabilir.

Ülkemize adalet inşallah tez zamanda gelecek. Allah adalet ve hakkanıyet için çalışanları muvavfak eylesin.

Uyanık olmalıyız. İrademize zincir vurmak isteyenler kim olursa olsun fırsat vermemeliyiz. Birlik olmalıyız. Adil olmalıyız. Mazluma karşı merhametli, zalime karşı sert olmalıyız.

Olağanüstü Hal devletimize ve milletimize hayırlar getirsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.