Bu Kadroda HAYAT Var

Öncelikle belirteyimki Genel Yayın Yönetmeni (GYY) olmak gerçekten zormuş. Habername’de bu görevi yapmak daha da zormuş. Uzaktan yapmak ise hepten zormuş. Ancak Çok kaliteli kişilerle çalışmak ise bir o kadar heyecanlı ve zevkli imiş.
 

Değerli Dostlar,
 

İki yıldır kesintisiz yayınına devam eden sitemize son iki ayda çok değerli yeni yüzler katıldı. Zaten çok kaliteli olan yazar kadromuz daha da zenginleşti ve güçlendi. Bundan hepinizin azami istifade ettiğinizi tahmin edebiliyorum.
 

Bu zengin kadroyu yönetmek gerçekten çok zor. Bu açıdan, izlediği politika ve her devrin adamı oluşu ve de şarapçılığını iki de bir alenen ilan ettiği için sevmediğim ancak 20 yıl boyunca Türkiye’nin en büyük gazetesini yöneten Ertuğrul Özkök’i takdir etmek lazım. Bunca sene GYY yapmak kolay olmasa gerek.
 

Kıymetli Dostlar,
 

Sitemiz hem okuyucusunu, hem kalitesini ve hem de kadrosunu arttırmaya devam ediyor.
Aramıza yeni katılan yazarlarımızı kısaca !! tanıtmak istiyorum.
 

Kenan ÇAMURCU. Kenan Bey hakkında yazılacak o kadar şey varki hepsini yazsam diğer yazarlarımıza yer kalmıyacak. Özet olarak kendisi Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’de Yüksek Lisans yapmış, lisans eğitimini ise, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim dalında tamamlamış.Beykoz, Samandıra ve Pendik Belediyelerinde başkan danışmanlığı, birçok dergi ve gazete de yazarlık ve yöneticilik, radyoda programcılık, Halter Milii takımında sporculuk tercüme ve telif birçok yayınlanmış eseri, projeleri, ödülleri…En iyisi size bir iyilik yapayım Kenan Beyin şahsi sitesine bakın www.camurcu.com detayı oradan öğrenin.

Kenan Bey aramıza hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.
 

Ufuk COŞKUN. "1974 Muğla Milas doğumludur. İmam Hatip Lisesini bitirdiktren sonra Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü kazanmış ve 1997 yılında oradan mezun olmuştur. Halen İstanbul’da görev yapan Coşkun evli ve bir kız çocuk babasıdır. Eğitim,sivil toplum, ve toplumsal içerikli makaleleri çeşitli ulusal gazetelerde (Yeni şafak, Taraf)yayımlanmıştır. İlke Yayıncılıktan çıkan “Yeni Sömürgecilik ve Bağımsız Sivil Toplum Kültürü” adında bir kitabı yayınlanmıştır.Sivil Düşünce Platformu adında bir düşünce platformu kurmuştur.Ayrıca  eğitim alanında hizmet veren Özgür Eğitim-sen sendikasının kurucuları arasında olup halen yöneticilik yapmaktadır." 

Ufuk Bey siz de aramıza hoşgeldiniz şeref verdiniz.
 

Ahmet BULUT. Kısa !! biyografisi şu şekilde. 1971 yılında Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Karaköy köyünde doğdu. İlkokulu köyde, orta ve liseyi Bayramiç İmam Hatip’te okudu.1991-1996 yıllarında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudu. 1997-2003 yıllarında Gaziosmanpaşa İlim Kültür ve Çevre Derneği, Gazi Mahallesi Riyaz Çevre Derneği, Bakırköy Vera Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, Sanayi Mahallesi Kardelen Çevre Derneği’nde haftalık seminerler verdi.2003-2006 arasında arkadaşlarıyla kurduğu bir turizm şirketinde  Hac ve Umre organizesi yaptı.2005-2006 Akra Fm’de Son Peygamber programını yaptı. 2006 yılında hacda Mekke ve Medine’deki namaz coşkusundan etkilenerek ülkemizde namaz bilincini geliştirmek amacıyla namazla diriliş programını başlattı. Namaz Gönüllüleri Platformu’nun kurulmasıyla Türkiye genelinde Namazla Diriliş Programlarını organize etti ve panelist olarak katıldı. Bununla beraber birçok konferans ve seminere katılmaktadır. Bu arada Hilal Tv, Dost Tv, Tv 5,  Kanal A, Moral Fm, Radyo 7 başta olmak üzere birçok ulusal ve yerel tv ve radyo programlarına katıldı. Şu an Hilal Tv de pazartesi akşamları 21.30 yayınlanan Namazla Diriliş programını hazırlayıp sunuyor. Namaz Dirilişe Çağrı isimli kitabı iki yılda 39 baskı yaptı.
Namazlarını kılamayan birçok kişi kitabı okuduklarında namaza başladılar. Kılanlar ise Sevgili Peygamberimiz sav gibi kılmanın çarelerini aramaya başladılar. Kendi sahasında bir ilk olan Ramazanı Nasıl İhya Ederim? İsimli eseri on bir ayın sultanı olan Ramazan Ayını en güzel şekilde değerlendirmek isteyenlerin ellerinden bırakamayacakları bir eserdir.  Evli ve üç çocuk babası olan Bulut’un bir de
www.ahmet-bulut.com web sitesi bulunmaktadır. 

Ahmet Bey, hayranlarınız sizi sitemizde gördükleri için çok sevinçliler. Aramıza hoşgeldiniz.


Şahin Ali ŞEN İlk, orta ve lise tahsilini Çavdır Lisesi'nde tamamladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne bağlı Adalet Yüksekokulu'ndan mezun oldu.1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü'nü kazandı. SBF'den 1991 yılında mezun oldu.
İlk çalışma hayatına Zaman Gazetesi’nde başladı. Üniversite eğitimine müteakip bir yıl ZAMAN Gazetesi Ankara Cebeci Temsilciliği görevinde bulundu. 1992 yılında ZAMAN gazetesinde çalışma hayati muhabirliğine başladı. 1997 yılında aynı gazetede "İş ve İnsan" köşesinde sosyal güvenlik, sosyal politika, çalışma hayatı ve sendikalar konularında yazılar yazmaya başladı. Gazete’nin ekonomi editörü Kadir Dikbaş’la birlikte hafta bir gün “Enine-Boyuna” köşesinde ekonomi dosyası hazırladı. 
Sivil topluma ilgilisi olan Şen,  Türkiye Yazarlar Birliği, Mülkiyeler Birliği, Siyasallılar Vakfı, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Burdurlular Derneği’nin üyesi. Bir dönem TYB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan Şen, Burdurlular Derneği ve Ekonomi Muhabirleri Derneği’nde yedek yönetim kurulu üyeliği yaptı. 
Şen,  2004 yılında gazetecilik mesleğine  ara verdi.  Zaman Gazetesi Parlamento muhabirliği yaparken gazeteciliği ara veren Şen, Memur Sen Konfederasyonu Eğitim Bir Sen Genel Başkan Danışmanı olarak görev başladı.  Sendikada “eğitim-kültür sohbetleri” başlığıyla kültürel faaliyetleri düzenliyor. Her hafta ekonomist, siyaset bilimci, kültür adamı vb.  konukların katıldığı etkinlikte, ülke meselelerine  çözüm aranıyor.
Yine  siyaset ve uluslar arası ilişkiler de ilgisi olan Şen,  2003 yılının sonlarında 2020 Anadolu Hareketi’ni kurdu.  Şen, idealist arkadaşlarıyla birlikte  2003 tarihinden beri  ekonomi, sosyal politika, siyaset, uluslar arası ilişkiler, kişisel gelişim alanlarında konferanslar düzenliyor. Evli ve iki kız babası. Şen'in Haber-İş, Yeni Adım, Türk Koop-İş, Hizmet-İş, Tes-İş, Bağ-Kur dergilerinde yazıları yayınlandı. Sendikalar ve darbeler konulu kitap çalışması ise sürüyor.

Şahin Bey her yazınız habername’ye ayrı bir güç verdi. Bizim ve okuyucularınızın tek isteği var. Daha sık yazmanız. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.


Erol BATTAL Bayburt'un Oruçbeyli köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi.Muğla ve İstanbul'da çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı. Kuruluşundan beri Eğitim-Bir-Sen’in çeşitli birimlerinde görev aldı. İstanbul 1 No'lu Şube Başkanlığını yürütmekteyken 2005'teki  kongrede Genel Teşkilatlanma Sekreteri olarak Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu'na seçildi ve halen bu görevine devam etmektedir. Yayınlanmış “Sendikal Örgütlenme ve Eğitim-Bir-Sen”, “Divan Şiirinden Seçmeler” ve “sendika işyeri temsilcisinin el kitabı” isimli üç eseri ile beraber çeşitli edebiyat ve düşünce dergilerinde yayınlanmış bir çok makalesi  bulunmaktadır.Erol Battal evli ve iki çocuk babasıdır. 

Erol Bey siz de aramıza hoşgeldiniz. Tüm sendikaların gözü ve kulağı oalcağınızdan şüphemiz yok.
 

Ahmet SEVEN. Habername’nin ilk kuruluşundan beri yazı yazan iki kişiden biri olan sevgili Hamit Seven’in abisi olan Ahmet Beyin kısa!! Biyografisi şöyle.1966 yılında Samsun’un Kavak İlçesine bağlı Göçebe köyünde doğdu. İlköğrenimini Samsun Mrkz. İlyasköy ilkokulunda orta ve lise tahsilini de Samsun Merkez İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. AÖF “Halkla İlişkiler” Bölümünden mezun oldu. Basında ilk yazısı 1984 yılında “Yeni Devir” Gazetesinde çıktı. Daha sonra birçok dergi ve gazetede şiir, makale, deneme ve köşe yazıları yayınlandı. l989-l993 yılları arasında periyodik aralıklarla “19 Mayıs Haber” gazetesini yayınladı. 1993 yılında Samsunda yayın yapan Çağrı Radyo ve Tv’de kültür, sanat ve edebiyat programları yaptı. l987 yılından beri “Ribat” dergisinde ve ayrıca, bölge gazetesi “Halk”ta köşe yazılarını sürdürürken, 1999 yılından bu yana da Samsun Kanal S televizyonunda kültür, sanat, edebiyat ve yöresel tanıtım ağırlıklı konuların işlendiği “Yel değirmeni” isimli programın yapım ve sunuculuğunu devam ettirmektedir. Samsun ve ilçelerinin tanıtımına ağırlık veren Seven çeşitli sivil toplum kuruluşlarının sosyal ve kültürel çalışmalarında da yer almaktadır. Yaptığı çalışmalardan dolayı çok sayıda plaket ve ödüle sahip bulunan yazar, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) gibi yazar kuruluşlarının da üyesi bulunmaktadır. SEVEN Samsun Müze Müdürlüğünde görev yapmaktadır. Kurucusu olduğu “Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği” (SAY-DER) in Başkanlığını da yürüten Ahmet SEVEN’ in şimdiye dek yedi kitabı yayınlanmıştır. Eserleri şunlardır: 1- Söz Açılınca. Sönmez Matbaa ve Yayınevi- Samsun l994 2- Meşhur Sözler Antolojisi. Seha Neşriyat-İstanbul l996 3- Tarihin Anlattıkları. Suffe Yayınları –İstanbul l997 4- Altın Sözler. Samsun l997 5- Edebiyat Dünyamızdan Seçme Şiirler. Samsun 1999 6- Sözün Özü. Pınar Gazetecilik ve Yayıncılık Bafra l999 7- Altın sözler (2) Samsun 2004

Ahmet Bey siz de aramıza hoşgeldiniz. Yazılarınız ve şiirlerinize habername’ye güç katacaktır.

Ramazan KERPETEN. 1972 Konya doğumlu olan Ramazan Kerpeten, ilkokul tahsilini yine Konya'da yaptı. Karabük TED Koleji'nde dil hazırlık eğitimi aldıktan sonra, Eskişehir'de orta ve lise eğitimini tamamladı.1989'da Ankara Hukuk Fakültesi'ne girdi. Okurken, çeşitli radyolarda kültür programları hazırladı. Yerel bir gazetenin genel yayın yönetmenliğini ve köşe yazarlığı görevini yürüttü. Bu dönem içerisinde bir reklam ajansı kurma deneyimi oldu. Hukuk lisans eğitiminden sonra 1996'da İstanbul'a geçerek avukatlık stajını orada tamamladı. Çeşitli radyo ve TV'lerde kültürel içerikli programlar hazırlamaya başladı. Televizyonlarda muhabirlik, yapımcılık, yönetmenlik yaptı, bazı radyolarda da program sunuculuk yaptı.Bu arada Marmara Ü. İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümünde Master eğitimi gördü. Bir belediyede hukuk ve basın danışmanlığı yaptıktan sonra kendi avukatlık bürosunu açtı. Bu mesleki faaliyetini yürütürken de yazı çalışmalarını sürdürdü. İsveç'in başkenti Stockholm'de hukukçuluğunun yanı sıra serbest gazetecilik yapmakta olan Kerpeten'in; denemelerinden oluşan bir kitabı bulunmaktadır... Çeşitli dergi ve sitelerde yayınlanmış şiirleri olan ve yoğunluklu olarak ölüm ve ötesini, aşkı irdeleyen Ramazan Kerpeten'in; bu içerikleri taşıyan ve baskı aşamasında olan 2 şiir kitabı mevcut.

Ramazan Bey, habername’nin gözbebeği Atila Altuntaş ile birlikte Avrupa’dan bize güç kattınız. Teşekkürler.

Seçkin İSLAMOĞLU. Seçkin Bey gerçekten seçkince yazılar yazıyor. Yazarımızın yayınlanmış birçok kitabı var. Ayrıca dünya çapında bir organizasyonu da başlatan kişidir kendisi. Her yazısında bizlerin istifadesine sunduğu ayet, hadis ve güzel sözlerle birlikte kritik analitik üslubuyla yazdığı yazılarını kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Seçkin Bey siz de bu seçkin kadronun arasına hoşgeldiniz.

Aslan DEĞİRMENCİ. Aslan Beyin çok özel bir başarısı var. Hem bunu hem de kendisinin kim olduğunu siz kıymetli ve uyanık habername okucyucularının bulmasnı talep edeceğim.

Aslan Bey aramıza hoşgeldiniz bize güç verdiniz.

Mustafa TUTKUN, Eyüp YILRIM ve Tülay SEVEN’de kadromuzun yeni yazarlarından. Onları ve önceki yazarlarımızı da kısmetse bir sonraki yazımızda ele almak istiyorum.

Sevgili dostlar bu kısa!! yazımın sonunda sizden bir ricam olacak. 40 a ulaşan yazarlarmızı şu anki haliyle 14 kişilik  yerde dönüşümlü mü görmek istersiniz? Yoksa yazar alanını 40 a mı çıkartalım veya sizin başka bir öneriniz var mı dır?Habername’ye verdiğiniz destek için sonsuz teşekkür eder, karşı kıyıdan hepinize selam ve muhabbetlerimi gönderirim.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum