Başbakan Erdoğan'in bana büyük iyiliği

Her siyasetçi, her lider, önemli görevlerde olan kişiler mutlaka elestirilmelidirler. Hele de bu eleştiriler o kişilerin lehine ise daha da mühimdir bu elestiriler.

10 yıldır iktidarda olan ve adını Türk tarihine yazdıran Başbakan Erdoğan'i bizde zaman zaman eleştirdik ve elstiriyoruz. Ancak bazı yeminli gazeteciler ve iflah olmaz muhalefet (CHP ve BDP) Erdoğan'i fütursuzca eleştiriyorlar. MHP'nin hakkını yememek lazım güzel işlerde cesurca destke oldular olmaya da devam ediyorlar.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'in dediği gibi, Başbakan Erdoğan 20 yıl birden yaşlandı. Tabii bunda en önemli neden sürekli yurt içi ve yurtdışı gezileri olan yoğun iş temposu.

Benim anlamadığım, anlayamadığım en onenmli hususlardan birisi; artık sınırların kalktığı, teknoljinin bu kadar ilerlediği bir çağda; Erdoğan'in bu gezileri (neden bu kadar çok yurt dışına çıkıyor, adı sani duyulmamış, kıytırık ülkelere ne diye gidiyor? şeklinde) nı başta CHP ve diğer muhalefet nasıl elstirebilirler.

Malumunuz bendeniz hasbelkader yıllardır ABD'de ikamet etmekteyim. Şimdi size Başbakan Erdoğan'in bana nasıl büyük faydasının olduğunu bizzat aktarmak istiyorum.

Küçük çaplı bir ticaretim var ABD'de/ Bu vesileyle birçok eyalete gidiyorum. ABD'nin en kuzeyinde yer alan Maine eyaleti (ABD Başkanlarının yazın tatil yaptıkları yer) nin Portland Ve Lewiston şehrinde binlerce Somali'li ve ıraklı yaşıyor. Özellikle Lewiston küçük bir Somali şehri. Bir sonraki belediye başkanı Somali asıllı olursa şaşırmam doğrusu.

Sahibi bayan olan bir dükkan aylardır benden fazla ürün almazdı. Geçenlerde yine uğradığımda büyük bir süpriz ile karşılaştım. Ben daha birşey demeden "bundan sonra herşeyi senden ve Türklerden alacam" dedi. Hayırdır dedim. "Somali'ye bir tek Türkiye ve Erdoğan yardım ediyor. Dolayısıyla ben de Çin mali yerine Türk mali alacam" dedi.

Kendi kendime EY Yüce yarabbim Somali nire Maine nire dedim. Evet sevgili okuyucularım. ABD genelinde sadece Maine eyaletinde değil, özellikle Minnesota'da 100 binin üzerinde Somali'li var (Müslüman Millettvekili Keith Ellison da bu yüzden buradan seçildi) Yine Ohio (Columbus) Burlington (Vermont), Roxbury (Massachusetts) ve Manchester (New Hampshire'de) binlerce Somali'li yaşıyor. Ve hepsi Türk işadamlarını bekliyorlar.

THY yakında Boston'da seferlere başlıyor. Mogadishu (Somali'nin baskneti) uçan tek havayolu olmasından dolayı ABD'nin kuzeyindeki Somalililer dört gözle THY nin Boston'a gelmesini bekliyorlar. Zira direk Boston İstanbul ve oradanda Mogadishu'ya gidebileckeler. Ve Dubai'ye gitmelerine gerek kalmayacak.
 

Sevgili dostlar Allah Başbakan Erdoğan'a sıhhat, selamet ve uzun ömür versin. Kendisinden sonra gelecek liderlere de daha çok vizyon nasib etsin derim. Muhalefete de arada bir kendilerininde yurt dışına çıkıp güzel ülkemiz Türkiye'yi tanitsin, takdim etsin ticarete ve dostluğa katkıda bulunsunlar derim. Küba'ya hatta Kuzey Kore' ye bile gitsinler. Yeterki yurtdışına ziyaretlerde bulunan Erdoğan'i artık bu konuda elestirmekten vazgeçsinler.
 

Son olarak teşekkürler Erdoğan yaşasın Somali Türkiye dostluğu diyorum.
 

Karşı kıyıdan hepinize baki selamlarimla
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum