Hüseyin DERVİŞOĞLU

Hüseyin DERVİŞOĞLU

KUNG FU PANDA 3

Animasyon tarihinin en başarılı serilerinden biri olan KUNG FU PANDA 3, şu ana kadar ki en komik macerasıyla geri dönüyor. İlki tutunca devamı çekilen filmler her zaman istenilen başarıyı yakalayamasa da Kung Fu Panda 2. filmiyle de çok sevilmiş ve ilk filminden daha başarılı bir gişe yapmıştı. Serinin üçüncü filmi de beklentileri karşılayacak tarzda eğlencelik bir seyirlik sunuyor izleyicilere.

İkinci filmin sonunda perdede beliren bir pandanın “Oğlum hayattaymış” demesi üzerine 3. Filmin Po’nun babasıyla buluşmasını anlatacağını tahmin ediyorduk. Nitekim filmin hemen başında baba-oğul buluşması gerçekleşiyor.

Po’nun uzun süredir kayıp olan panda babası ortaya çıkınca baba-oğul tekrar bir araya gelirler. Müthiş ikili yeni pandalarla tanışmak için gizli panda cennetine doğru yola çıkarlar. Ancak kötü adam Kai’nin, bütün Çin’deki kung fu ustalarını yenmeye başlaması üzerine, Po imkânsız bir görevi yerine getirmeye çalışır. Bir köy dolusu cana yakın, sakar pandayı eğitmeli ve onları Panda ustası haline getirmelidir.

Uzakdoğu dövüş sanatları Hollywood’un asla vazgeçmediği en önemli konulardan birisidir. Arkası kesilmeyen dövüş filmleri, konu olarak başka bir olayı anlatsa da filmin bütünlüğü içinde önemli bir yer tutan dövüş sahneleri ve dövüş ustası olarak ünlenen karakterler sinemanın her döneminde kendilerine yer buldular.

Panda Po’yu bunlardan ayrı bir yere oturtmak lazım. Kung Fu Panda serisinin takipçileri üçlemenin her filminde hikâyenin değiştiğini ve bir önceki filme göre çıtayı yükselttiğini bilirler. Panda Po'nun kahraman olma macerası ilk filmde başlamış olsa da ikinci filmle onu daha yakından tanımış ve sevmiştik. Şimdi sıra serinin son filmi olduğu söylenen Kung Fu Panda 3’e geldi.

Bu kez serinin diğer filmlerinden daha farklı bir konseptle karşılaşıyoruz. Panda Po artık yerel bir kahraman olarak eğlenceli ve biraz da tembel bir hayat sürmekte. Doğası gereği de yemeye düşkün, kilo almaya müsait. Ancak huzurunu kaçıran tek bir gerçek var, o da liderleri Shifu’nun yerini alması talebi. Büyük bir zaman ve çaba gerektiren bu işin sorumluluğu bile pandamızın keyfini kaçırmaya yeter. Öte yandan da uzun süre ortalıkta görünmeyen babasının ortaya çıkması var.

Po’nun yapması gereken seçimler bu kez kung fu sanatı ile sınırlı değil. Kung Fu Panda 3, en büyük farkını da burada belli ediyor. Böylece daha derinlikli, daha duygusal ve tabiatı gereği daha sıcak bir film ile karşı karşıyayız. Yepyeni karakterlerle zenginleşen kadrosu bir yana, karakterler arasındaki ilişkiler de çok daha yoğun. Kendi türünü tanıma şansı bulması, onu güçlendiren ve aynı zamanda yumuşamasını sağlayan bir etmen. Sevimli mi sevimli pandalarımızın arasında kendi özünü bulan Po, tam huzura erecekken bu kez de kung fu ustalarına diş bileyen Kai sahneye giriyor.

Kung Fu Panda 3’ün en güçlü yönü görsellik çizgisini bir basamak yukarıya taşımış olması. Özellikle panda köyü tam bir görsel şölen olmuş. Müzik görsellikle uyumlu ve asla görüntünün önüne geçmemiş.

Serinin Türkçe dublajında Panda Po olarak Okan Yalabık’ı duyarken, serinin alışılmış karakterlerini seslendiren Ahmet Eres, Deniz Uğur, Murat Aydın gibi isimler kadrodaki yerlerini koruyor. Kung Fu Panda serisinin başarılı kararları ile seriye eklenen yeni karakterler, cazibeli Mei Mei ve eğlenceli baba Li kendileriyle özleşen ve tatmin edici seslere sahip olmuşlar. Po’nun babası olarak karşımıza çıkan Tarkan Koç da sesiyle harika bir katkı yapmış filme... Türkçe seslendirme filmin orijinalinden daha başarılı desek abartmış olmayız diye düşünüyorum.

Sonuç olarak, yetişkin ya da çocuk, her izleyicinin gönlünde taht kuracak bir film Kung Fu Panda 3. Panda Po’nun hem kendi iç dünyasındaki gelgitleri, hem de sevdiklerini korumak için verdiği mücadele görülmeye değer. Gelecek yılın animasyon Oscar’ına da göz kırpan hoş bir seyirlik.

kung-fu-panda-3-film-afisi.jpg

Künye

Orijinal Adı: Kung Fu Panda 3 

Senaryo: Jonathan Aibel, Glenn Berger

Vizyon Tarihi: 18 Mart 2016

Süre: 95 dak.

Yapım: DreamWorks Animation  

Ülke: ABD, Çin

Türk Dağıtımcı: TME (The Moments Entertainment)

Yapımcı: Melissa Cobb 

Ortak Yapımcı: Jonathan Aibel, Glenn Berger, Jeff Hermann  

Basın Sorumlusu: Michele Abitbol-Lasry, Severine Lajarrige

Müzik (Besteci): Hans Zimmer 

Genel Yayın Yönetmeni: Clare Knight

Set Dekoratörü: Raymond Zibach  

Dublaj Oyuncuları (orijinal sesler): Jack Black (Po), Dustin Hoffman (Şifu), Kate Hudson (Mei Mei), Bryan Cranston (Li), Angelina Jolie Pitt (Kaplan), J. K. Simmons (Kai), Jackie Chan (Maymun), Lucy Liu (Viper), David Cross (Crane), James Hong (Bay Ping), Randall Duk Kim (Ugway), Steele Gagnon (Bao), (Liam Knight), Al Roker (Sum), Willie Geist (Dim), Barbara Dirickson (Panda Nine), Wayne Knight (Hom-Lee), Fred Tatsciore (Usta Ayı), Jean-Claude Van Damme (Usta Timsah), Stephen Kearin (Usta Tavuk)

Dublaj Oyuncuları (Türkçe sesler): Okan Yalabık (Po), Köksal Engür (Şifu), Özlem Özbay (Mei Mei), Tarkan Koç (Li), Deniz Uğur (Kaplan), Erdem Çalışkan (Kai), Murat Aydın (Maymun), Sait Çalışkan (Bay Ping), Ali Poyrazoğlu (Ugway), Çağan Balkan (Bao), Fatih Er (Sum ve Usta Timsah), Fatih Özkul (Dim), Bedia Ener Öztep (Panda Nine), Tuğba İstanbullu (Hom-Lee), Berk Avcı (Usta Ayı), Levent Bakıcı (Usta Tavuk), Mustafa Oral (Çiftçi Kaz ve Yoo), Seda Özten (Ku Ku), Caner Solmaz (Meng Meng), Burçin Artut (Shuai Shuai) 

Yönetmen: Jennifer Yuh, Alessandro Carloni 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.