Beyefendi Nihayet Konuşmuş !!

Beyefendi Nihayet Konuşmuş !!

 

Sadık okuyucularım bendenizin sabık Cumhurbaşkanlarımızdan Ahmet Necdet Sezer’e muhabbetimin !! olduğunu bilirler. Zira zatıalilerini bir çok yazıma konu etmiştim. Emekli olup sade vatandaş olarak ömrünü tamamlamaya çekilmiş sayın Sezer, nihayet konuşmuşlar.

 

Doğrusu ne söylediğini merak etmedik dersek yalan olur. Zira kendileri öyle ya da böyle 7 yıl devletimizin başında başkomutan olarak görev yapmışlardır.

 

Anayasa mahkemesinin eski başkanı ve tecrübeli bir hukukçu olarak Sezer; hükümetin hayata geçirmeye çalıştığı yeni anayasa taslağıyla ilgili yakın çevresine "Hukuken söylenecek hiçbir şey yok. Hukuk ayaklar altına alınıyor" "Hukuk devleti zaten ortadan kalkmak üzere bu anayasa değişikliği yapılırsa tamamen ortadan kalkacak. Güçler ayrılığı güçler birliği haline gelecek" demişler.

 

Demekki sayın Sezer 12 Eylül İhtilalcilerinin millete zorla oylattığı ve belki de yeryüzünün en gaddar ve adaletsiz ve milletin aleyhine olan anayasasından çok memnunlarki; değiştirilmesini istemiyorlar. Hani deselerki; bazı maddelerin değişmesi zaten elzemdi, ancak değişmememesi gereken maddeler de var. Onlara dokunulmasın. Eh o zaman belki haklı olabilirlerdi.

 

Ancak sayın Sezer bıraktığı yerden Ana Muhalefet liderliğine devam ediyorlar. Ak Parti Hükümeti milletin hayrına olan hangi hayırlı bir işe el atsa ortaya çıkıyorlar. Oysa kendisinden bütün milletin beklediği devletimizin hakiki bir hukuk devleti olarak milletin lehine olan bir demokrat anayasaya sahip olması gerekir demesidir. Ancak heyhat huylu huyundan vazgeçmiyor maalesef.

 

Hükümetin iyi niyetle hazırladığı ve muhalefetle paylaştığı anayasa taslağına bana kalırsa en iyi yorumu Saadet Lideri Numan Kurtulmuş yaptı. Sayın Kurtulmuş maddelerin tek tek millet tarafından oylanması gerekir dedi ki elhak doğrudur. Numan Bey'in dediği olursa; O zaman Sezer ve yardımcıları !! Baykal ile Bahçeli istemedikleri maddeler için istedikleri kadar propaganda yapabilirler.

 

İşin ilginç yanı 30 yıllık köhnemiş, işlemez bir anayasayı günün ve çağın şartlarına gore değiştirmek isteyen hükümete destek verenler; kendi içlerinden çıktıkları için bir türlü hazmedemedikleri eski yuvaları Saadet Partisi, Merhum ve mazlum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nun kemiklerini sızlatmayan BBP ve sözünden dönmeyerek Hadep’ten sonra BDP’ye de katılan Ufuk Uras olurken; en tecrübeli hukukçumuz ve eski reisicumhrumuz Sezer ve taifesi ise KÖKTEN karşı çıkıyorlar.

 

Sahi biriniz bana Sezer ve yardımcıları Baykal ile Bahçeli’nin ve hepsinin asıl lideri olan mütevaffa İsmet İnönü’nün bu milletin hayrına yapmış oldukları bir işleri var mı? veya bu aziz milletin hayrına yapılacak bir işe engel olmadıkları bir zaman var mı? lütfen hatırlatabilir mi?

 

Çağdaş, bağımsız, özgür, demokrat ve milletin yanında olan bir Anayasaya kavuşmak dileğiyle hepinize karşı kıyıdan selamlarımla…..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum