Boston’daki Çılgın Türk

Vatani görevimi 6 yıl önce Burdur’da yüzyılın en soğuk geçen Ocak ayında şerefle yapmıştım. Yemekhanede unutamadığım bir fotoğraf vardı. Tarihte yer alan 16 Türk devletini gösteren bu fotoğrafın altında aynen şöyle yazıyordu. YUKARIDA KURULAN 16 TÜRK DEVLETİNDEN 15’İ HEP İÇ ÇATIŞMALARDAN DOLAYI YIKILMIŞTIR.

 

Türk milleti cengaverliği, yılmazlığı, adaleti, yardımseverliği, ahiliği, değerğamlığı ve daha nice sayamayacağımız çok güzel özellikleri olan şanlı bir millet. Bütün bunların yanısıra bir de çok kötü bir genel özelliğimiz var maalesef. Başarılı olanı kıskanmak ve karalamak.

 

Boston’da da çılgın bir Türk var. Hele de bu devirde çok az kişinin yapabildiği işler peşinde. Bu çılgın işadamımız Boston’un göbeğinde tamamen kendi parasıyla bir Türk Kültür Evi (TKE) açıyor ve tüm Türk toplumuna gelin istediğiniz gibi kullanın diyor.

 

TKE nin içerisinde sedirden kütüphaneye, bilgisayar odasından masa tenisine ne ararsanız var. Bugüne kadar da birçok hayırlı işe önayak oldu bu TKE.

 

Lakin başta da belirttiğim gibi yine Türk milletinin o kötü hastalığı başgösterdi ve birçok kimse tebrik etmek yerine “vardır bir bildiği, babasının hayrına mı açtı burayı, belki de milletvekili olacaktır da yatırım yapıyordur, iþin aslı sonradan çıkar…” gibi klasik eleştirilerde bulundular.

 

Bendeniz ise hep kişinin niyyetini ancak AllahuTeala bilir ben yapılana bakarım deyip durdum. Ve yapılan iþten de ziyadesiyle memnundum. Zira hayatta en çok sevdiðim Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz sözüdür.

 

Bu çılgın Türk bununla da yetinmedi. Tuttu bir de TÜRKBİRDEV diye bir fikir ortaya attı. Sovyetlerin yıkılmasıyla ilk kez merhum Özal’ın dile getirdiði 21. asır Adriyatik’ten Çin’e Türk asrı olacaktır” sözünün ABD deki sivil toplum ayağını oluşturuyordu bu çılgın Türk.

 

Bir BOZKURT olarak benim de hayalimdi bu. Aynı dili konuşan, aynı yüce dine mensup, aynı kültür ve adetlere sahip 6 bağımsız Türk Devleti niçin birleşemesindi. Tabii bütün bunlar konuşmayla değil icraatla olan şeyler. Boston’daki bu çılgın Türk ayrıca bir de Turkbirdev adında bir yahoo grubu oluşturdu. Dünyanın birçok değişik bölgesinde yaşayan Türkler gruba üye olup seviyeli fikirlerini paylaşmaya başladılar.

 

Bendenizde sadece 1.5 ay evvel benzer ideallerle habername.com’ u türlü fedakarlıklarla yayın hayatına başlattım. Birçok dostum piyasada onlarca haber sitesi varken neden açtın ve senin sitenin farkı ne olacak? Diye sorduklarında aynen şunu söyledim. Bir defa diğer birçok sitede olan ve çok afedersiniz kimin kiminle bilmem ne yaptığını magazin diye adlandırdıkları türden haberler asla olmayacaktır. Başka? Özgün yazarlar ve özgün röportajlarımız olacaktır. Daha başka? En önemlisi Dünyanın bütün değişik ülkelerinde yaşayan gönüllü yazar ve muhabirlerimiz olacak dedim.

 

Evet demesine dedim de bu işler tabiiki kolay değil. Orta Asya’dan çıkıp tüm dünyaya yayılmış Ahmet Yesvilerin, Oğuzların, Fatihlerin, Yavuzların eli kalem tutan torunlarını nasıl bulacaktım?

 

Hemen aklıma Boston’daki çılgın Türk’ün kurduğu Türkbirdev email grubu geldi. Yukarıda da belirttiğim gibi tüm dünyadan gönüllü muhabirler arıyorum diye email gönderdim.

 

Sevgili dostlar inanın çok değişik ülkeden onlarca cevap geldi. Ve şu anda Azerbaycan’dan Nigar Almangızı, Kanada’dan Ayhan Nuri Yılmaz ve İsviçre’den Murat Altun yazı ve haberlerine başladılar. Hele de Azerbaycan’daki gönüllü temsilcimiz Nigar Almangızı kendi kendine sözvermiş olsa gerek habername’yi Azerbaycanda bir numara yapacak gibi. Türkbirdev grubu olmsaydı bu kıymetli yazarları nereden bulacaktım?

 

Sevgili dostlar,

 

Bu üç ülkeyle birlikte İngiltere, Avusturya, Avusturalya, Yunanistan ve İran’da gönüllü muhabirlerimiz mevcut. Diğer ülkelerde yaşayan ve kalbi Türk birliði, gönlü dini mübini İslam için atan er ve hatun kişilere halen ihtiyacımız var. Eğer kendinize güveniyor ve benimde çorbada bir tuzum bulunsun diyorsanız habername’nin kapıları ardına kadar size açıktır.

 

Bu vesileyle Boston’daki çılgın Türk SEFER ÖZDEMİR’e sonsuz teşekkür ediyor ve başarılarıMIzın devamını diliyorum.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum