3 Efsanenin kaderleri de aynı

Trabzonspor'un Şenol Güneşten sonra tarihe geçen en karizmatik  kaptanları kimlerdir denilirse; tartışmasız  Ünal Karaman, Hami Mandıralı ve Fatih Tekke derim.

Ünal Karaman halen daha Trabzonspor Tarihinin en pahalı yerli transferi olarak, uğruna Dobi Hasan ve diğer 3 fulbolcunun feda edilmesiyle Malatyaspor'dan transfer edilmiş ve yıllarca o unutulmaz kadroda ve Milli Takmda başarıdan başarıya koşmuştur. En golcü orta saha oyuncularından biri olarak da tarihteki yerini almıştır.

Hami Mandrali ise; Milli Takım'da, ligde, Avrupa kupalarında Trabzonspor adına en çok gol atan, unutulmaz füze gibi frikikleriyle, yeni neslin ancak youtube'dan izlediği efsane kaptan. Trabzonspor'dan yetişip te Avrupa'ya(Schalke) transfer olan ilk futbolcu. 

Şu anda 33 yaşında ve 33 golle Necmi Perekli'den sonra ligde gol kralı olan tek yerli Trabzonspor'lu Fatih Tekke ise, en çok kulüp değiştiren kaptan olarak Rusya macerasından sonra yeniden süper lige geri döndü .      

Trabzonspor'un bu 3 efsane kaptanlarının üç tane ortak ö zellikleri olmak üzere.  3 futbolcu da kaderin bir cilvesi olarak son durak olarak Ankaragücüne transfer oldular. Deyim yerindeyse A.GücüTrabzonspor kaptanlarının iskele yeri oldu. Bu efsane 3 kaptanın diğer ortak özelliği ise; de Trabzonspor'da şampiyonluk göremediler. Diğer bir acı durum ise; eğer Fatih Tekke'de futbolu bırakır ve ona da jübile yapılmazsa: jübile yapılmadan futbolu bırakan efsaneler olarak anılacaklar. 

Ahde vefaya önem veren, efsanelerine sahip çıkan, gelenekleri olan, kendi şehrinde başka bir takımın tutulmadığı belki de dünyadaki yegane kulüp olan Trabzonspor’a son yıllarda yakışmayan tek husus budur. 

Doğrusu benim gönlümden ikinci yarı için şu plan geçiyordu. Trabzonspor ve Trabzonsporluya kafayı takmaktan başka hiçbir iş yapmayan Beşiktaşı'n teknik direktru Schuster'in sudan sebepten dolayı sildiği Fatih Tekke yuvasına döner, braktığı yerden şampiyonluk sevincini hep birlikte yaşar. Jübile yapmadığı için belki sizlere nostalji gelebilir amma Hami Mandıralı’ya da lisans çıkratılıp sezonun son 8-10 maçında penaltılar ve frikikleri kullandı  larak şampiyonluk yaşaması sağlanır diyordum.

Şenol Güneş'in Teknik direktör, Ünal Karaman'nı n Antrenör, Hami Mandıralı'nın kaptan, Fatih Tekke'nin ikinci kaptan olduğu bu Trabzonspor'un şampiyon olmasını istemez miydiniz sevgili dostlar. Kimbilir sevgili Sadri Şener ve Şenol Güneş okyanus ötesinden gelen bu sese kulak verirlerde dediğimi yapar ve bizleri sevince boğarlar.

Son olarak ş unu sö yliyeyim. Trabzonsporluluk bambaş ka birş eydir. Bendeniz koyu bir Rize'liyim ancak doğ duğ umdan beri Trabzonspor'luyum. İ ddia ediyorum dü nya da Trabzonspor'un yaptığ ı   devrimi yapan ikinci bir futbol kulü   bulamazsı  z. Bu sevgi asla fanatiklik değ ildir bu bir gö  l iş idir. O yü zden Diyarbakırli Ş ehmuz, Kastamonu'lu İ skender, Gü rcistan'li Ş ota, Gine'li Yattara, Konya'lı  Ü  nal Karaman, Ç anakkale'li Umut Bulut, ve Rize'li Kemal Bozkurt gö  lden Trabzonspor'ludurlar.

 www.kemalbozkurt.com.tr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum