ABD’de ZF Türkiye’de DF, Avusturalya’da MECV

Tavuktanda kurban olur, kurban yerine sadaka verin açları doyurun, çocuklarımıza bu zulmü göstermeyin, kurban kesersek yeterli yerli hayvan kalmayacak, zaten farz değil kesmesekte olur vs vs...

 

Gerçek alimler azalıp, meydanda şarlatanlara kalır ve medyada reyting için işi sulandırırsa; her yıl girişte söylediğim ikilemlerle karşı karşıya kalırız.

 

Allah’tan sağduyulu medya hızla güçleniyorda, işin aslını esasını bilmeyen samimi ve hasbi insanlar buradan herşeyi öğreniyorlar.

 

Rabbımız kitabı Kuran’ında, efendimiz sahih hadislerinde Kurban İbadetinin öneminden bahsetmişler. 1400 yıldır müslümanlar heyecanla, aşkla, şevkle, tekbirlerle bu mübarek ibadeti yerine getirmeye devam ediyorlar. Değişen sadece şartlar ve zaman ve dahi mekanlar.

 

Özellikle büyükşehirlerde yer darlığından dolayı çocukluğumuzda kendi bahçelerimizde kesip kanını akıtığımız kurban kesme imkanı çok azaldı. Ülkemiz zenginleşip dini bayramlarda da maalesef tatile çıkma alışkanlığı hızla arttığından; birçok kişi Kurbanını bu işe gönül vermiş, profesyonel ekip kurmuş vakıf ve sosyal kurumlar aracılığıyla vekalet vererek kurban ibadetini yerine getirmeye çalışıyor.

 

ABD, Avusturalya, İsveç gibi zengin ülkelerde fakir müslüman bulma problemi olduğundan; buralarda diğer fakir müslüman ülkelerde kesilmesi için vekaletler daha da yaygın. Türkiye’de de yukarıda saydığım nedenlerden ötürü  sivil toplum örgütlerine vekalet verme işi her yıl artıyor.

 

Kurbanın pardon dananın kuyruğu da burada kopuyor zaten. Bir yıl boyunca hiç piyasada olmayan, birçok kurum kurban zamanında birden ortaya çıkıyorlar. Aralarında işi ehline verin düsturunca hareket edenler olduğu gibi; emanete hıyanet edip suistimal edenlerde var.

 

Hal böyle olunca bu kurban bayramında üç ülkede yaşayanlar için bendeniz yardımcı olayım istedim. Tabii bu benim şahsi kanaatimdir. Benim tavsiye ettiğim kurumların dışında da daha başka nice başarılı ve güvenli kurumlarımız da vardır mutlak.

 

ABD’de yaşayan okuyucularıma kurbanlarının vekaletini ABD’nin en hesaplı ve profesyonel vakfı olan Zakat Foundation’a (www.zakat.org) vermelerini tavsiye ederim. (İsterlerse etin bir kımını da alabiliyorlar)

 

Türkiye’de yaşayanlara ise gönül rahatlığıyla Deniz Fenerine (www.denizfeneri.org.tr)  vekalet vermelerini hatırlatırım.

 

Avusturalya’daki dostlarımıza ise Mahmud Es’ad Coşan Vakfı’na (www.mecfoundation.org.au) kurban vekaletlerini verip bu güzel hizmetten istifade etmelerini teberrüken hatırlatırım.

 

Eşleri zengin, hali vakti yerinde olanlara ise; ikişer tane kurban keserek yukarıda bahsettiğim üç vakıftan bir ikincisine daha vermelerini hararetle tavsiye ederim.

 

Hepinizin mübarek kurban bayramlarını şimdiden tebrik eder, dareyn seadeti niyaz ederim.

 

NOT Shaquille O’neal ile Türk medyasında bir ilki gerçekleştirerek yapmış olduğumuz röportaja  ilginize çok teşekkür ederim. Yotube’da izlenme sayısı hergün hızla artıyor (30 binlere yaklaştı) İnşaallah daha nice güzel röportajları gerçekleştirmek nasib olur.

 

Karşı kıyıdan hepinize selamlarımla

 

www.kemalbozkurt.com.tr

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum