Erdoğan Las Vegas'ı Görmeli

Adayların tesliminden sonra bütün gözler Başbakan Erdoğan’ın açıklayacağı ÇILGIN PROJE’YE çevrildi. Erdoğan öyle anlaşılıyorki; İstanbul’a biri Anadolu diğeri Asya yakasında olmak üzere iki yeni şehir daha kurmak istiyor.

Başbakan Erdoğan gibi hem İstanbul doğumlu, ve hem İstanbul aşığı ve de İstanbul hasreti çeken birisi olarak hemen söyliyeyimki; ben İstanbul'da yapılacak  bu projeye kesinlikle karşıyım.

Recep Tayyip Erdoğan ismini tüm Türkiye İstanbul’a belediye başkanı olduğunda tanıdı. 4.5 yıllık başkanlığında harikulade işlere imza attı sayın Erdoğan. Çok iyi hatırlıyorum o zamanlar İstanbul’a vize uygulansın fikrindeydi.

Başbakan olduğunda özellikle Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığından sonra neredeyse tüm dünya ile vizeleri kaldıran Erdoğan; anlaşılan İstanbul’a da vizeleri de ebediyyen kaldırmak istiyor.

Kıymetli okuyucularım

Kendi çocuğumuzun büyüdüğünü nasılki sürekli yanında olduğumuz için farkedemeyiz; aynı şehirde yaşayanlarda, o şehrin nasıl değiştiğinin farkına varamaz. Ya da dışarıdan benim gibi her yıl İstanbul’u ziyaret edenler, daha net görürler.

Sayın Erdoğan Belediye Başkanı iken sürekli İstanbul içinde gezerdi. Hatta çok iyi hatırlıyorum, başkanlığının son dönemlerinde makamına uğramamaya başlamıştı. Sürekli arazide olmam gerekiyor diyordu.

Başbakan olduğundan beri de İstanbul’a sık sık gidiyor ancak bu sefer farklı pozisyonda gezdiği için vatandaşın çektiği çileyi göremiyor maalesef.

İstanbul’da ki seçim startını doğup büyüdüğüm Beykoz’dan başlatacakmış Başbakan Erdoğan. Beykoz yıllardır fazla değişmedi zira inşaata izin verilmeyen yegane ilçesidir İstanbul’un. Yanıbaşındaki Ümraniye, Üsküdar, Sancaktepe ve Çekmeköy’ü keşke yakınen görebilse sayın Başbakan.

Akşam 9 dan sonra arabanızı park edebilecek bir yer bulabilirseniz ne mutlu size. Ümraniye Alemdag Caddesinde hafta sonları bırakın taşıt trafiğini, yayan trafiğinden nefes alamıyorsunuz.

Benim Erdoğan'a tavsiyem, eğer iki yeni şehir kurmayı her ne pahasına istiyorsa; bu asla İstanbul olmamalı. Konya Ankara arasına pekala bu iki şehir kurulabilir. Kayseri'ye G.Antepe Ş.Urfaya, Antalya’ya hulasa birçok şehire olur amma İstanbul’a asla olmaz.

Sayın Erdoğan,

ABD’nin 6. büyük şehri olan ve 20-30 yıl sonra ilk 3 şehir arasına girebilecek olan Las Vegas’ın yerinde 100 sene evvel çölde yeller esiyordu. Ama şimdi hem ABD’nin ve hem de Dünyanın en büyük fuar ve kongre şehri. Millet kumarhaneleriyle meşhur zannediyor ancak asıl meşhurluğu kongre ve fuar salonları. Her hafta yıl boyunca sürekli fuarların olduğu yegane şehir.

Dünyada Türkiye kadar sadece tek bir şehire bağımlı başka bir ülke kalmadı. İstanbul yaşanılır olmaktan çıkıyor maalesef. Bunca kavşaklar, bunca yeni yollar, trafiğe yeni çıkan onlarca araca çare olamıyor.

Sayın Başbakan,

Gelin İstanbul’dan değil ancak bu sevdadan vazgeçin ve büyümeyi lütfen diğer şehirlere yayın. Çılgın projelerinizi anadoluya’da GÖTÜRÜN

Karşı kıyıdan selamlarımla 

www.kemalbozkurt.com.tr

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum