Necmi ÇAVUŞOĞLU

Necmi ÇAVUŞOĞLU

Ah Afganistan Vaah Müslümanlar

ABD'nin Afganistan’a saldırısının gerekçesi ''terörizme karşı mücadele'' idi. Irak’a da kitle imha silahlarını yok etmek için girmişlerdi!
Silah bulamadılar! Bulamayacaklarını biliyorlardı da. Gerçek amaç o olsaydı silah milah bulamadık deyip çekilmeleri gerekirdi.
Ne oldu peki silah bulamadık; verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, deyip gittiler mi? Hayır. Buraya kadar gelmişken bir hayrımız dokunsun; demokrasiyi getirelim dediler ve bir milyon insana mezarda demokrasi armağan ettiler!
Afganistan’a ise terörizmle mücadele etmek için girdiler. İşgal, Usame bin Ladin’in yakalanması, Taliban ve Taliban yandaşı güçlerin ortadan kaldırılması ile sona erecekti. 2001 yılından bu yana sekiz yıl geçti. Ladin yakalandı mı? Hayır. Bant kayıtları gazetelerde dolaşan El Kaide ve Taliban liderlerinin bunca yıldır yakalanmaması mümkün olabilir mi? Bölgede kalmaya devam etmek için Ladinin yaşaması, yakalanamaması, savaşın devam etmesi gerekiyor.
Dört terörist Amerika’da bombalı saldırı düzenlemiş, bu saldırıyı düzenleyenlerin lideri Afganistan’ın dağlarında saklanıyormuş, etrafında teröristler varmış, bu teröristler Amerika’nın çıkarları için tehditmiş...
Benim bildiğim suç şahsidir. Saldırıyı düzenleyenler zaten ölmüş. Maksat teröristlerin lideri Ladin’i bulmak ise bunun başka yöntemlerle yakalanması daha uygun olmaz mı?
Bir suçlu için bir ülke işgal edilip bombalanmaz!!
Bir Taliban diyorlar, bir El Kaide diyorlar, bir aşırılık diyorlar akıl almaz oldu kimle, neyle savaşıyorlar?
Uçaklar bir bölgenin tamamına bomba yağdırıyor. Üstlerine bomba yağan insanların alnında Taliban mı yazıyor, militan mı, terörist mi?
Sonuçta ölenler Müslüman.
Aşırılıkla mücadele adına Müslümanlar katlediliyor. İslam teşkilatı ve diğer örgütler hiç bir şey yapmıyor.
Ellerinden bir şey gelmiyor mu, duyarsız mı? Bir buçuk milyar Müslüman’ın hiç mi ağırlığı yok?
Aşırılığın tanımını kim yaptı?
Aşırılık sözüyle ne kastediliyor?
Kimse, bu keyfi bir tanımlamadır, İslam orta yoldur, aşırısı olmaz, olamaz diyemiyor…
Bu teröre karşı değil, İslam’a karşı savaştır.
İslam topraklarını böl parçala yut!
Onların nazarında her Müslüman teröristtir, İslam âlemi baş düşmandır. Bunu anlamak zorundayız. Kendimizi kandırıp Müslümanlara karşı savaşlarında destek vermeyelim.
Afganistan'daki Amerikan ve NATO kuvvetlerinin komutanı Amerikalı General Stanley McChrystal, Afganistan'a ek kuvvet gönderilmesi gerektiğini, aksi halde direnişçilere karşı verilen mücadelede başarıya ulaşamayacaklarını söylüyor.

Afganistan’a asker yığarak bu savaş kazanılabilir mi? Dokuz yıl devam eden Sovyet işgalinde, 120.000 bin asker savaşıyordu! Netice alamadan çekip gittiler.
Amerika’nın, Afgan halkını işgale karşı örgütlemesi, en gelişmiş silahlarla donatması işgalcilerin netice alamadan çekilmesinde etkili olmuştur.
Amerikan işgalinin neticesi de farklı olamaz.
Sovyet işgaline karşı Amerika, Amerikan işgaline karşı Rusya direnişçileri destekleyecektir.
Bu bölgede hesapları olan devletlerin çekişmesi devam ettiği sürece askeri yöntemle sonuç alınamaz.
Olanda zavallı Afgan halkına oluyor.
Bir yandan da demokrasiyi getirme çalışmaları devam ediyor!
Dini vicdanlara hapsetme çalışmaları tam gaz!
Müslüman ile İslam arasındaki mesafe açılıyor!
Allah verede bu oyuna ülke olarak biz gelmesek!!!




Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum