Dominik Cumhuriyeti Kadar Olamadık Sayın Erdoğan

Sayın Başbakan Erdoğan,

Kim ne derse desin, 8 yıllık icraatınızla tarihe geçmek üzeresiniz. Biz Türk milletinin karakteristik özelliğinden biri de önemli şahsiyetlere en son merhum Erbakan’da olduğu gibi öldükten sonra değerini veririz. Muhtemelen sizin için de aynısı olacaktır.

Sayın Erdoğan,

Menderes ile başlayan özgürlük ve halka inme, Özal ile teknolojik ve ekonomik devrim ile devam edip, Erbakan ile tarihteki ilk  Denk Bütçe ve D8 lerle devam etti, şahsınızla da milletin çoğunun farkında olmamasına rağmen, modern Osmanlı yeniden canlandı.

Türkiye’nin büyüklüğünün ve gücünün objektif olarak bilinmesi için mutlaka dışarıda yaşamak gerekir. Zira Türkiye’de yaşayanlar, medyanın da  desteğiyle kaşıkçı kavgalarından ülkenin resmen uçtuğunun farkında değiller.

Hemen her sahada yaptığınız devrim niteliğindeki bunca hizmetleriniz, gerek Müslüman dünyasında ve gerekse, Batıdaki itibarınız, hulasa bu kadar güzel icraatların yanında, bunca yıldır yapıl(a)mayan bazı şeyler varki; hayret etmemek elde değil.

Sayın Erdoğan,

Başbakanlığınızın verdiği bilgiye göre Dünya genelinde 5 milyonun üzerinde Türk vatandaşı  yaşamaktadır. Bu demektirki, Diasporadaki Türkler, İstanbul'dan sorna ikinci büyük şehri oluşturmaktalar. Ve yine sizin vermiş olduğunuz istatistiğe göre; bu vatandaşlarımızın 3 milyon kadarı oy verme yaşındalar.

Siyasete atıldığınız ilk parti olan Refah Partisi’nin özellikle Avrupa (genelde Almanya) dan başlattığı gutbetçilere oy kullandırma, o zamandan beri her partinin ilgisini çekmeye başladı. Ve yaz aylarında yapılan seçimlerde gurbetçiler akın akın memlekete gitmeye başladılar.

Sayın Erdoğan,

Bugün modern dünyada hemen her ülkenin dışarıda vatandaşı var. Ve demokrasiyle yönetilen birçok ülke yurtdışındaki vatandaşlarının, yaşadığı ülkelerde oy kullanmalarını sağlamaktadır. ABD'yi örnek vermiyeceğim. Vereceğim örnek bugün birçok vatandaşımızın hatta öğrencilerimizin dahi ne haritada yerini, ne de ismini duymadıkları Karayip adalarındaki Dominikan Cumhuriyeti.

Geçen yıl cereyan eden korkunç depremin yaşandığı Haiti’nin ada komşusu olan Dominikan Cumhuriyeti’nin diğer bir özelliği de Christopher Columbus'un  'un'ilk ayak bastığı ve mezarının olduğu ada olmasıdır. Yıllarca diktatörlükle yönetilen (en meşhuru Truhillo) bu ada ülkesinin ABD’de 2 milyon vatandaşı bulunmaktadır. Bunların birçoğu aynı zamanda ABD vatandaşlarıdırlar.

Her seçimde sanki kendi ülkelerindeymiş gibi oy sandıkları açılarak Dominikan Cumhuryetindeki seçimler için oy kullanmaktadırlar. Siyasetçiler seçim öncesi propagandaları için mutlaka ABD’ye gelmektedirler. İsveçli politikacıların Kulu ve Cihanbeyli’ye gittikleri gibi.

Sayın Erdoğan,

Kendi ifadenizle son seçiminize girmek üzeresiniz. Yine kendi ifadenizle çıraklık ve kalfalık döneminizi bitirip ustalık döneminize giriyorsunuz. Bu dönemde de öyle gözüküyorki tek başınıza iktidar olacaksınız. Yeniden iktidar olduğunuzda lütfen yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanabilmelerini ivedilikle sağlayınız. Ki bir dahaki mahalli seçimlerde 3 milyon belki o zaman daha da fazla Türk vatandaşı oy kullanabilsinler.

Dışarıda yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanabilmelerinin birçık açıdan faydaları var. Herşeyden evvel bir örgütlenme olacak. Bu aynı zamanda yaşadıkları ülkelerdeki seçimlerede katılıp birlikte hareket etmelerini sağlayacaktır. Ayrıca yerel gazetelerde haber olunacağından ülkemizin belkide milyar dolarlık bedava reklamı yapılacaktır. Yine seçimler dolayısıyla, memleketiyle ilişkisini biraz kaybetmiş olanlar, yeniden bu sevdaya kavuşacaklardır. Çocuklar ve yeni nesilde bu vesileyle Türkiye’den kopmamış olacaklardır.

Umarım bu mektubumu bir tanıdık dost zatialinize ulaştırır, ve ümid ederimki, seçimlerden hemen sonra yeni anayasayla birlikte bu önemli sorunu da 2012 den önce çözersiniz.

Karşı kıyıdan selam ve saygılarımla

 

Kemal Bozkurt- Habername

www.kemalbozkurt.com.tr 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum