Erdoğan Hatasını Telafi Etti

Şunu cümle alem biliyorki maalesef Turkiye’de önemli kararların hiçbirisi Erdogan’in onayı olmadan alınamıyor. Bu aslında sağlıklı demokrasi için hiçte iyi bir şey değil ancak kısa sürede bunun değişeceğine dair bir ışıkta görünmüyor ufukta.

Trabzon Aykyazi’da dün açılan muhteşem stadın isminin ne olacağı aylardır konuşuluyordu. Herkes bir tahminde bulunuyor ve açılış günü Cumhurbaşkanı Erdogan’in ağzından öğreniriz diye bekliyordu. Nitekim öyle de oldu. 

Bu satırların sahibinin iki yıl önce bizzat kendisine sorduğum ve Akyazi’daki stada isminin verilmesini kesinlikle en çok hakeden Türk Futbolunun, Türk sporunun ve hatta Türk eğitimin medarı iftiharı olan Şenol Gunes’te karar kılındı Akyazı Stadının adı.

Böylece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2.5 yıl evvel Basaksehir’de açtığı ve Fatih Terim’in ismini verdiği hatasını da telafi etmiş oldu. Hata diyorum zira Basaksehir’den önce Terim’in ismi doğup büyüdüğü memlekti Adana’daki stada da verilmişti. O zaman herhalde açılacak bütün stadlara Fatih Terim ismi verilecek diye endişeye kapılmıştım.

Tamam Fatih Terim G.saray’a şampiyonluklar kazandırdı (ki çoğunu Hagi, Taffarel, Bülent, Okan, Hasan Sas ve Popescu’lu o muhteşem kadro sayesinde) ve Avrupa şampiyonasına da üç kez Milli takımımızı götürdü ve de UEFA kupasını da G.Saray’a kazandırdı. Ancak 15 yıl formasını terlettigi G.saray’da bir kez bile şampiyonluk yaşayamadı. G.Saray’in en uzun süre şampiyon olamadığı dönem de bu dönemdir. Buna rağmen Terim’in isminin Adana’daki stada verilmesi yerinde ve uygundur ancak Basaksehir’deki stada verilmesi popülist bir yaklaşımdır. Bana kalırsa o stada Abdullah Avci’nin ismi verilmeliydi.

Evet Türk futbolunun medarı iftiharı Şenol Güneş ismi Akyazi’daki stada en çok yakışan isimdi. O Şenol Güneş ki futbolculugunda 10 yılda 7 şampiyonluk, (biri ikinci ligde) hala en uzun süre gol yememe rekorunu elinde tutan, en uzun süre aynı takımda kaptanlık yapan, teknik direktörlüğünde de her gittiği yere güneş açtıran, Milli Takımımızı Dünya üçüncüsü yaparak futbolda bugüne kadarki en yüksek başarıyı elde eden, erime, yok olma noktasındaki birçok futbolcuyu saha kaldıran ve çalıştırdığı takımlarda 5 gol kralı (Şota, Fatih Tekke, Burak Yılmaz, Fernandao ve Mario Gomez) çıkartan, ülkemizi temsil ettiği Kore’de büyük başarılara imza atan, herkesçe sayılan ve sevilen, 45 yıllık spor hayatında kendisinin ve ailesinin adı hiç bir skandala karışmayan, futbol dışında basın toplantılarında verdiği toplumsal mesajlarla aynı zamanda çok iyi bir eğitimci ve sosyolog olduğunu da gösteren bu güzel insanın tam iki yıl evvel Başakşehir Fatih Terim Stadında Basaksehirspor Bursaspor maçı sonrasında sorduğum adının Akyazı stadına verilmesiyle ilgili cevabını lütfen aşağıdaki videoda izleyin derim.

Şenol Güneş ismi tekrar hayırlı olsun o stadda eğer herhangi bölüm varsa ya da Trabzon’da yapılacak başka bir tesis olursa kadirşinaslık gereği bu kez Ahmet Suat Özyazıcı’nin ismi verilemelidir diyorum. O Özyazıcı ki Trabzonspor efsanesinin basmimarlarindandir. Biri ikinci ligde olmak üzere tam 5 şampiyonluk 3 ikincilik elde etmiştir. Ayrıca Sarıyer ile de Balkan Şampiyonluğunu kazanmıştır. Hepsinden önemlisi de Şenol Güneş gibi birini yetiştirmiştir.
 
Son olarak Reisicumhurumuza ABD’den iki teklifimle yazımı tamamlıyorum. Açılacak olan Avrasya Tüneline en çok yakışan isim de kesinlikle Cennetmekan 2. Abdulhamit’tir. Yine inshaallah yakında tamamlanacak olan üçüncü havaalanına da en çok yakışan isim Kanuni Sultan Suleymandir. Son 15 yılda ülkeye onlarca eser kazandıran Erdogan’in ismini bu aziz millet mutlaka başka bir esere verecektir. Bu Erdoğan hayattayken de vefatından sonra da olabilir.

Karşı kıyıdan hepinize selam ve muhabbetlerimle

Video icin link

http://www.habername.com/haber-bursaspor-teknik-direktoru-senol-gunes-akyazi-tesisleri-fatih-terim-stadi-104455.htm

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.