Teslime Gülsen NURDOĞAN

Teslime Gülsen NURDOĞAN

DAVUTOĞLU ERDOĞAN'I GEÇER Mİ?

Yeni başbakan Ahmet Davutoğlu oldu. Vatana millete hayırlı olsun.

 

Heyecanlı bir cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Her ne kadar Erdoğan’ın kazanacağına kesin gözüyle bakıldıysa da üç adayın seçime girmesi oyları böldü. R. Tayyib Erdoğan halkın oyunun yüzde elli ikisini alarak köşke çıktı.

 

Oyumuzu kullanmak için çoluk çocuk tatilimizi yarıda kestik.  Seçim gününün sabahında geldiğimiz ilçeden akşamüstü geri döndük. Gün akşam olmuştu. Akdeniz ikliminin karakterist özelliğinin oldukça fazla sergilendiği bölgeden keskin virajların etkisiyle savrularak giden minübüsün radyosunda seçim sonuçları veriliyordu.

 

Radyodaki spiker; ‘’Acaba yeni başbakan kim olacak?’’ diyordu. Birdenbire aklıma Dışişleri bakanımız Ahmet Davutoğlu geldi. Yanımda oturan kızımın kulağına fısıldadım;

-Yeni başbakan Ahmet Davutoğlu olsa ne iyi olur..

Davutoğlu dış politikada oldukça başarılı bir pozisyon sergiliyordu. Hazırcevaplığı, güleç yüzlülüğü ve keskin bakışları muhatabı üzerinde etkili olmalıydı.

 

Ülkenin tabiri caizse cin gibi bir başbakana ihtiyacı var. Bilge, kişilik sahibi ve dış siyasette aktif  biri bu iş için seçilmiş kaftan.

 

Müslümanların bir de gönül dili vardır.  Onlar gönül dilleriyle Rablerine niyaz eder, insanlığın saadet ve huzuru için dua ederler. Dünyanın bir ucundaki Müslüman birbirini ismen tanımasa da onun felahını düşünür, birbirlerine acır, merhamet ederler. Zira Peygamber aleyhisselam:

-Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. Dünyanın bir ucundaki müslümanın acı çekmesinden diğer Müslümanlar rahatsız olur, mealinde bir hadis-i şerif buyurmuştur.

 

Bence Davutoğlu Erdoğan’ı aratmayacak. Hatta Erdoğan’ı başarı ve sevgi sıralamasında da aşacak. Davutoğlu, Cumhuriyet tarihinde Erdoğan gibi işinin dueyeni olacak.

 

Yeni başbakanımız, şimdiye kadar ki başarılarıyla bizde ‘’akıllı adam’’ imajı bıraktı.

 

Davutoğlu bir akademisyen. Bir siyaset adamı. Dışişleri bakanlığında kazandığı tecrübesiyle de o bu milletin umudu olacak. Halk onu dualarıyla destekleyecek. 

 

İnanıyoruz ki Rabbimiz bu millete zeval vermeyecek. Dünya iyi insanlar sayesinde ayakta duruyor. Allah iyi insanlara iyi yöneticiler gönderecek.

 

Rabbimiz utandırmasın. Fakat şunu da demeden geçmeyelim; yeni başbakan sadece Müslümanların değil tüm Türkiye’nin başbakanı olacak. Eğer Davutoğlu iyi müslümansa ki öyle inanıyoruz. İyi Müslümanlar ehil oldukları işin en iyisini yaparlar, yapmalıdırlar. R. Tayyib Erdoğan nasıl ki saltanatını iyi Müslümanlığına borçluysa Davutoğlu da  Müslümanlığına borçlu olacak.

 

Allah halka hizmetçi olanı alemin efendisi yapar , bu şaşmaz kuralıdır.

 

Gönlümüzden geçenleri buraya karaladık. Dileriz ki zannımız doğru çıka..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.