Kemal beyi doğru anlayamamak!

Tüm toplumun adeta ortak bir sorunu var! Bu toplum Kemal beyi bir türlü doğru(!) anlayamıyor!

Kemal bey böyle diyor!

"Beni doğru anlayamıyorsunuz" diyor! Kemal bey bir konuşuyor, pir konuşuyor diyeceğiz ama bizzat Kemal bey buna fırsat tanımıyor!

Herkesin dikkat kesildiği konuşmasını inkar ediyor!

"Ben öyle demedim, böyle dedim" diye düzeltmeler yapıyor! Yanlış anlaşıldığından yakınmaya başlıyor!

Kemal bey her ne zaman "Yine yanlış anlaşıldım" demeye başlasa bizler de "Kemal beyi ne zaman doğru anlayacağız" diye dövünmeye başlıyoruz.

Zira toplumun hemen hemen her kesimi Kemal beyi bizim anladığımız gibi anlıyor! Hatta Genel Başkanı Deniz Baykal bile bizim gibi anlıyor!

Ve hemen "Yanlış sözler bunlar" diyor!

Sözler yanlış mı doğru mu bunu tartışmak ayrı bir mesele!

Biz Kemal beyi anlamak meselesini tartışıyoruz!

Ben ne anlıyorsam, sen ne anlıyorsan, o ne anlıyorsa, biz ne anlıyorsak, siz ne anlıyorsanız, onlar ne anlıyorsa yani herkes ne anlıyorsa Deniz Baykal da onu anlıyor!

Kemal bey ise yanlış anlaşılıyorum diye diretiyor! Hepimiz mi yanlış anlıyoruz yoksa bizzat kendisini mi meramını anlatmakta zorluk çekiyor!

O ne demek istemiş, bizler ne anlamışız! Dersim olayında da aynı sıkıntı yaşandı! Onur Öymen'in karşısına aslanlar(!) gibi dikildi! Özür dilemesi gerektiğini söyledi!

Gereğinin yapılacağına inandığını söyledi! Ama Deniz Baykal kendisinin değil de Onur Öymen'in yanında saf tutunca Kemal bey hemen çark ediverdi! Aynen bugün olduğu gibi yanlış anlaşılmaktan söz etti!

Bu defa diline bir genel af lafını doladı!

Parti olarak biz hazırız gibisinden iddialı sözler sarf etti! Bahçeli'sinden Arınç'ına kadar herkesi hayretler içinde bıraktı!

Başbakan bile şaşırdı kaldı!

Deniz Baykal ise "Bunlar yanlış sözler" diye son noktayı koydu!

Kemal bey yine aynı havada yanlış anlaşılmaktan söz etmeye başladı!

Bize kalırsa Kemal Bey çok ciddi bir durum değerlendirmesi yapma noktasına gelmiş bulunuyor! Herkesin ama herkesin kendisini yanlış anlamış olmasına imkan bulunmadığına göre "Herhalde ben meramımı yanlış ifade ediyorum" noktasına biran evvel gelmesi lazım! Ya ettiği sözlerin arkasında durmayı öğrenmeli! Ya da meramını herkesin anlayacağı şekilde ifade etmeli! Bunu nasıl mı yapacak?

Nasıl yapacak partisi adına bir konuşma yapmadan önce Baykal'ı arar olur biter! Ne deyip ne dememesi gerektiğini parti büyüklerinden(!) öğrenirse ortada böyle bir yanlış anlaşılma sorunu falan kalmaz!

Önceki ve Sonraki Yazılar