Abdullah GÜL Sezer ve Demirel’i Görevlendirdi!!

Üç gün önce cereyan eden 7.4 şiddetindeki korkunç depremle sarsılan kapı komşumuz Suriye’ye yardım toplanması için, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski cumhurbaşkanları Ahmet Necdet Sezer ve Süleyman Demirel’i köşke çağırarak; acil olarak Suriye’ye yardım toplanması konusunu hatırlattı ve her ikisini de bu konuyla ilgili görevlendirdi.

 

Ahmet Necdet Sezer ve Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün teklifinden memnuniyet duyduklarını belirterek severek görevi kabul ettiklerini beyan ettiler.

 

Sevgili okuyucular

 

Yukarıda yazdığımın biz mizansen olduğunu tabiiki anladınız. Ancak buna benzer bir olay okyanusun öbür tarafında cereyan etti. Dünyanın en fakir ülkelerinden olan HAİTİ’de geçen hafta cereyan eden 7.3 şidetindeki korkunç deprem sonrasında, ABD başkanı OBAMA, eski başkanlar Bush ve Clinton’u Beyaz Saray’a çağırarak; Haiti için toplanacak yardımlara öncülük etmesini istedi ve her iki eski başkan da memnuniyetle diyerek görevi kabul ettiler.

 

Kıymetli okuyucular,

 

Aynı durumun aziz ülkemizde de olmasını arzulamaz mıydınız? Eski reisi cumhurlarımızın mevcut olanla bir hayır ve insanlık vazifesi işi için aynı fotoğraf karesinde yer almaları ve mücadele etmeleri, bu millete müthiş bir pozitif enerji vermez miydi?

 

ABD’de 4 eski başkan hayatta. Baba Bush iyice yaşlandı ve artık hiç bir faaliyete katılamıyor. Jimmy Carter ise; oda çok yaşlanmasına rağmen hala aktif ve dünya barışına katkı peşinde. Emekli olduktan sonra Nobel barış ödülünü aldı. Bill Clinton ise, sanki görevdeymişcesine hergün değişik bir yerde. En son habername.com un zıpkın muhabiri M.Esat GÖK kendisini Boston’da yakalamıştı. Oğul BUSH ise; ABD’lilerin en sevmediği başkan olmasına rağmen Teksas’ta yaptıracağı merkez için gecesini gündüzüne katıyor.

 

Türkiye’de ise belki de ilk defa tarihimizde üç emekli Cumhurbaşkanımız hayatta. Ne güzel, Allah hepsine hayırlı uzun ömürler versin. Kenan Evren netekim hem çok yaşlı ve hemde rahatsız, o açıdan istirahat ediyor. Süleyman Demirel ise 90’a merdiven dayadığı şu günlerde mevcut hükümeti nasıl deviririz kumpaslarının başaktörlüğünü yürütüyor. Ahmet Necdet Sezer’i gören ve duyanlar ise beri gelsinler.

 

Umarız bir gün şimdiki nesil görmese bile yeni nesil tüm eski cumhurbaşkanlarını ve başbakanları görevdekilerle aynı karede hayırlı bir iş içinde (cenaze merasimleri hariç) görür de; devleti ve milletiyle gurur duyarlar.

 

***

 

HAİTİ Depreminden ABD Ders Çıkarmalı

 

Ada komşusu HAİTİ’de meydana gelen depremi ciğerlerinde hisseden ABD; 5 bin askerini yardım maksadıyla Haiti’ye gönderdi. Bu haberi ilk işittiğim zaman; ABD keşke bu güçlü ordusunu hep hayır işlerinde kullansa dedim. Ordular sadece savaşta değil bu tür tabii afetlerde daha da lazım.

 

Türkiye ise etrafı deprem ve diğer afetlerin çokça olduğu bir bölgede bulunduğundan güçlü orduya sürekli sahip olmalıdır. Hiç unutmam 30 yıl önce Beykoz Tokatköy’deki karşı komşumuz Tulumcu Şükrü Amca fındık bahçesini temizlerken arazisi tutuşup yangın ormana ve askeri bölgeye sıçramıştı. Askerler jet hızıyla olay yerine intikal edip kısa sürede yangını söndürmüşlerdi. O gün askerleri o çocuk halimle o kadar sevmiştimki hiç unutamam. Ama aynı askerler iki ay sonra darbe yaparak hepimize eve tıkamışlardı netekim.

 

Karşı kıyıdan hepinize selam ve saygılarımla....

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum