Kafaları dank mı ediyor ne!

CHP'de nefs muhasebelerinin ardı arkası kesilmiyor! Bir yandan klasik CHP'li eylemlerine tanık oluyoruz bir yandan da nefs muhasebesi yapan CHP'lilere! Bu çift yanlı tespitlerimize bir de Genel Başkanın konuşmalarını üçüncü yan olarak eklersek CHP'nin içinde bulunduğu durumu daha iyi tespit etmiş oluruz herhalde! Klasik CHP kafası her zaman olduğu gibi halkı karşısına almaya devam ediyor!

Adeta beton kesilmiş laik kafalar halka tepeden bakmaya devam ediyor!

Hala 28 Şubat çizgisinde kalmış kafalar kamusal alan saçmalığını inat ve ısrarla sürdürmeye çabalıyorlar! Ama bir de farklı düşünmeye çalışanlar var! "Nerede hata yapıyoruz" diye kafa yoranlar var!

CHP'nin dinle-diyanetle ilişkilerini gözden geçirmesinin gerektiğini söyleyenler var! Dahası CHP'nin asıl sorunun sevgisizlik olduğunu ifade edenler var!

Sevgisizlik! Bizce çok önemli bir tespit!

CHP içinde kaç kişi, kaç aklı başında adam bu tespiti paylaşır bilemiyoruz! Ancak, bu sorunun CHP çatısı altında telafuz edilmeye başlanması memnuniyet vericidir!

CHP çatısı altında başka memnuniyet verici laflar da telafuz ediliyor!

Bugüne kadar körü körüne doğum kontrolü diye tutturan, iki çocuktan fazla yapmayın diye millete nutuk atanlar bugün farklı bir noktaya gelmiş bulunuyorlar. Diyorlar ki:

CHP'lilerin sorunu çocuk sahibi olmamalarıdır!

Hem millete tavsiye ettiler, hem de kendileri çocuk sahibi olmadılar!

Çocuk sahibi olmayınca da kendi fikir ve düşüncelerini paylaşacak, onları geleceğe taşıyacak insanlar oluşmadı!

Başka dünya görüşlerini savunanlar çok çocuk sahibi olup sayılarını arttırırken onlar oldukları yerde saydılar! Hatta oldukları yerde saymakla da kalmadılar! Bir de gerilediler!

Çünkü kendi soylarından da akıl ve izan sahibi birçok insan yetişti!

Analarının babalarının hatalı yolda olduğunu gören ve bu yolu terk eden bir hayli insan yetişti! Ama CHP'lilerin tespiti haklıdır!

Çocuk sahibi olmamaları önemli bir eksikliktir!

Ne var ki aynı hatayı sürdürmekte ısrarcı davranıyorlar!

İktidar sözcüleri her ne zaman "En az üç çocuk yapın" tavsiyesinde bulunacak olsa CHP'liler yine koro halinde karşı çıkıyorlar!

Bu devirde, bu çağda, bu zamanda olur mu diye başlayan içi boş nutuklar ile kafa ütülüyorlar!

Sonra da "Başkaları çocuk yapıp çoğaldılar, biz ise çocuk yapmadık azaldık" diye ağlaşıyorlar!

Öyle görünüyor ki CHP de bazı kafalar dank etmeye başlamış!

Klasik CHP kafası böyle dank eden kafaları parti çatısı altında barındırır mı bilemiyoruz! Bekleyip göreceğiz!

Biz bu yazıyı yazarken CHP'lilerin müftüleri ziyaret kararı aldıklarını öğrendik. Sadece müftü ziyareti ile yetinmesinler, camileri de ziyaret etsinler! Şüphesiz camilerimizdeki saflar onlara da açık!

Önceki ve Sonraki Yazılar