Diyanet Çalışıyor

Diyanet Çalışıyor

 

Diyanet İşleri Başkanlığı her dönem yaptıkları ve yap(a)madıklarıyla tartışılagelmiştir. Bendeniz Diyanet İşleri Başkanlığının özellikle yurtdışında hele de ABD"de yaptıklarından ve yapmaya niyetlendikleri projelerden çok memnunum.

 

ABD"de yaklaşık 3000 cami bulunmaktadır. Bunların %30 kadarında görevli imam yoktur. İbadetler yönetim tarafından organize edilerek yapılmaktadır. Diğer birçok camide ise ücretli imamlar tarafından vazife ifa edilmektedir. İşte bu husus imamla yönetim arasında, ki (eğer herhangi bir özel cemaat değilse birçok değişik milletten kişiler yönetimde bulunmaktadırlar) her an kopmaya müsait ip durumundadır. Zira birçoğu dini eğitimden yoksun olan yönetim üyeleri maaşları toplanan bağışlardan verdiklerinden imamları resmen birer işçisi gibi gördüğünden çatışma kaçınılmaz oluyor.

 

Bu noktada Diyanete bağlı camilerde,  imamların maaşlarını Türkiyeden almalarından dolayı bu problem sözkonusu bile değil. Ayrıca Diyanet İşleri özellikle son yıllarda ABD"ne doktora yapmış, gerçekten kaliteli imamlar göndermektedir. Bu da şüphesiz hizmetlerin kalitesini ve seviyesini arttırmaktadır. Bunda da mevcut Din ateşesi Dr. Gazi Erdem Beyin şüphesiz büyük rolü var.

 

Geçen hafta Cuma namazını ABD"de Türklerin en çok olduğu ikinci şehir olarak bilinen (birincisi New York Eyaletinin Rochester Şehri) New Jersey Eyaletinin Paterson şehrinde bulunan Ulu Cami"de kıldık. Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı ve eski Diyanet İşleri Başkanı olan Prof. Dr. Said Yazıcıoğlu"nun da hazır bulunduğu namazda görkemli cemaat ve mükemmel denecek temizliği görünce kendi kendime “dünyada bütün camileri Türkler açmalı, dini hizmetlerini de Diyanet üstlenmeli” dedim.

 

Abarttığımı düşünen kıymetli okuyucularımın eğer birgün yolu ABD"ye, oradan da Ulu Camiine düşerse bana hak vereceklerinden şüphem yok.

 

Diyanet İşlerinin ABD başkenti Waşhington"da büyük bir  kültür merkezi açmayı planladığını geçen ay ABD"yi ziyaret eden Başkan Bardakoğlu bizzat açıkladı. Eğer bu da gerşekleşmiş olursa yerinden hizmet daha da yükselecektir.

 

Bu arada ABD"de ikamet edip Diyanet İşleri Başkanlığının ABD"den HAC hizmeti olduğunu bilmeyenler varsa onlara bu hizmeti hatırlatırım. Türkiye"de özellikle bu sene rekor seviyede olan HAC başvurularından ne yazıkki % 20 kısmetli kişi ancak hacca gidebilecekken; ABD"de her kayıt olan hacca gidebilecektir.

 

ABD"den bu yıl hacca gidecekler New York Başkonsolosluğundaki Din Ateşeliğine müracaat edebilirler. Bu vesileyle başta din ateşesi Dr. Gazi Erdem Bey olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve Diyanet İşlerinin ABD"deki hizmetlerinin artarak devam etmesini diliyorum.

 

Karşı kıyıdan hepinize muhabbetlerimle.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum