5 Kişi Nasıl 5 Bin Oldu?

 

İlk kuruldukları günü daha dün gibi hatırlarım. Açılımı Müstakil Sanayici İşadamları olmasına rağmen, Müslüman Sanayici İşadamları diye anılır oldular. 5 idealist genç işadamının kurduğu MÜSİAD bu sahada köklü ve Türkiye’nin deyim yerindeyse kaymak takımının oluşturduğu TÜSİAD karşısında başarılı olabilecek mi, veya neler yapabilecekti, ya da uzun soluklu olabilecekler miydi?

 

Bütün bu soruların cevabı için aslında 20 yıl beklemeye gerek yoktu. Ancak kuruluşundan  tam 20 yıl sonra bugün MÜSİAD 5 bin üyeye ve kıtalararası temsilciliklere ve yüzlerce güzel işe imza atmış vaziyette.

 

Selefi Dr. Ömer Bolat’ı yakınen tanıdığım MÜSİAD’in yeni başkanı ÖMER CİHAD VARDAN geçen ay habername.com ekonomi yazarı Prof. Dr. İhsan IŞIK’in kurduğu ATCOM (Amerikan Türk Ticaret ODASI) un davetlisi olarak ABD’deydi. ATCOM aynı zamanda MÜSİAD’ın ABD temsilciliğini de üstleniyor.

 

6 saatlık bir yolculuktan sonra New Jersey Eyaletinin güneyinde gerçekleşen bu güzel toplantıda Başkan Ömer Cihad VARDAN hem MÜSİAD’in kuruluşundan beri yaptıklarını kısaca özetledi, hem de dünyanın en büyük ekonomisi ve en büyük pazarı olan ABD’yle az ticaret yapmamıza rağmen nasıl böyle büyük bir ekonomik güç olduğumuzun gerçekten sadece Türklere mahsus bir başarı olduğunu beyan etti.

 

Üyelerinin birçoğunun ilk başlarda pasaportlarının bile olmadığını, bugün ise bir milyar (dikkat edin bir milyon değil) dolarlık yatırım yapan üyelere sahip olduklarını bildirdi. 

 

200’e yakın ABD’de ikamet eden Türk iş adamının takip ettiği bu güzel gecede insanımızın birlik ve beraberlik içerisinde üzerinden gelemeyeceği birşeyin olmadığı bizzat müşahede edildi.

 

Gecede New York Ticaret Ateşesi Ahmet Canlı Bey’de konuşma yaparak; ABD’de iş yapan ve yapmak isteyen tüm işadamlarımıza ateşelik olarak her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

 

Birleşmiş Milletleri bir barış örgütü olarak bilirdik, ancak yine aynı gecede misafir konuşmacı olarak BM ekonomi ateşe yardımcısı Mehmet Yener Bey’in açıklamasıyla dünyanın birçok ülkesinden daha büyük bir PAZAR olduğunu da öğrenmiş olduk. Bu bile başlı başına bu tür toplantıların, ve ticaret odalarının ne kadar önemli olduğuna en büyük delildi.

 

Programın sonunda toplantıya katılanlar hem Prof Dr. İhsan IŞIK’ı bu kadar kısa sürede çok acil bir ihtiyaç olan ABD’deki iş adamlarını ATCOM çatısı altında toplamasından dolayı tebrik ettiler; hem de Ömer Cihad VARDAN Bey’i kıtaları aşarak MÜSİAD’İ ve felsefesini ABD’ye taşımasından dolayı teşekkür ettiler.

 

Sizce 20 yıl önce 5 kişi ile kurulan MÜSİAD bugün 5 bin üyeye ulaşmıssa; aynı sayıyla mütevazı bir şekilde ABD’de kurulan ATCOM bir yirmi yıl sonra kaç kişiye ulaşır ve neler neler yapar?

 

NOT; Bu vesileyle tüm okuyucularımın mevlid kandilini tebrik ediyor, başta tüm işadamlarımıza ve tüm gönül dostlarımıza bol helal kazançlar ve hayırlı hizmetler diliyorum.

 

Karşı kıyıdan selamlarımla

 

musiad_baskani-kemal.jpg  

 

musiad_baskani-ihsan.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.